-
pulpo, ty łobuzie
a co trzeba mieć z łaciny, zeby być zwolnionym? ordynarne trzy nie wystarczy? :) -
ningyo-hime
Hmm, ja gdzieś na forum czytałam, żę chyba od oceny ważniejsza jest ilośc lat - tzn. mozna byc zwolnionym jesli sie mialo przez dwa lata lacine. -
Anonim
-
Kamil
-
-
Anonim
no tk Kamilu, tylko że łacinę masz dwa lata i musisz tak czy tak semestry zaliczyć, aby nikt nie miał problemow.Natomiast nie dopuszczają takiej sytuacji, żeby ktoś mógł się zwolnić z łaciny/greki nawet jeżeli zdawał z tego przedmiotu maturę. -
Kamil
zapewne tak- trzeba zaliczac kolokwia, testy itp. Nie trzeba chodzic na zajecia jezeli uwazasz ze umiesz. Poza tym po 2 latach nalezy zaliczyc test konczacy. -
Łukasz
-
Pan Gabriel
A czego tu sie obawiac... W jezyku polskim, czy angielskim mamy bardzo duzo slow pochodzacych z laciny, w dalszym planie z greki... Nie powinno byc przeciez tak znowu strasznie. :) -
Anonim
-
szakal
-
Anonim
genialnie, tylko po co zawracac sobie nia glowe?przeciez i tak nie trzeba nic robic, zeby zaliczyc rok i zdac egzaminy.Wiec po cholere jedyny przedmiot do ktorego nalezy sie przygotowac cokolwiek (wiecej niz zapytac kogos tam - co bylo ostatnio?)???
-
Anonim
-
Anonim
oh napewno sporzadzone plany mowily cos raczej o robieniu niz nicnierobieniu. nie wyszlo, co poradzic. a poza tym jakby poszukac, to znajdzie sie i taka lacina, na ktorej wystarczy jednak tylko spytac co bylo..a nawet i tego nie trzeba robic; ] -
Anonim
ta... robienie - naiwne marzenie, no bo i po co?; ) a łacina - może się komuś uda lepiej trafić :) -
Łukasz
Trochę mnie uspokoiliście. Ale czy, patrzac z przeciwległej strony, można się nauczyc na filozofii łaciny na tyle dobrze żeby np, czytac nietrudne teksty w oryginale? Zapewne wszystko zależy od nakładu sił ale czy taka możliwosc wogóle istnieje? -
Łukasz
Zapomniałem dodac, że oprócz umiejętności ich przeczytania przydała by się umiejętnośc ich rozumienia. Tak dla jasności. -
Kamil