FiloZofia UW [1223]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Kot z Cheshire

Azraelu, czy to pytanie było do mnie? :)
  • Azrael

Dokładnie tak.
  • Kot z Cheshire

No więc tak - wicemarszałkiem Senatu został krakowski senator PiS, prof. Legutko z UJ. Filozoficzne wykształcenie w Sejmie mają Artur Zawisza (PiS) oraz Janusz Palikot (PO). BYła jeszcze trzecia osoba, ale nie pamiętam nazwiska.. zdaje się, że ktoś z PO z Wrocławia...
  • Dr. StanVan

<"przysniła mi sie Polska"...... liberalna...taki sen mało prawdopodobny.. nigdy bym nie uwierzyła ze liberalowie maja sznase wygrac>

Prawdziwi liberalowie napewno, ale pseudoliberalowie z PO czemu nie. Byli w sumie blisko, ale ostatecznie wygrala Polska konserwatywna akcjologicznie i socjalna gospodarczo. Jak dla mnie ciezki uklad, ale do przelkniecia ( w zakresie prezydenta ), ale jesli chodzi o rzad to ja mam jedynie czarne sny; )
  • Aliena

nawet liberałowie tacy jak z PO opakowani zeby dało sie ich przełknąc - mozesz nazywac psuedoliberalami- nie maja szans:( smutne...
    tak ja tez bym wolała "prawdziwych liberałow" tyle ze nie jestem pewna czy o tym samym mówimy.. zreszta w Polsce takiej partii nie ma. :P
  • Dr. StanVan

jest i nazywa sie Platofrma Janusza Korwin - Mikke :) ver. Unia Polityki Realnej.
  • Aliena

to jest partia konserwatywno-liberalna... ale tez ich lubie;)
  • kejt

właśnie, wicemarszałkiem Senatu został krakowski senator PiS, prof. Legutko z UJ.
    facet, który stwierdził, że kobieta nie może być filozofem, bo nie ma brody
    facet, który w rozwoju zatrzymał się na Arystotelesie
    facet który jest szowinistą do potęgi entej
    facet który jako jedyny ma racje i jego racja to jest racja...

jedyne pocieszenie, ze przynajmniej przez 5 lat nie będzie gnębił (albo będzie w mniejszym stopniu) studentów, nie będzie obrażał i wyśmiewał na każdym kroku
    być może...
  • Dr. StanVan

"to jest partia konserwatywno-liberalna"

i wlasnie dlatego jest jedyna partia "czysto (ideowo) prawicowa", jesli poslugujemy sie klasyczna definicja prawicy :)
  • greyheart

taaa....

Tyle ludzi biadoliło, że PIS wygrało wybory...
    Tyle było narzekań...

A ja nadal czekam na ten stan wojenny ogłoszony przez Kaczyńskiego (Lecha), wystąpienie z UE i Leppera lub Giertycha jako namiestnika RP...

| |

strona internetowa IF UW: http://filozofiauw.wikidot.com To grono *NIE* służy do ogłaszania...

Uniwersytet Warszawski, Filozofia

Zapisz się do klasy

Strona 1/26

Anonim

Anonim

Anonim

Ag.

Anonim

helen

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki