-
Anonim
http://partnerstwo.onet.pl/1518826,...
Ze społeczeństwem jest jak z psem. Pozwoli mu się na wszystko, zamieni się w potwora.
"Co ciekawe, przygotowując badania nie przewidzieliśmy, że odsetek gimnazjalistów - dziewcząt i chłopców - uprawiających stosunki homoseksualne i biseksualne będzie tak wysoki. Musieliśmy zmieniać tabele."
To tak a propos bezdyskusyjnych faktów o tym, iż pederastia nie może być warunkowana kulturowo...
Do niezłego szamba wepchnęliście świat lewacy... -
Sir Khalid Nasrallah
Sympatyczna ta pani tam w środku.
(Ciekaw jestem czy ci młodzi z fotki zgodzili się wystąpić jako zobrazowanie dla tytułu artykułu)
Bubel, nie martw się, dopóki Ty jaśniejesz moralnym przykładem, przynajmniej ludzie z tego forum będą się należycie prowadzić. -
Anonim
>Sir Khalid Hassan Al-Nasrallah napisała:
>Bubel, nie martw się, dopóki Ty jaśniejesz moralnym
>przykładem, przynajmniej ludzie z tego forum będą się
>należycie prowadzić.
Masz rację, ale stajni Augiasza w Twojej głowie nie dam rady posprzątać. Takich środków deratyzujących jeszcze nie wynaleziono. -
>Bubi napisał
>To tak a propos bezdyskusyjnych faktów o tym, iż
>pederastia nie może być warunkowana kulturowo...
>
>Do niezłego szamba wepchnęliście świat lewacy...
Bubi, jakbyś się nieco zainteresował i łyknął odrobinę podstawowej wiedzy psychologicznej o np. o okresie dojrzewania, to byś wiedział, że znaczny procent młodzieży w wieku dojrzewania ma tendencję do zachowań homoseksualnych. I nie przekłada się to na ich orientację seksualną w dorosłym życiu...
Czasami mam wrażenie, że krytykowanie owych "lewaków" przypomina strzelanie do posłańca, który przynosi złe wieści.
-
-
Sir Khalid Nasrallah
Pwl, to Ty nie wiesz, że wszyscy psychologowie to pedały?
To zwykli pseudonaukowi manipulatorzy, pozostający na usługach lewactwa i Czerwonych. -
Anonim
Popatrz, a człowiek z którym przeprowadzono wywiad zapewne łyknął nieco wiedzy psychologicznej, a jednak był zaskoczony wynikami procentowymi.
Gdybyś Ty nieco łyknął, pamiętałbyś pewnie także o różnicy między zachowaniami homoseksualnymi w przypadku starszawych dzieci, a stosunkami homoseksualnymi u młodzieży.
A może łyknąłeś po prostu wódeczki i stąd te dziwne uwagi ni przypiął ni przyłatał?
-
Anonim
>Pwl, to Ty nie wiesz, że wszyscy psychologowie to pedały?
>To zwykli pseudonaukowi manipulatorzy, pozostający na
>usługach lewactwa i Czerwonych.
Pedały - bez przesady. Czerwonych - bez przesady. Reszta się zgadza, jeśli idzie o statystykę. -
Anonim
Dodam Ci jeszcze Pawulonie, że ja nie muszę niczego lizać, bo kiedyś - choć to może dziwne - byłem młody i pamiętam, jak było. Dlatego też wybacz, ale Twoją sugestię, że mam coś czytać, by znać życie, w rzyć sobie możesz wsadzić - by użyć miłej gry słów.
W czasach, w których chodziłem do podstawówki czy liceum takie zachowania jako coś powszechnego nie mieściło sie nikomu w głowie. -
Sir Khalid Nasrallah
Kzjz, weź Ty tej bidzie intelektualnej jakoś zarysuj czym się dzisiejsza psychologia może zajmować - i jakie działy się na nią składają...
Może coś nt. metodologii jakichś rzetelnych badań psychologicznych...?
Twoje wywody Bubi na pewno poczyta. Do Wikipedii, ani tym bardziej do jakiejś ogólnej książki z dziedziny, mu się raczej nie będzie chciało zajrzeć. Poczuj się społecznikiem Kzjz. Miej gest.
"Dodam Ci jeszcze Pawulonie, że ja nie muszę niczego lizać, bo kiedyś - choć to może dziwne - byłem młody i pamiętam, jak było."
Ty zbereźniku. -
Anonim
>Kzjz, weź Ty tej bidzie intelektualnej jakoś zarysuj czym
>się dzisiejsza psychologia może zajmować - i jakie
>działy się na nią składają... Może coś nt.
>metodologii rzetelnych badań psychologicznych...?
Niech już mi lepiej narysuje portret w mundurze Luftwaffe.
>Twoje wywody Bubi na pewno poczyta. Do Wikipedii, ani tym
>bardziej do jakiejś ogólnej książki z dziedziny, mu się
>raczej nie będzie chciało zajrzeć.
To prawda.
>Poczuj się społecznikiem. Miej gest.
Nie podrywaj tak ordynarnie Kobiety kmiotku.
>Ty zbereźniku.
Do usług.
-
Anonim
Nasrallah, przecież w tym temacie chyba za bardzo nie różnimy się stanowiskami. Zastanawiam się, skąd ten atak na mnie..?
Jeśli chcesz poderwać dziewczynę na gronie, to po prostu napisz do mnie na priva, a ja jakoś Ci pomogę. Założymy wątek w którym pokonasz mnie intelektualnie, ja zacznę wyjątkowo pisać bzdury i wyjdziesz na Zweisteina.
To, że mam Cię za durnia, nie oznacza, że po koleżeńsku po prostu Ci nie pomogę. Wal śmiało chłopie, nie krępuj się! My faceci musimy sobie czasem jakoś pomagać.
Sztama brachu!
-
m
-
Anonim
>maryna napisała:
>Kto by pomyślał, że Ty taki uczynny jesteś, Bubi.
Lubię pomagać ludziom potrzebującym. Widząc zatem, jak wielka jest potrzeba Khalida, wyciągam do niego rękę. Jakkolwiek nie jestem obdarzony łaską wiary, mniemam, że Bóg byłby ze mnie dumny.
-
m
>Bubi napisał
>Lubię pomagać ludziom potrzebującym.
No to już naprawdę niespodzianka. Myślałam, że to jednorazowy wybryk, a to naprawdę coś co lubisz.
-
Sir Khalid Nasrallah
Jaki atak na Ciebie, Bubs? Mi się tylko trochę śmiać, chce, że tak często tego typu tematy zakładasz. :-)
Co do zbieżności stanowisk, to, że niby ja też uważam, że ze społeczeństwem jest jak z psem - pozwoli mu się na wszystko, zamieni się w potwora? Może i tak, ale nie sądzę, by w Polsce panowała anarchia i by nam to groziło jakoś specjalnie. Poza tym nie sądzę, by porównywanie tej nieco zagubionej młodzieży do psiarni mogło przynieść coś dobrego. :-)
Co do determinantów homoseksualizmu, to wydaje się, że nie ma na dzień dzisiejszy jakichś jednoznacznych dowodów skąd się one biorą (i niektórzy psychologowie czy antropolodzy, wcale nie fanatycznie prawicowi, podzielają to stanowisko). Przynajmniej nigdy takich nie spotkałem. Osobiście uważam, że mogą tu grać rolę dwie przyczyny - czynniki środowiskowe i wrodzone (ze wskazaniem na te wrodzone). Ale nie wydaje mi się, by lewacka propaganda stała za tym, że kiedyś ewentualnie wzrośnie liczba homoseksualistów. Jeżeli o środowiskowe czynniki idzie, to raczej podejrzewałbym jakieś bardziej złożone, niepolityczne i wysublimowane wpływy.
A tak ogólnie, jeżeli to prawda, co tam piszą w tym artykule, to po prostu smutne. Współczuję takim dzieciakom, ale nic mi do tego, jaką tam sobie ktoś drogę na tej płaszczyźnie obiera, jeżeli nie tyczy się to tylko jakiegoś mojego najbliższego otoczenia.
Swoją drogą ciekaw jestem, jakie miałbyś, Bubsie, jako doświadczony rodzic, pomysły na metody wychowawcze dla młodych, by ich uświadomić, że być może czasem warto byłoby nieco bardziej szanować swoją seksualność. Bo póki co, być może błędnie, wydaje mi się, że są to jakieś metody typu: "Patrz Jasio, patrz Małgosiu, jakie to są wyuzdane skurwiele, nigdy tak nie rób, bo to jawne, rozumisz kurwa, skundlenie!". -
Anonim
Ja nie uznaję żadnych metod wychowawczych. Po prostu trzeba godziwie żyć. Ot kurwa cała filozofia. -
Anonim
>maryna napisała:
>No to już naprawdę niespodzianka. Myślałam, że to
>jednorazowy wybryk, a to naprawdę coś co lubisz.
Najbardziej potrzebujący są lewacy. Potrzebują bólu, choć sami tego nie wiedzą. Moim marzeniem Maryno byłaby zatem konsola z rozmaitymi potencjometrami, którą mógłbym dystrybuować ból.
-
Sir Khalid Nasrallah
" Ja nie uznaję żadnych metod wychowawczych. "
Oj, to chyba niedobrze. Ale rozmawiasz chyba trochę ze swoimi potomkami? Choćby o jakiejś walce z komunizmem?
Kup se "O wychowaniu: Ze specjalnym uwzględnieniem wczesnego dzieciństwa" Russella. Wygląda na niezłą rzecz. Tylko tam trzeba nieco odsiać z postaw skrajnie permisywnych, bo pono nie przynoszą najlepszych skutków. Co zresztą chyba widać po życiorysach niektórych dzieci Russella. Tacie nie dorównały. -
m
>Bubi napisał
>Moim marzeniem Maryno byłaby
>zatem konsola z rozmaitymi potencjometrami, którą
>mógłbym dystrybuować ból.
Ładne marzenie.
Podobają mi się, Bubi, Twoje wypowiedzi w zestawieniu z reklamą niżej:
http://img392.imageshack.us/img392/...
Ładnie wyglądają. -
Sir Khalid Nasrallah
strona internetowa IF UW: http://filozofiauw.wikidot.com To grono *NIE* służy do ogłaszania...
Uniwersytet Warszawski, Filozofia
Anonim
Anonim
Anonim
Ag.
Anonim
helen
Grona tematyczne:
Miejsca grona (3)
-
RETRO Kolejowa 8/10, Warszawa
-