-
Anna Karolina
mam od września absolutorium i nadal piszę pracę magisterską, zależy mi na korzystaniu z biblioteki i w BUWie dowiedzialam sie, że jest mozliwe wypozyczanie ksiazek nadal przez 2 lata po uzyskaniu absolutorium ( 3 ksiazki na miesiac), jednak pani Maria jest innego zdania(!). A zdanie pani Mari jest ważne, ponieważ, żeby przedłużyć konto w BUWie trzeba mieć od niej zaświadcznie, ze ma sie absolutorium, a pania Maria wystawia takie zaswiadczenia tylko z data do 31.01.2009, bo potem (podobno) jest sie skreslonym z listy studentow.
Czy pani Maria jest w bledzie? a moze na filozofii panuje inny regulamin niz na innych wydzialach UW ( gdzie ma sie 2 lata, a nie 3 miesiace na napisanie pracy po otrzymaniu absolutorium)?
druga sprawa to biblioteka wydzialowa, pani Maria uwaza, ze musze miec pismo od mojego promotora, ze bierze odpowiedzialnosc za ksiazki przez mnie wypozyczane, moim zdaniem to jakis absurd, ale nie mialam jeszcze szansy zapytac w naszej bibliotece bezposrednio. czy ktos z Was wie, jak to wyglada?
dzieki z gory -
Ogólnie znaną prawdą jest to, że p. Maria ma swój punkt widzenia na pewne sprawy, niekoniecznie zgodny z regulaminem studiów ani jakimikolwiek innymi źródłami pisanymi. Ogólnie o takie rzeczy proponuję jednak iść do z-cy dyrektora ds. studenckich, poprosić o opinię na piśmie i iść z tym do p. Marii. Jeśli będzie się sprzeciwiać - iść do dziekanatu WFiS (Nowy Świat 69 bodajże) i przedstawić tam, jak sytuacja wygląda - wbrew pozorom p. Maria nie ma monopolu na tego typu zaświadczenia i w sytuacji awaryjnej taki papierek powinni bez problemu wystawić w dziekanacie.
-
Anna Karolina
-
il duce
-