FiloZofia UW [1223]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Tin

Drodzy koledzy i koleżanki w biedzie,

byłam dziś u pana Wiśniewskiego, dyrektorem od spraw studenckich, aby zapytać się o co właściwie chodzi z tym USOSem i rejestracją przezeń.

Otóż: nie było jeszcze rejestracji, i nie należy się tym przejmować. Pani Chlebowska (rektor?), została (przy mnie) poinformowana, że ma uruchomić rejestrację (tylko ona to może zrobić), a kiedy to zrobi, trudno powiedzieć, spodziewamy się, że jak najszybciej, czyli jutro, najdalej do piątku.

Natomiast: niech nikt się nie spieszy ani nie zrywa z zajęć z powodu spodziewanej rejestracji, bo i tak OBOWIĄZUJĄCE SĄ LISTY U PROWADZĄCYCH, A NIE W USOSIE. Nawet jeśli listy u prowadzących i w usosie nie będą się pokrywać, to obowiązuje ta pierwsza.

Wniosek: PROSZĘ REJESTROWAĆ SIĘ W USOSIE NA TE GRUPY, NA KTÓRE JUŻ SIĘ ZDECYDOWALIŚCIE I ZGŁOSILIŚCIE TO PROWADZĄCEMU, ŻEBY ZMINIMALIZOWAĆ RÓŻNICE W LISTACH.

Koordynator ds USOS będzie zatrudniony w przyszłym tygodniu najpóźniej, trzeba mu będzie dać kilka dni na opanowanie systemu, a wtedy zacznie się weryfikacja list. Tzn: jeśli ktoś zapisał się do prowadzącego na zajęcia, a w USOSie zabrakło dla niego miejsca w grupie - wówczas koordynator będzie nanosił poprawki do USOSa na podstawie faktycznej listy u prowadzącego.

Jeśli komuś USOS nie działa z różnych względów, też będzie musiał poczekać do końca przyszłego tygodnia, żeby wyjaśnić to z koordynatorem.

A skąd ten chaos? Pan Wiśniewski powiedział mi, że we wrześniu zwolnił się poprzedni koordynator (diabelski duch usosa go pokonał) zostawiając kompletny burdel. Dyrektorzy zostali wybrani dopiero w październiku, więc dopiero teraz mogą zatrudnić nowych pracowników, w tym koordynatora.

Dla tych, co jeszcze tego nie zrobili, polecam grono roku:
    http://grono.net/forum/2341938/0/
  • nazwa ekranowa

kto by pomyślał, separatyści!!!

co to za zakładanie alternatywnych gron na których nie pisuje bubi i na których można zdobyć jedynie pożyteczne informacje?

To skandal...
  • Aliena

Tamto grono jest do niczego. Nasze jest fajniejsze, bo nasze ma klimat starej bufetty. A tamto jest dla frajerów.
    Poza tym my mamy Bubiego i Khalida.
    I Kobiete i PWLa i TASa.
    No i mnie.
    :P
  • Anonim

>nazwa ekranowa wrote:
    >kto by pomyślał, separatyści!!!
    >
    >co to za zakładanie alternatywnych gron na których nie
    >pisuje bubi i na których można zdobyć jedynie pożyteczne
    >informacje?
    >
    >To skandal...

Pożyteczne informację znajdziesz tu: http://www.radiomaryja.pl/audycje.p...

Trochę prawdy o geotermii.
  • Aliena

No wlasnie zapomnialabym..
    I Adama tez mamy i Stubba, i pierwszego meczennika Rapiera

I chyba jakas nazwe ekranowa; )

• Sir Khalid Nasrallah

" Poza tym my mamy Bubiego i Khalida. "

Rozumiem, że chciałaś być złośliwa, konstruując szereg w tej postaci...;o
  • Tin

oczywiście, że wasze jest fajne, i macie całą śmietankę, ale właśnie dlatego nie wypada chyba w tejże kawiarnianej, bohemicznej atmosferze poruszać temat największego suchara UW, czyli usosa.
  • Anonim

USOS to jest potrzebny w takim molochu jak np: wydział prawa, gdzie jest ponad pięć tysięcy studentów, którzy okupują pięć sporych budynków. Tam USOS jest potrzebny żeby wziąć to wszystko za mordę, dopierdolić takiemu młodemu adeptowi, żeby od początku studiów przyzwyczajał się do korporacyjnej kultury.

Natomiast po co USOS na takim małym wydziale jak filozofia, to ja ni cholery nie rozumiem! Kto się na to zgodził? Jadacki?
| |

strona internetowa IF UW: http://filozofiauw.wikidot.com To grono *NIE* służy do ogłaszania...

Uniwersytet Warszawski, Filozofia

Zapisz się do klasy

Strona 1/26

Anonim

Anonim

Anonim

Ag.

Anonim

helen

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki