FiloZofia UW [1223]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Niewidzialne_oko

Czym różni się seminarium magisterskie od zwykłego?

Wg informacji zamieszczonej na stronie IF na czwartym i piątym roku trzeba wybrać po jednym seminarium magisterskim. Czy jest jakaś lista seminariów magisterskich, czy magisterskim nazywa się seminarium tematycznie związane z pracą magisterską danego studenta?
    Kiedy (w praktyce) trzeba się zadeklarować na jaki temat będzie się pisało pracę magisterską?
  • Anonim

wiec to jest tak:
    w praktyce zdeklarowac temat mozesz kiedy chcesz. oczywiscie milej sie na Ciebie patrzy jak zalatwisz se promotora na poczatku czwartego roku ale zmieniac tak temt jak i promotora mozesz nawet po absolutorium (innymi slowy, wymysl se co ad hoc ale naprawde nie przezywaj tego jako ostatecznej deklaracji). zas sam temat powinienes oddac przed rada zatwierdzajaca ktora z teg co moj promotor mi rzekl zbiera raz na miesiac czy dwa wiec cisnienia znowuz nie ma.
    co do sem. mag. to ja np. zaznaczylem wstecz dwa seminaria jako mag, i musialem prezentowac na szybko konspekt i ogolnie duzo jednak bylo z tym afery szczegolnie wzgledem usosu wiec nie polecam. ale mysle ze jak sie zdecydujesz np. na poczatku V roku to naprawde nie wyrzuca Cie za to:)
    rozni sie sem. mag tym ze w zalozeniu masz podczas jego rocznego trwania co jakis czas prezentowac postepy swojej pracy. to zalezy od promotora oczywiscie ale prawie zawsze sprowadza sie to do tego ze w ciagu roku musisz raz przedstawic konspekt, reszta juz jest w prywatnych relacjach z prom.

ufff to tyle chyba:)
  • Niewidzialne_oko

Chciałam jeszcze dopytać:

Czyli wybieram sobie, z wszystkich dostępnych seminariów, (na IV roku jedno i na V jedno) magisterskie, tak?
    Ale nie musi być ono prowadzona przez mojego promotora?
    Komu zgłaszam, które seminarium wybrałam na mag.? Prowadzącemu zajęcia czy w sekretariacie?

Dzięki za odpowiedź. :)
  • Anonim

>Niewidzialne_oko napisała:
    >Chciałam jeszcze dopytać:
    >
    >Czyli wybieram sobie, z wszystkich dostępnych seminariów,
    >(na IV roku jedno i na V jedno) magisterskie, tak?

tak

>Ale nie musi być ono prowadzona przez mojego promotora?

sluchaj nie wiem jak to jest formalnie. ja juz jestem od czerwca po semin. i powiem Ci szczerze ze moje sem. nie byly prowadzone przez promotora (choc przez ludzi z jego stajni;)), co wiecej moja kolezanka zmienila promotora po absolutorium i nie chodzila wczesniej do niego na sem. mag. ale moze teraz demon usosu bardziej maci...?

>Komu zgłaszam, które seminarium wybrałam na mag.?
    >Prowadzącemu zajęcia czy w sekretariacie?

to mysle ze Pani Maria wie najlepiej:)
  • Niewidzialne_oko

Dziękuję bardzo. :)
| |

strona internetowa IF UW: http://filozofiauw.wikidot.com To grono *NIE* służy do ogłaszania...

Uniwersytet Warszawski, Filozofia

Zapisz się do klasy

Strona 1/26

Anonim

Anonim

Anonim

Ag.

Anonim

helen

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki