FiloZofia UW [1223]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • il duce

I co? Czemu nikt jeszcze o tym nie pisał? Bubi, śpisz?
  • Anonim

>rapier wrote:
    >I co? Czemu nikt jeszcze o tym nie pisał? Bubi, śpisz?

No i co? pójdziesz jak co roku pod willę Jaruzelskiego, przy czym będziesz uczestniczył w żałosny zabawach prawicy, czyli jakimś paleniu zniczy, pseudo-okrzykom. Wieczór 13 grudnia przed domem jaruzelskiego to jest dno polskiej prawicy. Nasi ojcowie powinni ich wszystkich powiesić na początku lat 90tych. I by nie było problemu.
  • Anonim

>adam napisał
    >>asi ojcowie powinni ich wszystkich
    >powiesić na początku lat 90tych. I by nie było problemu.

Zgoda!
  • Anonim

>rapier napisał
    >I co? Czemu nikt jeszcze o tym nie pisał? Bubi, śpisz?

13 grudnia namiestnik okupanta Wojciech Jaruzelski wyprowadził przeciw rodakom wojsko. Uczynił tak, gdyż bał się stracić władzę, a wobec stanowiska Sowietów (radźcie sobie sami, mamy teraz własne problemy w Afganistanie) nie mógł tracić czasu.

Osobiście uważam za błąd sądzić Jaruzelskiego za stan wojenny. Teoretycznie (fakty mówią co innego, ale założmy chwilowo, że nie) stan wojenny mógł być nawet zagraniem ratującym Polskę przez interwencja radziecką.
    Tyle tylko, że tacy jak Jaruzelski byli architektami sytuacji, w której w ogóle mogło do czegoś takiego dojść. Oczywiście główne sprawstwo leży w sytuacji geopolitycznej, którą symbolizowała Jałta. Nie mniej jednak nie jest to żadnym usprawiedliwieniem dla takich, jak Jaruzelski. Nie jest, gdyż nie byli oni Wallenrodami, ale wiernymi kolaborantami, czego z kolei symbolem jest inwazja na Czechosłowację czy czystki antysemickie w wojsku.

Mam cichą nadzieję, że ścierwo Jaruzelskiego nie skala polskiej ziemi i zostanie wysłane tak, gdzie jego miejsce. Czyli gdzie eurostudenciaki, e?
  • il duce

Nie wiem. Mauzoleum na Placu Czerwonym?
  • Anonim

>rapier napisał
    >Nie wiem. Mauzoleum na Placu Czerwonym?

Ty nie jesteś euromłodzieżą Rapierze. Czy eurostudentem. Choć fi anusa Twego budzi pewien niepokój, na pewno świetlana konserwatywna przyszłość nie jest przed Tobą zamknięta!
  • il duce

>Bubi napisał
    >Ty nie jesteś euromłodzieżą Rapierze. Czy eurostudentem.
    >Choć fi anusa Twego budzi pewien niepokój, na pewno
    >świetlana konserwatywna przyszłość nie jest przed Tobą
    >zamknięta!

To pomówienie!
    Byłem kiedyś namawiany do świństw (przez tego pana http://www.fotofest.org/abroad/syri... ), ale grzecznie odmówiłem.
  • Anonim

>rapier napisał
    >To pomówienie!
    >Byłem kiedyś namawiany do świństw (przez tego pana
    > http://www.fotofest.org/abroad/syri...
    >), ale grzecznie odmówiłem.

Rapierze,
    To nie pomówienie, a jedynie zaniepokojnie ABW (Agencji Bubi Wywiadu). Zawsze przecież możesz uciąć wszelkie spekulacje umawiając się ze mną i dokonując okazania:P!

• il duce

Ja wiem, Bubi! Jesteś kryptociotą!
  • il duce

Lubisz Iwaszkiewicza? Nie? A Gombrowicza? Hehe
  • Anonim

>rapier napisał
    >Ja wiem, Bubi! Jesteś kryptociotą!

Nie głupcze! To prowokacja moich służb. Póki co próbę przeszedłeś, ale bez okazania zawsze pozostanie ziarnko niepewności!
| |

strona internetowa IF UW: http://filozofiauw.wikidot.com To grono *NIE* służy do ogłaszania...

Uniwersytet Warszawski, Filozofia

Zapisz się do klasy

Strona 1/26

Anonim

Anonim

Anonim

Ag.

Anonim

helen

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki