-
~Nerisss~
Czy wiadomo juz, kiedy ma byc egzamin z etyki? Bedzie pisemny czy ustny? Jakie obowiazuja lektury (oprocz tych z cwiczen)? -
Dr. StanVan
Lista lektur wisi przy zakladzie Etyki. Jesli ktos ma ja w wersji elektronicznej to niech bedzie laskaw ja tu zapodac. -
helen
Ma być ustny, ale terminów chyba jeszcze nikt nie zna:(
A może ktoś byłby tak miły i podzielił się swoim doświadczeniem? Jak wygląda egzamin u prof. Górnickiej-Kalinowskiej, a jak u dr Łukowa? Z góry dziękuję za wszelkie informacje, refleksje i wskazówki! -
mysz
u prof Gornickiej jest uroczi, slyszalam. U Lukowa nie wiem, ja zdawalam u bobera i bardzo bylo przyjemnie. polecam -
-
idiota
>mysz napisała:
>u prof Gornickiej jest uroczi, slyszalam. U Lukowa nie wiem,
>ja zdawalam u bobera i bardzo bylo przyjemnie. polecam
jakiej górnickiej! jakiego łukowa!
trza iść do bobera! -
Agnieszka czy Ewa?; )
Oj, zestarzał się wątek;p Czy ktoś coś wie o tegorocznym egzaminie??? Terminy, zapisy, opinie? Interesuje mnie zwłaszcza zdawanie u Górnickiej... -
Anonim
>Queen of the damned napisała:
>Oj, zestarzał się wątek;p Czy ktoś coś wie o
>tegorocznym egzaminie??? Terminy, zapisy, opinie?
>Interesuje mnie zwłaszcza zdawanie u Górnickiej...
Ja swego czasu zdawałem u Górnickiej. Trójkę ma się na wejściu. -
Tomasz, Aleksander, Sylwester
U Bobera jest tak, że trzeba wszystko z listy lektur przeczytać i zapamiętać (co może poza dwoma wyjątkami nie jest trudne) i ma się swobodnie piątkę. Polecam -
Łachim
W wątku o egzaminie z fil. analitycznej Bardzo daleki krewny Zorby rzucił, że egzamin jest 10-ego...ale nie wiem u kogo, ani czy to w ogóle sprawdzona informacja.
Ja przymierzam się do Bobera - każdy zachwala. Na piątkę TAS wyjaśnił jakie są wymagania. A żeby w ogóle zaliczyć?
Kusząco brzmi też, jakoby u Górnickiej miało się trójkę na wejściu...ale chyba jednak wybiorę Bobera; ) -
Nie wiem, mam piątkę :D Ogólnie radzę przeczytać wszystkie teksty z listy lektur (czyli te duże książki; ) a nie tylko źródła, które robi się na ćwiczeniach), bo pyta. -
Łachim
Rozumiem. A jak oceniłbyś - jak rozkładają się proporcje "ważności" pomiędzy lekturami z listy, a podręcznikami (w tym roku: Brandt, Singer i Ossowska)? Na czym lepiej się skoncentrować - znać dobrze teksty i przewertować jedynie podręczniki, czy odwrotnie: pobieżnie być zorientowanym w tekstach, ale sprawy podręcznikowe mieć dobrze opracowane? -
Dr. StanVan
ja dostalem 4, bo nie przeczytalem Ossowskiej. Warto rzucic okiem do tych podrecznikow, ale generalnie pytania sa raczej ze zrodel. -
Mnie też pytał o Ossowską. Te książki same z siebie nie są zajmujące, można je spokojnie przyswoić w jeden dzień. -
Łachim
-
A właśnie, kogoś w zeszłym roku pytał z jakiegoś rozdziału z Singera (z tych o etykach, których nie przerabia się na zajęciach). Więc jest trochę do czytania. Ale jeśli znasz te lektury, to masz dobrą ocenę. -
Łachim
Na razie Brandta czytam i opracowuję. Potem Ossowska i Singer. Lektury na koniec. -
Kobieta zmienną jest związaną
-
olala!