-
Olka
Moim zdaniem to "był" elitarny kierunek do póki robili odsiew na rozmowie kwalifikacyjnej i dopóki nie szły tam osoby którym po prostu nieźle poszedł polski i angielski :/
-
Kot z Cheshire
>OlA napisała:
>Moim zdaniem to "był" elitarny kierunek do póki
>robili odsiew na rozmowie kwalifikacyjnej i dopóki nie
>szły tam osoby którym po prostu nieźle
>poszedł polski i angielski :/
>
Ja tam się dostałem, bo dobrze mi poszedł polski i angielski na CEWach :D:D Ale jaka tam ze mnie elita :P -
Anonim
Elitarny... hmm... mam ogromne wątpliwości, czy sam kierunek był elitarny, myślę raczej że jego charakter stwarzał możliwość na stworzenie jakieś "elity" intelektualnej. -
Olka
zgadzam się z przedmówcą... Ale domyślam się, że poziom ogólny musi spaść w wyniku braku rozmowy kwalifikacyjnej!!! -
-
Anonim
Rzecz oczywista. Już sama statystyka każe domniemywać, że skoro rok temu na jedno miejsce na wydziale filozofii było 5, 6 osób, a teraz jest 11, to wcale nie znaczy, że filozofia nagle budzi tak powszechne zainteresowanie. To oznacza, że jest ona traktowana jaka jedna z szalup ratunkowych, gdyby gdzie indziej się nie udało. Poza tym to jasne, że wśród 1100 zdających więcej będzie głąbów szczęściarzy niż wśród 550. Choć w sumie sam trochę jestem głąbem-szczęściarzem, więc pewnie nie mam prawa psioczyć :) -
m
najwyżej po pierwszym semestrze połowa ludzi stwierdzi, że studiowanie filozofii jednak nie było ich najlepszym wyborem i pójdzie w cholerę.
nie miałabym nic przeciwko, lepiej chyba studiować z tymi, którym na tym kierunku zależy, niż z kimś z przypadku. -
Marta
chciałoby się rzec "drzewiej to, panie, lepiej było; teraz młodzież to nie taka jak kiedyś" :)
z 1100 nie będzie chyba więcej głąbów szczęściarzy niż z 550 - i tak może być ich tylko 90 (nas właściwie, bo ja się do tej grupy zapewne zaliczam, jako że nie miałam okazji wykazać się ewentualną przynależnością do elity intelektualnej na rozmowie).