FiloZofia UW [1223]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • WhenSatanPlaysDiscoPeopleDie

http://www.petatv.com/tvpopup/video...

elo.

co filozofowie uważacie na ten temat.

ważne jest aby zobaczyć film do końca.
  • Kot z Cheshire

Temat jak dla mnie, za tydzień musze oddać konspekt eseju o moralnych podstawach wegetarianizmu :P
  • Azrael

Dzis na translatorium dr. Zwolińskiego tez o tym było heh....

obczajać film, link na górze
    ;)

skumajcie to, garść obrazków z życia +
    seksowny głos aleca baldwina.
    to musi byc dobre gówno.

elo.
  • mów do mnie per 'wers'

Elo. Ja właśnie Singera czytam, także jestem tym mocno atakowany <wesoly> To taka mało istotna refleksja późnowieczorna :D
  • Azrael

"Wyzwolenie zwierząt" to ciekawa lektura, i kiepska filozofia.
  • Anonim

btw, czy ktos pisze ciekawie z tej perspektywy?; >
  • Azrael

Wegańskiej?
  • Łachim

Ja uważam, że to głupota. Nie jest to zdrowe. Nie jest to mądre. Nie jest to smaczne :D

A zwierzęta i tak umierają, bo tak to już na świecie jest, że jedne organizmy pożerają drugie. I nie uważam, żeby człowiek miał "wznosić się ponad to". Człowiek też zwierzę i nie widzę żadnych powodów, by rezygnować ze wsuwania mięsa i innych pyszności; )
  • + vilhelm +

dobre mięso nie jest złe...
  • Tommy

ludzie też umierają, bo tak to jest, że po życiu jest śmierć. Czy to powód żeby ich zabijać?:D Akurat niejedzenie mięsa jest zdrowe (ofc jeśłi uzupełniasz to innymi rzeczmi). Są religei które nie jedzą mięsa ani nawet roślin, nie chcąc mordować istot żywych. I dożywają w spokoju starości.
    PS Ja jem mięso, ale napisałem to na górze z czystej przekory.
  • Azrael

Mniam

Ja uważam, że to głupota. Nie jest to zdrowe. Nie jest to mądre. Nie jest to smaczne :D

nie jest to zdrowe bo co, mama ci tak powiedziala przy nakladaniu schabowego na talerz ???
    jak dyskutujemy, to zapodawaj wiarygodne źródła informacji, ziąąą.

głupota bo co ???
    też zajebisty argument. Ja uważam że to jest głupota.
    a ja uważam że posiadanie prawo jazdy to głupota. I studiowanie to głupota. i tak sobie morzemy dyskutować w kółko.

Nie jest to mądre -
    to samo co u góry.
    dlaczego nie jest to mądre ???
    a czy przyjmując konsekwentnie takie stanowisko
    jesteś gotów zabijać każde zwierze które znajdzie się później na twoim talerzu ???
    bo to by było chyba arcymądre.

nie jest smacze -
    jak ktoś nie umie gotować to wszystko spieprzy, heh

pzdr.

wypowiadać się, ale przed tem zlukajcie filmik !!!
  • Azrael

Filmik jak filmik. Jak się czyta Singera chyba się to znosi ciężej...
  • kropek

czy ten film ma kogos przekonac do nie jedzenia miesa?

no wiec mnie nie przekonal...przykro mi bardzo, ze zwierzetom dzieje sie krzywda ale NIE JEST TO wina jedzacych mieso. jest to wina conajwyzej presji rynku na to zeby mieso bylo jak najtansze.
    Tak wiec jezeli chodzi o mnie to osobiscie jestem w stanie przezyc wyzsze ceny miesa - a co za tym idzie polepszeniu warunkow produkcji.

aha identyczne filmy mozna pokazac, jestem tego pewny, o dzieciach pracjacych w "Fabrykach-wiezieniach" w Chinach czy Indiach - czy to oznacza, ze nie nosisz tenisowek, pokoszulek, spodni i majtek tam wyprodukowanych?
    Tak samo nie sjest to Twoja i moja wina a raczej presja rynku na obnizenie cen. i tak samo jestem w stanie przyjac podwyzke cen byle by takie fabryki-wiezienia nie istnialy.
  • The Nowak

Prawda. A mięso JEST smaczniejsze od fasoli, czy innych żałosnych sojowych substytutów.
  • Anonim

singer tesz mnie nie przekonał

ale ostatnio ktoś mnie przekonał do kotletów sojowych bo pyszne zrobił; )

"no wiec mnie nie przekonal...przykro mi bardzo, ze zwierzetom dzieje sie krzywda ale NIE JEST TO wina jedzacych mieso. jest to wina conajwyzej presji rynku na to zeby mieso bylo jak najtansze.
    Tak wiec jezeli chodzi o mnie to osobiscie jestem w stanie przezyc wyzsze ceny miesa - a co za tym idzie polepszeniu warunkow produkcji."

ale po co. po co przezywać wyrzsze ceny miesa, skoro mozna jesc tansze rosliny.
    jaka wyższa idea przemawia za tym żeby jeść mięso ???
    rozumiem, że kogoś to może po prostu jebać, i ja to akceptuje, bo nie jestem jakims fanatykiem, sam jadłem mieso 19 lat, tak jestesmy wychowani, z czyms sie oswajamy, cos jest w naszej kulturze normą. Ale czemu nikt tego tak nie postawi, tylko używa pseudoargumentów
    z ktorych moim ulubionym jest ten

"A mięso JEST smaczniejsze od fasoli, czy innych żałosnych sojowych substytutów."

a jak okaze sie ze ludzkie płody z 36 tygodnia ciąży też są smaczne i bedziesz je jadł ???

• Anonim

był filma o pierożkach robionych z płodów..
  • kropek

"Ale czemu nikt tego tak nie postawi, tylko używa pseudoargumentów"

podaj w takim razie definicje Argumentu prawdziwego.

bo moim zdaniem mowiac:

"ale po co. po co przezywać wyrzsze ceny miesa, skoro mozna jesc tansze rosliny."
    UZYWASZ IDENTYCZNEGO PSEUDOAGRGUMENTU CO
    "A mięso JEST smaczniejsze od fasoli, czy innych żałosnych sojowych substytutów"
    uzywasz wylacznie innych slow...
| |

strona internetowa IF UW: http://filozofiauw.wikidot.com To grono *NIE* służy do ogłaszania...

Uniwersytet Warszawski, Filozofia

Zapisz się do klasy

Strona 1/26

Anonim

Anonim

Anonim

Ag.

Anonim

helen

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki