FiloZofia UW [1223]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Azrael

Zauważyłem ze wiele wydziałów/instytutów na UW ma swoje koszulki wydziałowe. Czy realne jest zrobienie czegoś takiego u nas? Czy ktoś byłby zainteresowany?
  • szopa

ja kiedyś robiłem coś takiego na śp. butiku, ale moja koszulka była stricte analityczna: Ajdukiewicz ze zdjęcia z sali 13. :)

poza tym, zss jest otwarty na wszelkie propozycje.
  • Anonim

Proponuję koszulki z profilem Jadackiego :) a tak na poważnie to może podobizna Twardowskiego była by na miejscu... i jakiś ładny napis.
  • Anonim

pomysl swietny. ale na obrazku Kotarbinski
  • Anonim

różne wzory mogłyby być
  • Jakub Sadowski

siedem punktów wittgensteinowego traktatu; )
  • Anonim

ja bym proponował sylogizm hipotetyczny implikacyjny na klacie...
  • Azrael

A może jakiś kawałek z Kanta (przynajmniej dla anal i nie-anal by pasowało)?; -)

A nasz instytut nie ma jakiegoś logo/herbu/godła czy jak to się zwie???
  • ...

Proponuję Hegla- jest bardzo aktualny ze względu na ostatnie Wielkie Wydarzenie- wiecie, że to podobno pierwszy doktorat honoris causa niemieckiego uniwersytetu dla Polaka? I to dla Polaka zajmującego się filozofią niemiecką...
  • szopa

za, jak napisano w uzasadnieniu, ,,...''
  • Anonim

A może definicję istnienia według Leśniewskiego... tak ładnie i zgrabnie, biało na czarnym tle. A do tego jakieś ładne logo UW na pleckach.
  • Anonim

ja proponuje koszulkę z sentencją Ciorana " Do istoty czasu zbliżyć może się ten który potrafi go najlepiej roztrwonić "
  • Aliena

a ja proponuje napisac na tej koszulce napisac na przykład
    "gdzie filozofów sześciu, tam nie ma wspolnej doktryny""P
  • Kot z Cheshire

Może lepiej: "gdzie filozofów dwóch tam trzy doktryny" :D
  • Anna Karolina

ja jestem za haslem Alieny!:))
    w ogole super pomysl z tymi koszulkami
  • Anonim

A ja nie bardzo rozumiem czemu miałoby to służyć.
    Promocji instytutu? Czy zeby się pochwalić co się studiuje? A moze do spania?
    Wytłumaczcie co byłoby takiego super w T-shirtach wydziałowych.
  • Anonim

O tak, profesor Siemek wygrał wszystkie konkursy! Mogłabym w związku z tym zapodać stare hasło mojego autorstwa "Tondera do Horkheimera!" (pozdr. dla kolegi z niemieckiego...). W ramach wyrażania aplauzu/krytyki wobec działań samorządu.; -) Ale my, sfrustrowani nieanalitycy już dawno wymyśliliśmy koszulkę (koniecznie obcisły fiolet) ze złotym napisem:

NEVER
    DE
    LEUZE

względnie

NEVER
    DE
    LEZ

Nie mogłyśmy się zdecydować. Osobiście jednak wyrazić muszę sceptycyzm koszulkowy. No chyba że dla chłopaków, to tak :-)))
  • ...

>Anuluj napisała:
    >A ja nie bardzo rozumiem czemu miałoby to
    >służyć.
    >Promocji instytutu? Czy zeby się pochwalić co
    >się studiuje? A moze do spania?
    >Wytłumaczcie co byłoby takiego super w T-shirtach
    >wydziałowych.
    No, argument jest prosty: prawie wszyscy już mają...;) a tak poważnie- to chyba miłe... A za dwadzieścia lat fajnie byloby mieć taką koszulkę...

• J KS

Robienie instytutowych koszulek to trwonienie czasu i pieniędzy. Tak naprawdę, to najfajniej byłoby zrobić instytutowe stringi. Na pewno świetnie by się sprzedały siedmiopaki stringów z mordkami filozofów -- każdy na inny dzień. I ze zgrabnym logo IFu z tyłu, rzecz jasna.
  • Aliena

a gdzie by sie to logo znajdowało "z tyłu" skoro w stringach z tyłu nie ma materiału tylko jest taki sznureczek?

poza tym po co komu instytutowe stringi? <ściana>
  • 1
  • 2
| |

strona internetowa IF UW: http://filozofiauw.wikidot.com To grono *NIE* służy do ogłaszania...

Uniwersytet Warszawski, Filozofia

Zapisz się do klasy

Strona 1/26

Anonim

Anonim

Anonim

Ag.

Anonim

helen

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki