-
Anonim
jeśli moim tematem jest tożsamosć osobowa w czasie to czy mogę powoływać się na nie filozofów np. Lema który o tym również pisał czy raczej nie? -
Aliena
-
Ion Tichy
A posiadasz jakiś zestaw kryteriów dzięki którym potrafisz zawsze odróżnić filozofa od nie-filozofa? :-) Oczywiście, że możesz się powoływać na kogo tylko masz ochotę - byle sensownie. -
Anonim
czy moge miało znaczyć mniej więcej to że dr. Grygianiec wielbi tylko i wyłącznie ont.analityczną do której Lema zaliczyć nie można czy więc gdybym się na niego powoływała mogłoby mi to zaszkodzić
wiem ocena nie powinna mnie interesować ale niestety interesuje... -
-
Anonim
dżizas, dziewczyno
w ten sposób
ożywisz swoją pracę;) :)
też mi problem... -
Anonim
ano chyba że ożywię ale mogę przy okazji ożywić brak entuzjazmu( juz i tak ogromny) dr.G
po prostu pytam bo jestem nieuświadomionym pierwszakiem i nie wiem jaki ten człowiek ma system oceniania
dzieki za rady
a Helenie najlepszego życzę z okazji urodzin!....Choć wiem że to i ciężki dzień również takie urodziny... -
Przyznam bez bicia, że z racji mojej wyrywkowej znajomości IF dr. Grygiańca osobiście nie znam, ale w moim małym idealistycznym umyśle cały czas siedzi przekonanie, że pracę należy przede wszystkim tak, żeby była spójna i wartościowa i jeśli taka będzie, to dobór źródeł nie będzie miał większego znaczenia. Najgorsza rzecz, która można zrobić to próbować pisać pracę "pod sprawdzającego" - to prawie nigdy nie wychodzi.
-
Piotr Szeliga
"po prostu pytam bo jestem nieuświadomionym pierwszakiem i nie wiem jaki ten człowiek ma system oceniania"
Spędziłem pare lat na tym wydziale, to ci odpowiem.
Nie ma czegoś takiego jak system oceniania ze względu na przekonania pracownika naukowego. A jeśli ktoś ocenia prace pod kątem swoich przekonań światopoglądowych, to jego oceną nie warto się w ogóle zajmować.
Jeśli ktokolwiek na tym wydziale oceni ci negatywnie pracę czy wypowiedź na egzaminie, tylko dlatego, że jest niezgodna z jego poglądami, to czym prędzej należy składać podanie o egzamin komisyjny do dyrektora instytutu oraz powiadomić o tym studentów.
Napisz najlepiej Grygiańcowi prace z Tomasza albo Heideggera.
Zawsze zostaje Jadacki, który jest pożądnym człowiekiem. Więc dopóki praca będzie na dobrym poziomie, to nie ma co się martwić. -
Aliena
praca musi byc jeszce na temat :) jesli wiec o Tomaszu i heideggerze bedzie na temat - to ok.. ale obawiam sie ze moze nie byc:) -
Grygianiec (i sporo innych person) "lubi" analityczną, bo na ogół prace analiitycznych są napisane jasno i sensownie, zwięźle (a przynajmniej takowe częściej występują niż w przypadku tzw. nieanalitycznej...),
Lem pisze sensownie,
więc jeśli i Ty napiszesz sensownie o tym, co Lem sensownego napisał, to nie widzę problemu...
;) -
Kot z Cheshire
-
Anonim
-
Zajec
Grygiańca szef... dobrze wszytskim znany [przynajmniej raz pewnie poszliście na jago wykład... zanim przestaliście chodzić na ów...] prof. Srawiński Lema lubi... nawet cytować... więc może może:) -
Anonim
-
Konrad
Orientuje się ktoś może w jakim terminie będzie się odbywał w semestrze letnim wykład "Mit w kulturze duchowej narodów" prowadzony przez dr Roberta Marszałka? Wybrałem sobie ten wykład jako OGUN tyle że w USOS-ie brak jest info o terminie zajęć. -
il duce
""Mit w kulturze duchowej narodów" prowadzony przez dr Roberta Marszałka."
To doskonały wybór!!!!!!!! Pasjonujące zajęcia bez śladu epigoństwa i niestety tak powszechnego u nas gadania o niczym. Widziałem dziś Pana Doktora w bluzie Lonsdale, w której było mu bardzo do twarzy.