FiloZofia UW [1223]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ~Nerisss~

Czy wiadomo juz, kiedy ma byc egzamin z etyki? Bedzie pisemny czy ustny? Jakie obowiazuja lektury (oprocz tych z cwiczen)?
  • Dr. StanVan

Lista lektur wisi przy zakladzie Etyki. Jesli ktos ma ja w wersji elektronicznej to niech bedzie laskaw ja tu zapodac.
  • helen

Ma być ustny, ale terminów chyba jeszcze nikt nie zna:(
    A może ktoś byłby tak miły i podzielił się swoim doświadczeniem? Jak wygląda egzamin u prof. Górnickiej-Kalinowskiej, a jak u dr Łukowa? Z góry dziękuję za wszelkie informacje, refleksje i wskazówki!
  • mysz

u prof Gornickiej jest uroczi, slyszalam. U Lukowa nie wiem, ja zdawalam u bobera i bardzo bylo przyjemnie. polecam
  • idiota

>mysz napisała:
    >u prof Gornickiej jest uroczi, slyszalam. U Lukowa nie wiem,
    >ja zdawalam u bobera i bardzo bylo przyjemnie. polecam

jakiej górnickiej! jakiego łukowa!
    trza iść do bobera!
  • Agnieszka czy Ewa?; )

Oj, zestarzał się wątek;p Czy ktoś coś wie o tegorocznym egzaminie??? Terminy, zapisy, opinie? Interesuje mnie zwłaszcza zdawanie u Górnickiej...
  • Anonim

>Queen of the damned napisała:
    >Oj, zestarzał się wątek;p Czy ktoś coś wie o
    >tegorocznym egzaminie??? Terminy, zapisy, opinie?
    >Interesuje mnie zwłaszcza zdawanie u Górnickiej...

Ja swego czasu zdawałem u Górnickiej. Trójkę ma się na wejściu.
  • Tomasz, Aleksander, Sylwester

U Bobera jest tak, że trzeba wszystko z listy lektur przeczytać i zapamiętać (co może poza dwoma wyjątkami nie jest trudne) i ma się swobodnie piątkę. Polecam
  • Łachim

W wątku o egzaminie z fil. analitycznej Bardzo daleki krewny Zorby rzucił, że egzamin jest 10-ego...ale nie wiem u kogo, ani czy to w ogóle sprawdzona informacja.

Ja przymierzam się do Bobera - każdy zachwala. Na piątkę TAS wyjaśnił jakie są wymagania. A żeby w ogóle zaliczyć?

Kusząco brzmi też, jakoby u Górnickiej miało się trójkę na wejściu...ale chyba jednak wybiorę Bobera; )

Nie wiem, mam piątkę :D Ogólnie radzę przeczytać wszystkie teksty z listy lektur (czyli te duże książki; ) a nie tylko źródła, które robi się na ćwiczeniach), bo pyta.
  • Łachim

Rozumiem. A jak oceniłbyś - jak rozkładają się proporcje "ważności" pomiędzy lekturami z listy, a podręcznikami (w tym roku: Brandt, Singer i Ossowska)? Na czym lepiej się skoncentrować - znać dobrze teksty i przewertować jedynie podręczniki, czy odwrotnie: pobieżnie być zorientowanym w tekstach, ale sprawy podręcznikowe mieć dobrze opracowane?
  • Dr. StanVan

ja dostalem 4, bo nie przeczytalem Ossowskiej. Warto rzucic okiem do tych podrecznikow, ale generalnie pytania sa raczej ze zrodel.

Mnie też pytał o Ossowską. Te książki same z siebie nie są zajmujące, można je spokojnie przyswoić w jeden dzień.
  • Łachim

Dobrze wiedzieć, że do tego również warto zajrzeć; )

A właśnie, kogoś w zeszłym roku pytał z jakiegoś rozdziału z Singera (z tych o etykach, których nie przerabia się na zajęciach). Więc jest trochę do czytania. Ale jeśli znasz te lektury, to masz dobrą ocenę.
  • Łachim

Na razie Brandta czytam i opracowuję. Potem Ossowska i Singer. Lektury na koniec.
  • Kobieta zmienną jest związaną

Jezu święty chyba trzeba zacząć się uczyć cholera
  • olala!

wiadomo już, kiedy jest w tym roku egzamin z etyki?
| |

strona internetowa IF UW: http://filozofiauw.wikidot.com To grono *NIE* służy do ogłaszania...

Uniwersytet Warszawski, Filozofia

Zapisz się do klasy

Strona 1/26

Anonim

Anonim

Anonim

Ag.

Anonim

helen

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki