-
polin
dzien dobry.
co sie dzieje z wikidotem ?
czy ktos z szanownych dysponuje moze notatkami z episte on your pecet?
please help me. -
Anonim
He, he:) notatki z wykładu Chwedeńczuka - ciekawe jak to wygląda?
"Mam kota, tak mam kota, wczoraj przyszedł do mnie hydraulik, to ciekawe, co hydraulik sądzi o poznaniu, tzw. wiedza potoczna... choć co ja właściwie plotę - jaka wiedza potoczna o poznaniu?! To znaczy - poprawię się - potoczna opinia o poznaniu wśród osób zajmujących się filozofią. No ale mój kot ma przecież jakieś stany poznawcze... a dlaczego jestem ateistą i antyklerykałem? właściwie to jestem sceptykiem, ale im dłużej się nad tym zastanawiam, tym bardziej jestem metafizykiem i dogmatykiem. No to jak z tym sceptycyzmem? Odpowiedzi można by poszukać w książkach wydawnictwa Oxford Uniwersity Press, choć to wydawnictwo już dawno przestało być gwarantem dobrego poziomu. No nic, ale czy Wittgenstein był naturalistą? Czytając Huma z perspektywy Strawsona... "
To by musiały być świetne notatki. -
polin
-
WhenSatanPlaysDiscoPeopleDie
ty ale ten egzamin u niej to jakies wyzwanie nie jest, chyba z 10 czy parenascie pytan, kazde w zasadzie oparte na glownej tezie danej lektury, czyli jak np mialas gettiera i koncepcja wiedzy opartej na uzasadnionym przekonaniu to pytanie bylo o... uzasadnione przekonanie, czym jest i na czym polega.
nie ma dramatu. -
-
Sir Khalid Nasrallah
A właśnie, tak na boku, jeśli Państwo pozwolą, kiedy przekonanie można uznać za uzasadnione?