FiloZofia UW [1223]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • jacek

Przepraszam moglby sie ktos podzielic ze mna informacja co dokladnie trzeba przeczytac na ontologie?
  • Anonim

Zdajsie Ewentyzm punktowy Ździsia Augustynka.
    Polecam najpierw lektórę teorii mnogości i nieco teorii względności.
  • cudownie. tu jest cudownie.

oj, chyba ewentyzm byl dwa tyg. temu (choc rozpiska temu przeczy, a mnie wtedy tez nie bylo), ale dr g. cos ostatnio mruczal o jakims zamieszaniu z tekstami augustynka i z tego co zrozumialam, w srode ma pojsc tekst zdarzenia, rzeczy, procesy

pozdrawiam
  • Kamil

dwa tygodnie temu faktycznie bylo zamieszanie- polowa (okolo) grupy przeczytala tekst (1): zdarzenia, rzeczy, procesy, a druga tekst (2): ewentyzm punktowy.
    Wynikalo to z tego, iz lista na skrypcie bibliotecznym wskazuje na to iz (1) jest przed (2), lista na stronie Grygiańca odwrotnie.

Osobiście odniosłem wrażenie, że na najbliższych zajęciach będziemy przerabiać tekst (1), jednak słyszałem głosy o tym, że (2). Jako że mam już pytania do tekstu (1) i go czytałem, to przygotuje pytania do (2), aby byc zabezpieczonym na oba fronty...

Oczywiście nie jest to rozwiązanie dla kogoś kto nie czytał ani jednego tekstu dotychczas :)

pozdr.
  • Kamil

Markon polecasz może jakąś lekture która by zawierała przydatne informacje do zrozumienia tekstu Z.A.?
  • Anonim

Ja teorię mnogości miałem na innych studiach i mam do tego wykłady w pdf jak by ktoś chciał. Przydałoby się przeczytać bo w tekstach Ździsia jest sporo terminologii matematycznej. Tyle że te wykłady nie są najprostrze dla kogoś nie matematycznego. Jak by co to na okienku w środę mogę coś wytłumaczyć.
    A z teorii względności to trzebaby kojarzyć co to są stożki świetlne i jak się je interpretuje. Jest to proste jak gwizdek ale raczej niewiele osób się z tym zetknęło. Można to znaleść w różnych wstępach do STW i OTW, albo jakiś popularnonaukowych książkach o fizyce teoretycznej.

kurcze, wiesz, ja wlasnie, przykro to mowic, jestem, jak sie wyraziles, dosc nie matematyczna. bylabym bardzo wdzieczna, gdybys mogl podeslac te wyklady w pdf na zacconi@poczta.onet.pl

pzdr
    ania
  • Kamil

Jezeli idzie o tekst, to bedziemy jutro przerabiac: zdarzenia rzeczy procesy. (informacja od dr.Grygiańca)

Również byłbym wdzieczny za pdf'y :) kamusial@go2.pl
  • Anonim

No to pięknie bo ja przygotowałem ewentyzm punktowy. Kiedy w takim razie będziemy przerabiać ewentyzm ?

no właśnie on już jakoby był...; )
    pzdr.
| |

strona internetowa IF UW: http://filozofiauw.wikidot.com To grono *NIE* służy do ogłaszania...

Uniwersytet Warszawski, Filozofia

Zapisz się do klasy

Strona 1/26

Anonim

Anonim

Anonim

Ag.

Anonim

helen

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki