FiloZofia UW [1223]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ..

Witam,
    w tym roku złożyłem papiery na filozfie i mam kilka pytań dotyczacych tego kierunku;
    czy język grecki i łacina są obowiązkow na filozfii? czy wybiera sie jeden z nich?
    jesli ktos miał łacine w liceum to czy może być z niej zwolniony na filozofii (wystrczy świadectwo z liceum czy przewidywany jest sprawdzian wierdzy)?
    czy po 2 latach nauki jezyka/języków kasycznych na filozofi są jakies lektury obowizkowe w tych językach?
    chodzi mi o wymagany poziom znajomości tych języków

z góry dziękuje za odpowiedzi; )

• Kot z Cheshire

Obowiązkowe są cztery semestry łaciny LUB greki - do wyboru. Jeżeli ktoś się dane języka uczył, może iśc do prowadzącego i pertraktować jakieś zwolnienia, ale reguły oficjalnej nie ma, o ile się nie mylę..
    I żadnych lektur obowiązkowych po łacinie/grece poza lektoratami nie ma :) chyba, że pójdziesz na translatorium łacińskie :P
  • Olka

A ta łacina jest na jakimś wysoki poziomie czy to są podstawy same? I pewnie trzeba tą łacinę normalnie zaliczyć???
  • Kot z Cheshire

Z łaciny jest egzamin w połowie trzeciego roku... Nie wiem jak z poziomiem, bo sam łaciny nie miałem, ale pewnie odpowie Ci ktoś, kto się z tym męczy :)
  • Olka

czyli na pierwszym roku nie ma żadnego egzaminu z łaciny???
    To dla mnie bardzo ważna kwestia!!!
  • Anonim

egzaminu nie ma, ale są kolosy do zaliczenia - wszystko zależy od prowadzącego
  • Olka

jasne...
    a tak ogólnie mówiąc to ciężko jest na tej Filozfii czy w miarę spokojnie??? :)
  • Kot z Cheshire

Tak ogólnie to zależy.. ale tak ogólnie to raczej spokojnie...
  • Olka

Mam na myśli w porównianiu do innych kierunków...
  • Kot z Cheshire

Nie wiem, nie byłem na innych...
  • Anonim

>OlA napisała:
    >jasne...
    >a tak ogólnie mówiąc to ciężko jest
    >na tej Filozfii czy w miarę spokojnie??? :)

spokojnie to nie jest ale cieżko też nie!; )
  • Olka

Ok, dzięki za informacje; )
| |

strona internetowa IF UW: http://filozofiauw.wikidot.com To grono *NIE* służy do ogłaszania...

Uniwersytet Warszawski, Filozofia

Zapisz się do klasy

Strona 1/26

Anonim

Anonim

Anonim

Ag.

Anonim

helen

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki