FiloZofia UW [1223]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Azrael

Witam,

może ktoś akurat zajrzy i pomoże, próbuję zlokalizowac tekst Przełęckiego "O pewnych filozoficznych konsekwencjach semantycznej definicji prawdy", w teczce do seminarium dr.Wójtowicz podała że znajduje się w M.Przełęcki "Pisma" ale takiej książki nie pokazuje żaden mi znany katalog biblioteczny ani google. Może ktoś zna rozwiązanie tej zagadki? Pani Wójtowicz ma książke którejnikt nie ma czy co?
  • Kot z Cheshire

Tekst "O pewnych filozoficznych konsekwencjach semantycznej definicji prawdy" znajduje się w piśmie Studia Filozoficzne, nr 6(91), 1973, ss. 199-210 (367-378). Tekst angielski pt. "Some Philosophical Consequences of the Semantic Definition of Truth" jest do znalezienia w piśmie Dialectics and Humanism, nr 1, 1974, s. 117-128.
  • Azrael

Ja znalazłem w Filozofii Nauki. Ale nadal jestem zdziwiony.
  • Kot z Cheshire

Czym zdziwiony? Że nie ma czegoś takiego jak "Pisma"? Czy że jest w FN?
  • Azrael

Że nie ma czegoś takiego jak "Pisma". Nie spodziewałem się takiego byka na liscie lektur.
  • Azrael

Co więcej numery stron zgodne były z tymi z FN, więc zapewne właśnie o ten tom chodziło.
| |

strona internetowa IF UW: http://filozofiauw.wikidot.com To grono *NIE* służy do ogłaszania...

Uniwersytet Warszawski, Filozofia

Zapisz się do klasy

Strona 1/26

Anonim

Anonim

Anonim

Ag.

Anonim

helen

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki