FiloZofia UW [1223]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Jak zapewne wiecie, w tym roku nie można być zwolnionym z lektoratów na podstawie certyfikatu. Jednocześnie kilka dni temu pojawiła się na stronie UW informacja, że studenci pierwszego roku nie mogą zdawać tych standaryzowanych egzaminów uniwesyteckich (nawet, jeśli się już zapisali). Dlatego chciałbym się spytać: co dalej i czy dla dziekanatu nie będzie problemu, jeśli zda się ten egzamin w przyszłym roku. Z góry dziękuję za odpowiedź.
  • szopa

po pierwsze, nie dziekanat, a sekretariat. po drugie, sądzę, że skoro ,,góra'' uniemożliwiła studentom pierwszego roku zdawanie egzaminu, to raczej sekretariat nie powinien robi ć z tego powodu problemów (aczkolwiek, ,,są rzeczy na niebie i ziemi, o których nie śniło się waszym filozofom'').

nie wiem, czy tylko ja mam takie wrażenie, że to jest strasznie żałosne... że każą się ludziom wyrejestrować... a co jak ktoś sie nie wyrejestruje? hm? genialny system, w którym np. nie mogą automatycznie wyrejestrować wszystkich pierwszrocznych.
  • Azrael

Ogólnie cała ta stprawa lektoratów zawsze byla i jest żałosna.
  • mateusz

rozmawialem z pania Marią, podobno informacja ze strony uw nie dotyczy studentow filozofi...
  • mów do mnie per 'wers'

Hehehehe.. nas to chyba nic nigdy nie dotyczy :D Sweet.
  • Łachim

Rozumiem więc, że swobodnie można się zapisywać na egzamin, tak?

A niech mi ktoś powie - na jakim poziomie trzeba zdać egzamin, by mieć już język obcy nowożytny raz na zawsze z głowy? I czy ta kwota wpisana na stronie rejestracji obowiązuje czy egzamin jest tak naprawdę za darmo?
  • mów do mnie per 'wers'

Nie wiem jak z kwotą, ale ja na pierwszym roku zdałem, zdaje się, B1 i dało radę.. ale to było 2.5roku temu; )
  • Anonim

a ja mam pytanie czy jeśli mam lektorat z niemca to czy egzamin moge zdawać z angielskiego oczywiscie na tym samym poziomie co niemiecki?
  • Anonim

Tylko jeśli zdasz teraz egz na poziomie B1 a w przysżłości przyjdzie Ci do głowy pomysł studiowania czegoś jeszcze i okaże się , ze na tym drugim kierunku wymagają B2, to trzeba będzie egzamin powtórzyć...
  • Anonim

1)Jeśli zdawałem już egzamin na b1 i mam wpis w innym indeksie, to czy mogę sobie ten egzamin przepisać?
    2)A czy można przepisać zaliczenia lektoratu, a egzamin zdać sobie np. w przyszłym roku z innego języka, różnego od tego, z którego zdawałem egzamin (oczywiście będę musiał za ten egzamin zapłacić)?
    3) Ile mam czasu na zdanie tego egzaminu? Do końca 2 roku?
  • nothing else

czy ktos na 100 procent jest w stanie okreslic co sie stanie jesli nie wypisze sie z egzaminu? to w koncu dotyczy filo czy nie?pozdr!
  • Anonim

a jeśli jestem na poziomie c1?
  • Anonim

na 100% studenci filo mogą zdawać egzamin w tej sesji, a Ci, którzy nie zapisali się na lektoraty, nawet muszą! --> z wielu rozmów z p. Marią
  • Łachim

No właśnie ja się nie zapisałem na lektorat, więc właśnie "dodałem do koszyka" egzamin. Poziom B1...mam nadzieję, że wystarczy, by już nie mieć nigdy nic wspólnego z językiem nowożytnego na filo!

Dzięki za wszystkie informacje tym, którzy takowe udzielili :)
  • Anonim

Nie chcę Was straszyć, ale kwestie poziomu języka nie zależą od Instytutu Fiolozofii, tylko od Uniwersytetu. A Senat uczelni uchwalił, iż każdy student który zaczął studia na jakimś kierunku w tym roku aby otrzymać jego dyplom należy wylegitymować się znajomością języka na poziomie co najmniej B2 (UCHWAŁA NR 341
    SENATU UNIWERSYTETU WARSZAWSKIEGO - http://www.uw.edu.pl/strony/lektora... ). Teraz IF Wam to "klepnie", ale nie wiem, czy w przyszłości nie będziecie mieć problemów z otrzymaniem dyplomu (tzn. osoby, które są teraz na I roku). Osobiście sugerowałbym zdać na co najmniej B2 - także z wymienionych poprzednio powodów.
  • Dr. StanVan

Dobrze ze w tamtym roku zalapalem sie jeszcze na B1...
  • Łachim

No dobrze...nie chciałeś straszyć, ale jednak to zrobiłeś :] Ale dzięki za tę wiadomość!

W takim razie mam jeszcze jedno pytanie:

Jak się ma poziom trudności egzaminów B1 i B2 do egzaminów wstępnych z języka, certyfikatów oraz egzaminów wstępnych na filologię (angielską, francuską etc.)?
  • Anonim

zawsze można za miesiąc zdać B1, żeby w przyszłym roku pojawić się na filo :), zapisac się na lektoraty w przyszłym roku i wtedy zdac B2 :) z tego co wiem są 2 podejścia do egzaminu...
  • Anonim

podobno B2 jest trochę trudniejszy niż FCE i trochę łatwiejszy niż CAE.(jeśli chodzi o j. angl.)

możesz sobie kupić testy w szjo (5 zł za egzemplarz) i sam się przekonasz.

ja tez mam pytanie:
    a czy za niezdanie egzaminu (mimo próby) w tej sesji i za brak oceny z lektoratu tak po prostu można wylecieć z tych studiów??? czy tylko moga pojawić się małe komplikacje?
  • Anonim

wtedy musisz zdawać w następnej sesji. na koniec roku musisz! mieć ocenę :/
  • 1
  • 2
| |

strona internetowa IF UW: http://filozofiauw.wikidot.com To grono *NIE* służy do ogłaszania...

Uniwersytet Warszawski, Filozofia

Zapisz się do klasy

Strona 1/26

Anonim

Anonim

Anonim

Ag.

Anonim

helen

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki