FiloZofia UW [1223]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Zajec

Zdecydowanie filozofowie nie muszą się wyrejestrowywać... a Ci którzy to zrobili... zrobili duży błąd...
  • Anonim

nie chcę dodawać n-tego tematu z cyklu "lektoraty", więc wyłożę swoje wątpliwości tutaj:

jestem na I roku. w semestrze zimowym "chodziłem" na angielski internetowy, z którego otrzymałem wpis i ocenę (zdawałem coś w rodzaju egzaminu na koniec kursu). jeśli nie zapiszę się teraz już na żaden lektorat i nie będę w tym roku zdawał żadnych egzaminów, to nic się nie stanie, prawda :>?

[jestem niemal pewien, że nic się nie stanie, no bo w końcu mam już ocenę z tego angielskiego a, że kurs trwał tylko jeden semestr, to trudno :) z tego, co zrozumiałem z uchwały, na egzaminy mam czas do końca III roku... chyba, że jest tak, że IF wymaga w rozliczeniu rocznym nie tylko oceny z lektoratu, ale i jakiegoś egzaminu z języka (?)]

gimmi sam adwajs, plis.
  • Anonim

hmm?
  • zosia

też chodziłam na kurs internetowy (I i II semestr), ale ocenę wpisali mi do karty egz dopiero po drugim semestrze. dopóki nie zdasz egzaminu z języka, nic cię nie uprawnia do niechodzenia na lektorat, chyba że masz zdany certyfikat na odpowiednim poziomie, ale nie wiem, czy dla pierwszego roku ta zasada jeszcze obowiązuje. pozdr
  • szopa

z tego co wiem, nie obowiązuje. certyfikaty to pieśń przeszłości.

choć jest to strasznie dziwne --- CAE jest równoważny C1. jeżeli wprowadzono europejski system porównywania egzaminów językowych, to zapewne po to, aby wiedzieć, jakie certyfikaty/egzaminy uznać, a nie po to, aby sobie powiedzieć: ,,no tak, ma Pan/Pani certyfikat będący odpowiednikiem naszego egzaminu, ale i tak musi Pan/Pani zdać nasz egzamin.

zresztą, czego ja chcę... w końcu u nas ects-y się ustala na oko :)

krętymi ścieżkami chodzi w Polsce system boloński.
  • Kot z Cheshire

B1 odpowiada egzaminowi PET, B2 - FCE, C1 - CAE, C2 - CPE. Tak przynajmniej utrzymuje University of Cambridge ESOL Examinations

Rysiu - co to za śpiewka z certyfikatami? O co biega?
| |

strona internetowa IF UW: http://filozofiauw.wikidot.com To grono *NIE* służy do ogłaszania...

Uniwersytet Warszawski, Filozofia

Zapisz się do klasy

Strona 1/26

Anonim

Anonim

Anonim

Ag.

Anonim

helen

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki