FiloZofia UW [1223]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

jeśli moim tematem jest tożsamosć osobowa w czasie to czy mogę powoływać się na nie filozofów np. Lema który o tym również pisał czy raczej nie?
  • Aliena

co to znaczy "czy moge?" ?
  • Ion Tichy

A posiadasz jakiś zestaw kryteriów dzięki którym potrafisz zawsze odróżnić filozofa od nie-filozofa? :-) Oczywiście, że możesz się powoływać na kogo tylko masz ochotę - byle sensownie.
  • Anonim

czy moge miało znaczyć mniej więcej to że dr. Grygianiec wielbi tylko i wyłącznie ont.analityczną do której Lema zaliczyć nie można czy więc gdybym się na niego powoływała mogłoby mi to zaszkodzić
    wiem ocena nie powinna mnie interesować ale niestety interesuje...
  • Anonim

dżizas, dziewczyno
    w ten sposób
    ożywisz swoją pracę;) :)

też mi problem...
  • Anonim

ano chyba że ożywię ale mogę przy okazji ożywić brak entuzjazmu( juz i tak ogromny) dr.G
    po prostu pytam bo jestem nieuświadomionym pierwszakiem i nie wiem jaki ten człowiek ma system oceniania
    dzieki za rady
    a Helenie najlepszego życzę z okazji urodzin!....Choć wiem że to i ciężki dzień również takie urodziny...
  • pwl

Przyznam bez bicia, że z racji mojej wyrywkowej znajomości IF dr. Grygiańca osobiście nie znam, ale w moim małym idealistycznym umyśle cały czas siedzi przekonanie, że pracę należy przede wszystkim tak, żeby była spójna i wartościowa i jeśli taka będzie, to dobór źródeł nie będzie miał większego znaczenia. Najgorsza rzecz, która można zrobić to próbować pisać pracę "pod sprawdzającego" - to prawie nigdy nie wychodzi.
  • Piotr Szeliga

"po prostu pytam bo jestem nieuświadomionym pierwszakiem i nie wiem jaki ten człowiek ma system oceniania"

Spędziłem pare lat na tym wydziale, to ci odpowiem.

Nie ma czegoś takiego jak system oceniania ze względu na przekonania pracownika naukowego. A jeśli ktoś ocenia prace pod kątem swoich przekonań światopoglądowych, to jego oceną nie warto się w ogóle zajmować.

Jeśli ktokolwiek na tym wydziale oceni ci negatywnie pracę czy wypowiedź na egzaminie, tylko dlatego, że jest niezgodna z jego poglądami, to czym prędzej należy składać podanie o egzamin komisyjny do dyrektora instytutu oraz powiadomić o tym studentów.

Napisz najlepiej Grygiańcowi prace z Tomasza albo Heideggera.

Zawsze zostaje Jadacki, który jest pożądnym człowiekiem. Więc dopóki praca będzie na dobrym poziomie, to nie ma co się martwić.
  • Aliena

praca musi byc jeszce na temat :) jesli wiec o Tomaszu i heideggerze bedzie na temat - to ok.. ale obawiam sie ze moze nie byc:)
  • tm

Grygianiec (i sporo innych person) "lubi" analityczną, bo na ogół prace analiitycznych są napisane jasno i sensownie, zwięźle (a przynajmniej takowe częściej występują niż w przypadku tzw. nieanalitycznej...),
    Lem pisze sensownie,
    więc jeśli i Ty napiszesz sensownie o tym, co Lem sensownego napisał, to nie widzę problemu...
    ;)
  • Kot z Cheshire

a nie byłoby łatwiej zapytać o to samego dr. MG?
  • Anonim

zabronił pytać! ... ale wszystkim za pomoc dziękuję!
  • Zajec

Grygiańca szef... dobrze wszytskim znany [przynajmniej raz pewnie poszliście na jago wykład... zanim przestaliście chodzić na ów...] prof. Srawiński Lema lubi... nawet cytować... więc może może:)
  • Anonim

oho,a może by tak: jakiś mały konformizm... :P
    taki malutki...
  • Konrad

Orientuje się ktoś może w jakim terminie będzie się odbywał w semestrze letnim wykład "Mit w kulturze duchowej narodów" prowadzony przez dr Roberta Marszałka? Wybrałem sobie ten wykład jako OGUN tyle że w USOS-ie brak jest info o terminie zajęć.
  • il duce

""Mit w kulturze duchowej narodów" prowadzony przez dr Roberta Marszałka."

To doskonały wybór!!!!!!!! Pasjonujące zajęcia bez śladu epigoństwa i niestety tak powszechnego u nas gadania o niczym. Widziałem dziś Pana Doktora w bluzie Lonsdale, w której było mu bardzo do twarzy.
| |

strona internetowa IF UW: http://filozofiauw.wikidot.com To grono *NIE* służy do ogłaszania...

Uniwersytet Warszawski, Filozofia

Zapisz się do klasy

Strona 1/26

Anonim

Anonim

Anonim

Ag.

Anonim

helen

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki