FiloZofia UW [1223]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Filip

DRODZY STUDENCI I STUDENTKI!

W środę (22.10.2008) odbędą się wybory do Samorządu Studenckiego, w których będziecie mogli wybrać swoich przedstawicieli na forum Rady Instytutu Filozofii!

NIE ZMARNUJCIE TEJ SZANSY!

Spotkanie z kandydatami tzw. "Listy niebieskiej" odbędzię się we wtorek (21.10.2008) o 15:00 w sali nr 13.
  • Anonim

a także:
    Parlamentu Studentów UW
    Rady Wydziału UW
    Zarządu Samorządu Studentów IF UW

Cieszcie się i radujcie, albowiem nadszedł ten dzień...

nuda... ziew.
  • Kuba

Nie najlepszy termin na spotkanie z kandydatami "listy niebieskiej", bo to przecież godzina wykładu Wolniewicza.
  • Anonim

jutro nie ma wolniewicza - chory.
  • Anonim

no tak... jak się ściąga człowieka, który stoi na krawędzi własnego grobu, na zajęcia, to potem są takie kwiatki...
  • Anonim

Czy kandydujący byliby łaskawi sformułować swoje manifesty?
  • Anonim

Po to było to spotkanie, ale nie martw się, zarys programu możesz znaleźć w punkcie xero KP3:)
  • Anonim

...lub też na jednym z plakatów/ulotek, które już są w instytucie, a będą w jeszcze większej liczbie jutro.
  • Anonim

>wilk napisał
    >Po to było to spotkanie (..)

To przesympatyczne, że tak zwani wyborcy mieli się pofatygować i poinformować. Co za wysiłek! Wydawałoby się, że każde medium winno być w takiej sytuacji użyte.

No nic, przepraszam, że pytałem! Pójdę poszukać ulotek, pewnie.
  • Anonim

>wilk wrote:
    >Po to było to spotkanie, ale nie martw się, zarys programu
    >możesz znaleźć w punkcie xero KP3:)

Ej, ale to ciekawe, jaki program mogą mieć kandydaci do Samorządu Filozofii. Są jakieś fajne postulaty?

Jakieś pięć lat temu chciałem startować w tych wyborach, nawet sobie program ułożyłem, był bardzo prosty, bo składał się z jednego punktu: wprowadzenie obligatoryjnych "wejściówek" na wszystkich zajęciach, na które trzeba przeczytać jakiś tekst. Studenci rozpoczynaliby ćwiczenia lub seminarium od krótkiego testu ze znajomości treści lektury, dosłownie kilka pytań testowych, prowadzący szybko by sprawdzał i w sali mogliby zostać na zajęciach tylko ci, którzy zaliczyli 'treściówke-wejściówkę'.
    Skończyłoby się obijanie i przychodzenie na zajęcia bez znajomości tekstu.
  • Anonim

A bez brunatnej koszuli można by było wchodzić?
  • Anonim

>Oswald G. napisał
    >A bez brunatnej koszuli można by było wchodzić?

Owszem, ale tylko w spodniach wpuszczonych w buty.
  • Anonim

No cóż, na taki pomysl nie wpadlismy, ale przyznam, ze inicjatywa godna uwagi. Jednak chęc wygrania dala o sobie znac i takowych pomysłow u nas brak. Jednak chcemy wiekszej otwartosci instytutu, nawiazania wspolpracy zagranicznej w ramach programu socrates-erasmus, umow bilateralnych, itp, modyfikacji programu nauczania, postaranie sie o zagranicznych wykladowcow (to juz zostalo zainicjowane), etc.
  • Anonim

Może jeszcze w ramach wartości dodanej dałoby się wywalić paru komuszków..?
  • Anonim

Gdyby to tylko ode nie zalezalo to juz dawno by tu ich nie bylo
  • Sir Khalid Nasrallah

A kogo byście najchętniej kopnęli, chłopcy, jeśli można dopytać?
  • Anonim

>Sir Khalid Hassan Al-Nasrallah wrote:
    >A kogo byście najchętniej kopsnęli, chłopcy, jeśli
    >można dopytać?

Personalnych ploteczek się zachciewa, khalidku?
    Ja bym nikogo nie kopsnął, za to bym z chęcią zmusił co poniektórych (również studentów), żeby się częściej myli i dbali o schludność odzieży, bo z tym zawsze było na wydziale krucho.
  • nF

Ja bym kopnął takiego Ochockiego, słyszałem że się Marksem zajmuje.

Jeden punkt zwrócił moją uwagę, modyfikacja programu nauczania?
  • Anonim

tak. plan geniuszy jest prosty: zróbmy specjalizację na poziomie licencjatu. to w ogóle po co jest proces boloński?
  • nF

Dla geniuszy to powinna być magisterka na poziomie licencjatu. Wtedy nie trzeba znać filozofii starożytnej, bo można specjalizować się w nowożytnej. A może zamiast absolutorium wprowadzić serdeczny uścisk ciepłej ręki dziekana i poklepanie po plecach przez dyrektora ds. studenckich?

Przepraszam, ale kto obczaił taki fajny pomysł? Studenci którego roku?
| |

strona internetowa IF UW: http://filozofiauw.wikidot.com To grono *NIE* służy do ogłaszania...

Uniwersytet Warszawski, Filozofia

Zapisz się do klasy

Strona 1/26

Anonim

Anonim

Anonim

Ag.

Anonim

helen

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki