-
Łachim
Jak wiadomo, od drugiego semestru dochodzi język klasyczny: łacina lub greka. Czy ktoś wie już w jakich terminach odbywać się będą te zajęcia? -
Anonim
-
Anonim
Ale to jest pytanie natury filozoficznej... nikt nie zna na nie odpowiedzi. -
Anonim
-
-
Anonim
-
Anonim
ja chyba grekę ... po zajęciach z Rodziewiczem stwierdzam że to może być całkiem zabawne; ( -
Anna Karolina
czy rodziewicz prowadzi greke?????
jesli tak, to czy ktos z Was wie czy jest ktos iny i kiedy sa zajecia?
czy znajdzie sie miejsce dla studentow starszych lat?:)
-
Anonim
-
Anonim
-
Kamil
Ja wybieram łacine, a dlaczego- kiedys byl taki topik w ktorym to debatowalismy co lepiej wziasc i zostalem przekabacony na lacine.
Co istotne, to ciekaw jestem jak nas IF podzieli i kiedy sie o tym dowiemy... No i wogole co oni chcą zrobić, bo nic do tej pory nie wiem.
-
Anonim
Brak informacji to widać standard na IF.
Szanowny Pan Rodziewicz, z tego co wiem nie prowadz,i Greki... Mieliśmy z nim HFS. -
Anonim
ale do greki namawia i twierdzi że wszystkie tłumaczenia z greki sa o dupę potłuc wiec stwierdziłam ze fajnie byłoby poznać i samemu zobaczyć czy rzeczywiście tak jest -
Anonim
w przyszłym semestrze podczas odczytywania Tomasza, ktoś inny będzie nam mówił, że tłumaczenia z łaciny są o dupę potłuc i stwierdzimy, że fajnie by poznać samemu teksty oryginalne :D
w każdym razie ja też wybieram grekę :)
a czy aby na pewno straczy dla wszystkich miejsc, bo ja widzę, że tu język hellenów się nader popularny, o dziwo zrobił i jets wyraźnie na prowadzeniu... -
Anonim
Tłumaczył to dr Sucharski (OBTA UW). Łacina kojarzy się zwykle z nudą i czyms zupełnie niepotrzebnym, a greka to jakaś taka egzotyka, inny alfabet... kto wie, może to i ciekawe? -
Anonim
dokładnie, tylko potem taki student idzie, zapoznaje się z tym, co wybrał i na trzecich zajęciach uświadamia sobie, że to jest jeszcze większy hardcore od łaciny :) -
Anonim
to do końca tak nie jest bo z laciny jest dużo wiecej tłumaczeń i łacinę sie generalnie lepiej zna , jest to jezyk łatwiejszy...
a z tym że egzotyka to chyba masz rację coś w tym jest że to pociąga to naiwne ale tak jest przynajmniej ja tak mam; p -
Anonim
Oczywiście, że łacinę :)
Z tego prostego powodu, że wszystko, co po łacinie brzmi mądrze i będę mógł pracować w Gazecie Wyborczej (bo ona też BRZMI mądrze)
PS Niestety tylko brzmi -
Anonim
bez względu na brzmienie, GW jest lepsza od faktu, super expresu, naszego dziennika, rzepy, a nawet trybuny; )
nie porównując do takich szmat jak wprost, ale ten nawet nie brzmi mądrze. -
Anonim
ah, to wprost niemadre; ]
a rzepa jest kokieteryjna w strone 'Gaduly Wyrodnej', ale na kokieterii sie konczy przynajmniej...nie to co artykuly we fakcie czy we super ekspresie o pani, ktora musi zyc z polowa glowy [sic].
ps. nie ma strachu - Łysiak tez potrafi byc czasami tylko krzykaczem [to a propos gaduly W...] -
Anonim
hi, hi, hi... a ja tam uwielbiam czytać "nasz dziennik"! Czytam i marzę, marzę i wzdycham... Ach, czy to nie byłoby wspaniale, gdyby świat wyglądał tak, jak go "nd" przedstawia: sami Żydzi, geje, lesbijki, komuniści, etc. Wspaniała wizja!