FiloZofia UW [1223]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Czy można oddać pracę we wrześniu?
  • Anonim

mozna - mi np. pozwoliła na to pani Walentowicz - ale o takich rzeczach wypada uprzedzić; )
  • Kot z Cheshire

Warunki oddawania prac rocznych ustala się z tym, kto ma je dostać :)
  • mów do mnie per 'wers'

Ale generalnie nie robią problemów, chociaż oczywiście jak masz spinkę to nie zaszkodzi uprzedzić... moi jeszcze nie wiedzą że do nich piszę, a co dopiero że im oddam... :)
  • Łachim

Ja mam zupełnie inny problem, ale że dotyczy pracy rocznej to skorzystam z tego tematu, by zapytać o to, bez sensu bowiem robić nowy. Problem jest natury technicznej: jeśli pisząc pracę w Wordzie potrzebuję symboli logicznych (kwantyfikatory, alternatywa, koniunkcja...) to jak skąd mogę je wziąć? We "wstaw -> symbol" nie mogę znaleźć i jestem w kropce :/ Z góry dziękuję za wszelką pomoc w tej sprawie!
  • Kamil

Musisz ustawić czcionke jako symbol, a potem wstaw->symbol.
  • Łachim

Rewelacja! Wielkie dzięki za pomoc :)
  • szopa

Zmiana czcionki na Symbol nie zmieni przykrego faktu, że wciąż będziesz piszał pracę z logiki w Wordzie. Jest to wysoce niemoralne, przede wszystkim wobec samego Ciebie.

Prace z logiki należy pisać w LaTeX-u:
    http://www.phil.cam.ac.uk/teaching_...

Jeżeli chodzi o to, czy warto się uczyć LaTeX-a z powodu jednej pracy: warto. LaTeX jest generalnie bardzo przydatny w życiu. Pod warunkiem, że ktoś chce wygodnie pisać formuły logiczne i składać piękne artykuły.
  • Łachim

Dzięki za informację...może kiedyś skorzystam, gdy...będę pisał pracę z logiki; ] Bo obecnie nie piszę z logiki, lecz z ontologii i pisze mi się w Wordzie całkiem wygodnie. Natomiast w moim odczuciu to, czy będę pisał pracę w Wordzie czy też rysował ją sobie w Paincie jest całkowicie obojętnie moralnie; )
  • szopa

Niekoniecznie :) Sądzę, że teza, że korzystając z Worda do pisania pracy z ontologii traktujesz siebie przedmiotowo (zatem niemoralnie np. wedle Kanta) jest jak najbardziej do obronienia :)
  • Zajec

A ja myślę Rysiu, że jak zawsze przesadzasz z tym TeXem... Trzeba być otwartym na wszelkie formy:) nie tylko działać w obrębie jednej:)
  • nazwa ekranowa

Co nie znaczy, że należy korzystać z oprogramowania monopolistycznej korporacji. I do tego w pirackiej wersji.

Można używać Open Office'a na przykład (to oczywiście tylko wtedy, jak komuś LaTeX nie pasuje akurat).
  • J KS

Więc jak już piszemy w wordzie (co jest obrzydliwe estetycznie, a nie moralnie) to zamiast wpisywać lamerskie symbole kwantyfikatorów etc. przy pomocy czcionek symbolicznych, korzystamy z majkrosoftowej aplikacji Microsoft Equation. Wstaw/obiekt/obiekt programu microsoft equation. Przynajmniej jakoś to wygląda, a Ekłejszyn, jeżeli nie zainstalował się domyślnie z płyty z ofisem/łordem, to można go stamtąd ręcznie zainstalować.
  • Aliena

A ja mówie stanowczo nie LateXowemu snobizmowi. JEst to przydatne narzędzie, na pewno warto sie na tym znac, bo wszleka wiedza przynosi chlube....Ale pisanie zwyklej pracy rocznej w której nie ma formuł, albo sa dwie na krzyz w teXu jest snobizmem, przerostem formy, ect...(troche tak jakby jechac samochodemdo sklepu który jest za zakretem, albo wyprania jednych majtek właczac pralke)
    a używanie argumnetu ze uzywanie jakiegos edytora jest moralne, albo nie, budzi tylko smiech....
    Pondto nie jest prawda, ze pisanie w WOrdzie jest nieestetyczne. Jelsi sie umie obsługiwac Word, to mozna bardzo ładnie złozyc nawet długie teksty (na przyklad moja mgr)
| |

strona internetowa IF UW: http://filozofiauw.wikidot.com To grono *NIE* służy do ogłaszania...

Uniwersytet Warszawski, Filozofia

Zapisz się do klasy

Strona 1/26

Anonim

Anonim

Anonim

Ag.

Anonim

helen

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki