FiloZofia UW [1223]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • polin

dzien dobry.

co sie dzieje z wikidotem ?

czy ktos z szanownych dysponuje moze notatkami z episte on your pecet?

please help me.
  • Anonim

He, he:) notatki z wykładu Chwedeńczuka - ciekawe jak to wygląda?

"Mam kota, tak mam kota, wczoraj przyszedł do mnie hydraulik, to ciekawe, co hydraulik sądzi o poznaniu, tzw. wiedza potoczna... choć co ja właściwie plotę - jaka wiedza potoczna o poznaniu?! To znaczy - poprawię się - potoczna opinia o poznaniu wśród osób zajmujących się filozofią. No ale mój kot ma przecież jakieś stany poznawcze... a dlaczego jestem ateistą i antyklerykałem? właściwie to jestem sceptykiem, ale im dłużej się nad tym zastanawiam, tym bardziej jestem metafizykiem i dogmatykiem. No to jak z tym sceptycyzmem? Odpowiedzi można by poszukać w książkach wydawnictwa Oxford Uniwersity Press, choć to wydawnictwo już dawno przestało być gwarantem dobrego poziomu. No nic, ale czy Wittgenstein był naturalistą? Czytając Huma z perspektywy Strawsona... "

To by musiały być świetne notatki.
  • polin

mialam na mysli notatki do Madame Wieczorek.
  • WhenSatanPlaysDiscoPeopleDie

ty ale ten egzamin u niej to jakies wyzwanie nie jest, chyba z 10 czy parenascie pytan, kazde w zasadzie oparte na glownej tezie danej lektury, czyli jak np mialas gettiera i koncepcja wiedzy opartej na uzasadnionym przekonaniu to pytanie bylo o... uzasadnione przekonanie, czym jest i na czym polega.

nie ma dramatu.
  • Sir Khalid Nasrallah

A właśnie, tak na boku, jeśli Państwo pozwolą, kiedy przekonanie można uznać za uzasadnione?
| |

strona internetowa IF UW: http://filozofiauw.wikidot.com To grono *NIE* służy do ogłaszania...

Uniwersytet Warszawski, Filozofia

Zapisz się do klasy

Strona 1/26

Anonim

Anonim

Anonim

Ag.

Anonim

helen

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki