FiloZofia UW [1223]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Łachim

Jak wiadomo, od drugiego semestru dochodzi język klasyczny: łacina lub greka. Czy ktoś wie już w jakich terminach odbywać się będą te zajęcia?
  • Anonim

Bardzo dobre pytanie! Też jestem tym zainteresowany!
  • Anonim

Ale to jest pytanie natury filozoficznej... nikt nie zna na nie odpowiedzi.
  • Anonim

pytania sa tendencyjne!!!

ps. co wybieracie?
  • Anonim

łacinę, bo znacznie łatwiejsza.
  • Anonim

ja chyba grekę ... po zajęciach z Rodziewiczem stwierdzam że to może być całkiem zabawne; (
  • Anna Karolina

czy rodziewicz prowadzi greke?????

jesli tak, to czy ktos z Was wie czy jest ktos iny i kiedy sa zajecia?

czy znajdzie sie miejsce dla studentow starszych lat?:)

• Anonim

Pan Rodziewicz naprawdę prowadzi grekę?
  • Anonim

grekę, oczywiście, że grekę... jak tylko plan pozwoli.
  • Kamil

Ja wybieram łacine, a dlaczego- kiedys byl taki topik w ktorym to debatowalismy co lepiej wziasc i zostalem przekabacony na lacine.

Co istotne, to ciekaw jestem jak nas IF podzieli i kiedy sie o tym dowiemy... No i wogole co oni chcą zrobić, bo nic do tej pory nie wiem.
  • Anonim

Brak informacji to widać standard na IF.
    Szanowny Pan Rodziewicz, z tego co wiem nie prowadz,i Greki... Mieliśmy z nim HFS.
  • Anonim

ale do greki namawia i twierdzi że wszystkie tłumaczenia z greki sa o dupę potłuc wiec stwierdziłam ze fajnie byłoby poznać i samemu zobaczyć czy rzeczywiście tak jest
  • Anonim

w przyszłym semestrze podczas odczytywania Tomasza, ktoś inny będzie nam mówił, że tłumaczenia z łaciny są o dupę potłuc i stwierdzimy, że fajnie by poznać samemu teksty oryginalne :D
    w każdym razie ja też wybieram grekę :)
    a czy aby na pewno straczy dla wszystkich miejsc, bo ja widzę, że tu język hellenów się nader popularny, o dziwo zrobił i jets wyraźnie na prowadzeniu...
  • Anonim

Tłumaczył to dr Sucharski (OBTA UW). Łacina kojarzy się zwykle z nudą i czyms zupełnie niepotrzebnym, a greka to jakaś taka egzotyka, inny alfabet... kto wie, może to i ciekawe?
  • Anonim

dokładnie, tylko potem taki student idzie, zapoznaje się z tym, co wybrał i na trzecich zajęciach uświadamia sobie, że to jest jeszcze większy hardcore od łaciny :)
  • Anonim

to do końca tak nie jest bo z laciny jest dużo wiecej tłumaczeń i łacinę sie generalnie lepiej zna , jest to jezyk łatwiejszy...

a z tym że egzotyka to chyba masz rację coś w tym jest że to pociąga to naiwne ale tak jest przynajmniej ja tak mam; p
  • Anonim

Oczywiście, że łacinę :)
    Z tego prostego powodu, że wszystko, co po łacinie brzmi mądrze i będę mógł pracować w Gazecie Wyborczej (bo ona też BRZMI mądrze)

PS Niestety tylko brzmi
  • Anonim

bez względu na brzmienie, GW jest lepsza od faktu, super expresu, naszego dziennika, rzepy, a nawet trybuny; )
    nie porównując do takich szmat jak wprost, ale ten nawet nie brzmi mądrze.
  • Anonim

ah, to wprost niemadre; ]
    a rzepa jest kokieteryjna w strone 'Gaduly Wyrodnej', ale na kokieterii sie konczy przynajmniej...nie to co artykuly we fakcie czy we super ekspresie o pani, ktora musi zyc z polowa glowy [sic].
    ps. nie ma strachu - Łysiak tez potrafi byc czasami tylko krzykaczem [to a propos gaduly W...]
  • Anonim

hi, hi, hi... a ja tam uwielbiam czytać "nasz dziennik"! Czytam i marzę, marzę i wzdycham... Ach, czy to nie byłoby wspaniale, gdyby świat wyglądał tak, jak go "nd" przedstawia: sami Żydzi, geje, lesbijki, komuniści, etc. Wspaniała wizja!
| |

strona internetowa IF UW: http://filozofiauw.wikidot.com To grono *NIE* służy do ogłaszania...

Uniwersytet Warszawski, Filozofia

Zapisz się do klasy

Strona 1/26

Anonim

Anonim

Anonim

Ag.

Anonim

helen

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki