FiloZofia UW [1223]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Łachim

Zapisałem się na jego zajęcia w USOSie dopiero dziś, na pierwszych dwóch zajęciach mnie nie było. W związku z tym mam kilka pytań:

1. Jakie są warunki zaliczenia seminarium?
    2. Co jest do przeczytania na jutro?
    3. Jakie wrażenia odnośnie osoby prowadzącego (znam tylko jedną opinię, tę z Wikidotu)?
    4. Jak wyglądają typowe zajęcia? (aktywność, atmosfera)

Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi.
  • Ag.

ad. 1. obecność (z tego co pamiętam 3nb/sem) + esej zaliczeniowy (3 tys. wyrazów, oceniany rzetelnie i surowo - byle czym się nie zaliczy)
    ad. 2. Harris, wprowadzenie do "Bioetyki" pod jego red. (wszystkie teksty rozsyłane są na maile, mogę Ci go jeszcze dziś przesłać)
    ad. 3. połączenie dużej erudycji i kultury osobistej - piszę jako jego magistrantka i uczestniczka zeszłorocznych zajęć
    ad. 4. atmosfera na zajęciach zależy w znacznej mierze od grupy, a tej nie sposób jednoznacznie ocenić po jednych organizacyjnych zajęciach. Struktura każdych zajęć wygląda tak samo: referat + dyskusja. Teksty są po angielsku, ich lektura, tak jak to bywa w zwyczaju na seminariach, nie jest egzekwowana żadnymi kartkówkami, odpytywaniem etc.; aktywność nie jest warunkiem koniecznym uzyskania zaliczenia.
| |

strona internetowa IF UW: http://filozofiauw.wikidot.com To grono *NIE* służy do ogłaszania...

Uniwersytet Warszawski, Filozofia

Zapisz się do klasy

Strona 1/26

Anonim

Anonim

Anonim

Ag.

Anonim

helen

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki