-
Maciej S.T. Bartosiak
Drogie Panie i Panowie POSZUKUJE 3 osób/ mężczyzn (mała dyskriminacja),z niżej wymienionych miast, którzy są rzetelni i chcą zarobić. Praca techniczno/ fizyczna
Pracy jest na dwa dni i to nie pełne. Dobrze można zarobić
Jeśli macie zaufanych znajomych z niżej wymienionych miast prosiłbym o kontakt
Płock
Włocławek
Częstochowa
Opole
Bielsko-Biała
Tarnów
Rzeszów
Elbląg
Gdynia
Białystok
Olsztyn
Legnica
Gorzów Wlkp.
Z góry dziękuje wszystkim za uwagę i udzieloną pomoc
Z wyrazami szacunku Maciej S.T. Bartosiak vel Biały
514-555-439
m.bartosiak@gmpuls.pl
maciek.bartosiak@wp.pl -
Sir Khalid Nasrallah
" Pracy jest na dwa dni i to nie pełne. Dobrze można zarobić "
A stracić coś na tym można?
Pytam, bo mam ascetyczną mentalność i lubię się ogałacać podczas pracy. Zwłaszcza w słońcu.
Z wyrazami szacunku -
Kobieta zmienną jest związaną
Panie Bartosiak, Pan wie, że Pan właśnie łamie kodeks pracy :-)?
"Osoba, wobec której pracodawca naruszył zasadę równego traktowania w zatrudnieniu, ma prawo do odszkodowania w wysokości nie niższej niż minimalne wynagrodzenie za pracę, ustalane na podstawie odrębnych przepisów". (Art.18 3d)
(Co do zasady równego traktowania polecam:
http://www.jobber.pl/kb/kodeks_prac... )
Oto czym to się może skończyć:
http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,...
Z wyrazami szacunku
-
Sir Khalid Nasrallah
Przyznam szczerze, że gdybym sam szukał np. górnika do pracy na przodku, który miałby łomotać skalną ścianę kilofem, to byłbym też szukał raczej mężczyzny na takie stanowisko. Podobnie w przypadku poszukiwań tragarza wysokościowego na wyprawę w Himalaje. A z drugiej strony, gdybym szukał opiekuna do dziecka, to raczej celowałbym w opiekuna płci żeńskiej (wiem, że to mało wyszukany zawód, ale nie chce mi się teraz szukać ambitniejszych przykładów :-). Podobnych przykładów po obu stronach chyba można znaleźć sporo.
Czy w ten sposób łamałbym prawo i dyskryminowałbym kogoś? Moim zdaniem nie dyskryminowałbym nikogo - no chyba że byłaby to dyskryminacja w sensie uznania różnic pomiędzy ludźmi, ale nie w sensie niesprawiedliwego traktowania ludzi.
A co do prawa, to cóż, prawo jest prawem... :-)
Z poważaniem -
-
Anonim
>Kobieta zmienną jest związaną napisała:
>Panie Bartosiak, Pan wie, że Pan właśnie łamie kodeks
>pracy :-)?
>
>"Osoba, wobec której pracodawca naruszył zasadę równego
>traktowania w zatrudnieniu, ma prawo do odszkodowania w
>wysokości nie niższej niż minimalne wynagrodzenie za
>pracę, ustalane na podstawie odrębnych przepisów".
>(Art.18 3d)
>(Co do zasady równego traktowania polecam:
> http://www.jobber.pl/kb/kodeks_prac...
>)
>
>Oto czym to się może skończyć:
>
> http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,...
>
>
>Z wyrazami szacunku
>
A w jaki sposób ogloszenie owo łamie zasdę równego traktowania?? bo chyba osób czytających to ogłoszenie nie łączy stosunek pracy z potencjalnym pracodawcą, bo aby taki fakt zaistnial to chyca musi być podpisana odpowiednia umowa. A zamieszczenie ogłoszenie ogłoszenia chyba nie jest jadnoznaczne z zawarciem takowej umowy.
Zresztą ustawa głosi
Art. 183a [Zakres zasady]
§ 1. Pracownicy powinni być równo traktowani w zakresie nawiązania i rozwiązania stosunku pracy, warunków zatrudnienia, awansowania oraz dostępu do szkolenia w celu podnoszenia kwalifikacji zawodowych, w szczególności bez względu na płeć, wiek, niepełnosprawność, rasę, religię, narodowość, przekonania polityczne, przynależność związkową, pochodzenie etniczne, wyznanie, orientację seksualną, a także bez względu na zatrudnienie na czas określony lub nieokreślony albo w pełnym lub w niepełnym wymiarze czasu pracy.
Ale nie wiem czy osoby do których skierowane jest to ogłoszenie maja taki sam status jak pracownicy
A tak w ogóle to jesli zamieszczę ogłoszenie, iż moszukuję mężczyzm do relkamowania męskiej blielizny, to również łamię Kodeks Pracy??
Pozdrawiam serdecznie
MW
-
Kobieta zmienną jest związaną
Ja nie jestem prawnikiem, ale skoro było już bardzo wiele przypadków w których sędzia skazywał za samo ogłoszenie to chyba i ogłoszenie się w tym mieści? Zresztą w tym co przytoczyłeś jest wyraźnie napisane o "nawiązywaniu stosunków pracy" więc może ogłoszenie jest traktowane jako jakiś etap nawiązywania (nie wiem).
W niektórych przypadkach podobno pracodawca może się wybronić, więc może przykład który podałeś by przeszedł.
Z pozdrowieniami -
Anonim
Zapewne cos w tym jest, ale nie zmienia to faktu, ze uważam, ze to jakis absurd. Tyle ze na moją niekorzysc przemawia fakt, iz nie bylo przedmiotem sporu to, czy ja cos za abssurd uwazam czy nie. Choc jak pokazuje działalność komisji posła z Lublina prawo pełne absurdów jest, a interpretacja przepisów przynosi jeszcze większe trudności.
Z poważaniem -
Anonim
>Maciej S.T. Bartosiak napisał
> Pracy jest na dwa dni i to nie pełne. Dobrze można
>zarobić
czy to oznacza, iż zainteresowanie nie będą pracować przez całe 48 godzin tylko krócej? :-) jesli tak to zastanowie się nad ofertą i ewentualnie przenosę sie do jednego z tych miast dobrybytu... -
Klub Remont
Pracownik sali
Zatrudnimy młodych mężczyzn do pracy na sali w klubie.
Praca będzie polegać na dbaniu o czystość i porządek na sali w czasie imprez klubowych np zabieranie szkła.
Elastyczny grafik.
Wymagania:
-kultura osobista
-miła aparycja
-dyspozycyjność
Spotkania rekrutacyjne odbędą się od poniedziałku do piątku (do wyboru) o godzinie 16.00 w klubie Remont ul.Waryńskiego 12a (tuż przy metrze Politechnika) tel. 22 234 91 11 -
Klub Remont
Barmanki do klubu
Zatrudnimy studentki (dzienne i zaoczne) do pracy w klubie studenckim.
Praca do wyboru na tygodniu lub w weekend,dwuzmianowo.
Szkolimy! Wystarczy wyobraźnia,uczciwość i zapał do pracy.
Spotkania rekrutacyjne odbędą się od poniedziałku do piątku (do wyboru) o godzinie 16.00 w klubie Remont (Waryńskiego 12a, tuż przy metrze Politechnika) tel 22 234 91 11