FiloZofia UW [1223]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Concert Grand Model D

To pytanie kieruje do osob, ktore juz maja spotkanie face-to-face z prof. Holowka za soba, lub tez dopiero sie do niego przygotowuja, ale sa lepiej zorientowane ode mnie :P.

Jak w ogole wyglada egzamin z analitycznej? Podobno wchodzi sie czworkami, pytania sa "przechodnie"... ale co sie tam robi przez cala godzine?;P. Ale przede wszystkim: mozna zalozyc, ze bedzie "w miare", czy tez nalezy sie nastawic psychicznie na mozliwosc powrotu na jesieni?; ).
  • Aliena

prawdopobobienstwa oblania , biorac pod uwage statystyki wha sie od 3-6 % (pi razy drzwi)
  • Concert Grand Model D

Hmm, to tyle, co Krolewskie (lane/w butelce). Nie najgorzej :P.
  • ◄▓▒░Aga░▒▓►

no tak ale jak to wyglada...lasuje sie pytanie, autora, czy tekst?no i ile tych karteczek ( czy czegoś tam ) sie losuje? Jakiego typu sa te pytania? Juz chyba ktos nie zdał zerówki , wiec procenty moga rosnąć :(....
  • Kot z Cheshire

To były jakieś zerówki z analitycznej?
  • nF

To lepiej niż u JJJ'a, u niego musiało niezdać więcej osób :-)

Zerówek z analitycznej nie ma, ale w tym roku była dla trzech dziewczyn które wyjeżdżały wcześniej. Jedna oblała, pozostałe dostały piątki. Hołówka bardzo dużo mówił, że źle, że pani nie wie co mówi, ale piątkę wstawił. Więc dziwnie.

Oczywiście jest dużo pytań z Witgensteina. A Hołówka lubi Russela i kogoś jeszcze, nie mogę sobie przypomnieć.
  • Aliena

ja słyszałam ze na tej zerówce były dwie pały i jedna piatka
  • Anonim

nie,jedna dwoja i dwie piatki;)
  • Aliena

to Marta skłamała:P)
  • Anonim

ze Marta to zgoda
    ale nie sklamalam;P
  • Aliena

dobra. przejęzyczyłaś się
  • Kot z Cheshire

>nF napisał

>
    >Oczywiście jest dużo pytań z Witgensteina. A
    >Hołówka lubi Russela i kogoś jeszcze, nie
    >mogę sobie przypomnieć.

Ja słyszałem, że Fregego...

• Anna Karolina

skonczmy spekulacje na temat tego kogo lubi, nie lubi na pewno Hegla, ale czy ktos moglby wreszcie napisac cos konkretnego o tym egzaminie?
    ( ja wiem, ze pytania o "konkrety" na naszym gronie sa czyms niestosownym, ale nalegalabym:)
  • Anna Karolina

moja wina, wybaczcie, odpowiedz konkretna pojawila sie w innym watku:)
  • Anonim

co do ulubienców to lubi na przykład jeszcze Poppera

Jedna dobra rada - mówic mu to co sam mówił i co chciałby usłyszeć. Mówię z dośwoadczenia. Poza tym nie bać się nawet jak mówi że źle i że nie dobrze itd kiedy pamiętamy że właściwie to u powiedzmy Ludwiga tak własnie stało - zazwyczaj chodzi o sprecyzowanie albo uspójnienie albo niefortunne sformułowanie. Jak w czasie egzamu będzie odstawiał jakieś fochy - słuchać grzecznie a potem równie grzecznie co rzeczowo wrócić do tematu - mimo fochów jest do rany przyłóż. O ile słyszy to co che usłyszeć.
    a! i nie dać się, diabli, jak to jest po polsku? to patronize. sory za moja polszczyznę.
  • Anonim

Iść z rana na egzamin i koniecznie zacytować coś ładną angielszczyzną. Sukces gwarantowany!
    I nie przebierać w tych karteczkach - i tak na wszystkie pytania można odpowiedzieć tak samo, tzn. w kluczowym momencie przywołać boskiego Ludwiga!
  • Aliena

Jak czytam te cenne rady, to zaczynam walic głowa w sciane...

Na kazdy egzamin jest tylko jedna rada:
    nauczyc sie i odpowiedziec na pytania zgodnie z prawda.

i zrobic wszytsko odwrotnie niz w piosnece

http://www.duzohumoru.pl/smieszne_p...

"jedyne co mam to złudzenie"
  • mów do mnie per 'wers'

Techniczna podpowiedź:

Wchodzi się trójkami, każdy losuje po jednym pytaniu. Od rana, pytania ułożone są hmmmm według klucza autorskiego. Wejść jako numer trzy, podpatrzeć z którego miejsca poprzednicy wyciągają karteczki i podpatrywać jakie pytania mają. Wybrać sobie, czy pasuje nam dany autor, czy też niekoniecznie, jeśli pasuje, to wybrać kartkę sąsiadującą z kartką wyciągnietą przez naszych poprzedników. Użyć Jokera w odpowiednim momencie (przypominam, że na pytanie z jednego z autorów można nie odpowiedzieć, jeśli jednak odrzuci się danego autora, nie będzie można już dalej odpowiadać. Czyli jeżeli np wylosujecie sobie Wittgensteina, co jak wszyscy wiedzą jest praktycznie murowane, to jeżeli akurat nie daj boże nie będziecie umieli za bardzo na konkretne pytanie odpowiedzieć, lepiej jest bajdurzyć niż autora odrzucić)

Tak to wyglądało w zeszłym roku. Zaznaczam, że być może później w ciągu dnia pytania mogą ulec przemieszaniu, moja podpowiedź bazuje na moim uczestniczeniu w pierwszej trójce.
  • Zajec

A ja mam pytanie z innej beczki... tak patrzę na te zagadnienia z anala... i sobie myślę... gdzie jest Dummet... gdzie jest Putnam... mam wadę wzroku... czy nie obowiązują??:/
  • darianna

nie obowiazuja a tego akurat szkoda .mogliby byc zamiast jakiegos reinchenbacha:/ktos to w ogole czytal?
  • 1
  • 2
| |

strona internetowa IF UW: http://filozofiauw.wikidot.com To grono *NIE* służy do ogłaszania...

Uniwersytet Warszawski, Filozofia

Zapisz się do klasy

Strona 1/26

Anonim

Anonim

Anonim

Ag.

Anonim

helen

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki