FiloZofia UW [1223]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Czy ktos sie orientuje, czy mozna uzyskac zwolnienie z lektoratu z laciny, jesli odbylo sie juz dwa lata meczacych peregrynacji gramatycznych w tym jezyku w szkole sredniej?
  • Anonim

nie.
    nie ma takiej mozliwosci :) czeka Cie radosny rok
  • Anonim

Nie rok. DWA LATA MUAHAHAHAHAHAHAHA<MIGHTY TWISTED EVIL MODE ON>. Ciebie Przemku też (chyba, że przezornie wybrałeś grekę :P)
  • Kamil

a cóż takiego jest w grece, że jej wybór jest przezorny?
  • Anonim

no wiesz co... ewidentnie bede w takim razie musial zmienic studia. jakkolwiek przeuroczy czlowiek jakim jest dr Rzepkowski mowil o roku.
  • Dr. StanVan

Poczatki sa ciezkie jak sie dostaje po ryju gramatyka. Po pol roku czlowiek zaczyna sie jednak przyzwyczajac i niekiedy nawet zaczyna czerpac niewinna przyjemnosc z dokonywania ekwilibrystycznych tlumaczen.

O grece sie nie wypowiem bo nie chodze, ale nie wiem skad wziela sie plotka ze jest ona latwiejsza od laciny.
  • Dr. StanVan

aha...

2 lata laciny w szkole sredniej to miej wiecej 2-3 miesiace nauki tutaj. Mozna wiec od biedy wyzebrac zwolnienie z 1 semestru. Znam osobe ktora ugadala sie w ten spsoob ze przychodzila tylko na kolokwia zaliczac.
  • CountryZen

Coć oczywiście osoba znająca już jako tako łacinę, by się nie nudzić powinna wybrać grekę :)
  • Agnieszka Małgorzata

3 lata laciny w szkole średniej
    I szczęsliwym przypadkiem trafiłam wczoraj do przemiłej Pani Popiołek , ktora oswiadczyła, że zwolniona jestem z obowiązku uczestniczenia na jej zajecia do momentu, który sama uznam za słuszny ( wedle posiadanych przeze mnie umiejetności)
    :)
  • WhenSatanPlaysDiscoPeopleDie

hehe
    pamietam jak w tamtym roku sie zdziwilem kiedy w 1 semestr zrobilismy na lacinie wszystko co w sredniej w dwa lata

ale olałem, od tego roku greka.
  • Anonim

LU, jeśli masz ocenę z łac. na swiadectwie maturalnym (lub jeszcze lepiej zdawałaś z łac. maturę, ale to drugie niekoniecznie) to udaj sie do zakładu Filologii Klasycznej (tam gdzie Studium wychowania fizycznego), II piętro na wprost sekretariatu we wtorki koło 14.00 dużyruje Pani, która ładnie poproszona zwalnia z łaciny odpowiednią adnotacją w indeksie. mi się udało.... i Tobie pewnie tez się uda, jesli jestes oczywiście absolutnie przekonana, że łacina do niczego Ci sie nie przyda...
  • Anonim

To bardzo interesujące, co piszesz...
    Spróbuję w przyszłym tygodniu, i dam znać, czy się udało...
    Dziękuję,
    i pozdrawiam!
  • Anonim

Niestety, może nie umiem się uśmiechać wystarczająco przymilnie, wpisu nie dostałem. Pani stwierdziła, że wpisując zaliczenie na podstawie oceny ze świadectwa, popełniłaby przestępstwo...
| |

strona internetowa IF UW: http://filozofiauw.wikidot.com To grono *NIE* służy do ogłaszania...

Uniwersytet Warszawski, Filozofia

Zapisz się do klasy

Strona 1/26

Anonim

Anonim

Anonim

Ag.

Anonim

helen

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki