FiloZofia UW [1223]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • cudownie. tu jest cudownie.

Hej, hej,

przepraszam z góry, że temat nie jest stricte filozoficzny, ale niektórzy (np. dr Grygianiec) podkreślają, że nasze studia są dla erudytów; )

a teraz coś w rodzaju "badania rynku"; ):

Co byście powiedzieli na maraton filmowy ze wszystkimi częściami "Królestwa"?

Wiem, że takie imprezy już były, ale mnie jeszcze nigdy nie udało się wziąć w nich udziału. A to chyba w tej sytuacji najłatwiejsze - samemu się postarać zorganizować. :)

Dlatego też chciałabym dowiedzieć się, czy tylko ja mam ochotę obejrzeć ten kultowy serial w całości, czy też może byłoby więcej chętnych, bo to byłby już naprawdę dobry argument do ogranizacji tego typu przedsięwzięcia.

Pozdrawiam serdecznie i czekam na opinie.

Ania
  • Kot z Cheshire

Ja chętnie...
  • Anna Karolina

je tez bardzo chetnie!!! widzialam tylko pierwsza czesc( tzn, 4 odcinki) i tam sie nic nie wyjasnilo!

kino skandynawskie nalezy do moich ulubionych, poza tym przez to ze dzialam w organizacji studenckiej, moze moglabym jakos pomoc w organizacji tego maratonu.

super!:))
  • Anonim

Ja również bardzo chętnie...
  • Anonim

Ja bym się pisał na to...
  • Anonim

>> Coroczny przegląd fińskich filmów rozpocznie się w Warszawie 5 grudnia. W tym roku zaprezentowanych zostanie pięć obrazów autorstwa znanych reżyserów z tego skandynawskiego kraju. Organizatorzy imprezy zapewniają, że w Finlandii cieszyły się one wielkim zainteresowaniem publiczności.

W ramach 5-dniowej imprezy zostaną pokazane: "Sport ekstremalny" ("Nousukausi" reż. Johanna Vouksenmaa), "Mój przyjaciel Henry" ("Ystavani Henry" reż. Auli Mantila), "Dorośli i dzieci" ("Lapsia ja aikuisia" reż. Aleksi Salmenpera), "Perły i wieprze" ("Helmia ja sikoja" reż. Perttu Leppa) i "Na obczyźnie" ("Vieraalla maalla" reż. Ilkka Vanne). <<

A propo skandynawskiego kina ...
  • Anonim

Kio kultura i rejs
  • Anonim

ja rowniez chetnie
  • szopa

bardzo chętnie. lars von trier -- prawie zawsze. regit -- zawsze.
  • Anonim

i jak zwykle u von triera nic się nie wyjaśni... :D
  • Anonim

bardzo za, duszą i ciałem

super, ze sa chetni :))

chodzi o to, ze wlascicielem praw do triera w polsce jest gutek i z nim trzeba rozmawiac, a w tym wypadku trzeba miec pewne argumenty jednak, aby cos ruszylo :) prawdopodobnie pokaz odbylby sie w kinie muranow, ktore jest diablo drogie, ale gdyby udalo sie dac temu calemu przedsiewzieciu jakis wymiar "uniwersytecki', moze udaloby sie dojsc do cenowego consensusu; ))

Do Anny Karoliny - po 8 odcinkach też nic się nie wyjaśni - ba, nawet jeszcze bardziej się skomplikuje, ale właśnie o to chodzi!! :D
  • Anonim

hmmm brzmi zachęcająco!
  • Anna Karolina

nie musialas mi tego pisac, czuje, ze cos juz stracilam, bo to troche jakby znac zakonczenie...

no nic, zobaczymy, jak nam sie uda.

poza tym w ofercie enemefu jest krolestwo, mozna probowac rozmawiac z nimi.
  • Anonim

Dziś w Krakowie będąc zobaczyłam plakaty w Alchemii, że maraton Królestwa i zapragnęłam, a tu na gronie taki wątek... Ja się jak najbardziej dopisuję:)

przepraszam, jeśli w ten sposób zdradziłam Ci zakończenie, na pewno nie było to moim celem

no a jeśli królestwo jest w ofercie enemefu, to faktycznie super i tam mozna uderzyc tez! :)
| |

strona internetowa IF UW: http://filozofiauw.wikidot.com To grono *NIE* służy do ogłaszania...

Uniwersytet Warszawski, Filozofia

Zapisz się do klasy

Strona 1/26

Anonim

Anonim

Anonim

Ag.

Anonim

helen

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki