FiloZofia UW [1223]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • il duce

>Sir Khalid Hassan Al-Nasrallah napisała:
    >A co Ty wiesz o samochodach, synku?
    >Otóż wiesz bardzo niewiele albo i w ogóle nic - jesteś
    >jedynie nieporadnym pozerem.
    >A czemu tak jest? Ano dlatego, że po prostu, co się od
    >dawna jawnie rzuca w oczy (jestem przekonany, że zwłaszcza
    >niewiasty widzą to bardzo wyraźnie), nie jesteś
    >twardzielem i prawdziwym mężczyzną...

Khalid, porusza mnie Twoja nieumiejętność dostrzeżenia i przyznania, że góruję nad Tobą intelektualnie i osobowościowo. Stąd te Twoje zaczepki.
    A co do meritum (to o twardzielu i prawdziwym mężczyźnie), to nie przeczę, że masz rację. Wczoraj mój ojciec wrócił ze swojej rodzinnej wsi i opowiadał mi o dawnej sąsiadce, której syn w chwili kiedy ja piszę te pierdoły broni jakiejś oblężonej twierdzy w Afganistanie.

• Anonim

oh Khalid nie bede sie na Ciebie obrazal i oburzal. bo sa SWIETA:)
    Poza tym w koncu zdobyles jakis rodzaj mojego uznania. z natloku chlamu, banalow badz pozycji ktore kazdy zna i musial przeczytac w koncu poleciles cos naprawde wyjatkowego pieknego i niekonwencjopnalnego. jedna z najlepszych ksiazek mojego zycia.
    http://ksiazki.wp.pl/katalog/ksiazk...

jesli moge polecic dalej to co sadzisz na tem temat?
    http://merlin.pl/Tatus-Muminka-i-mo...
    wspaniale dzielo i jakie madre. czytales Rapier? naprawde zajebiste- w zyciu nie czytalem tak dobrej analizy "meskosci" oraz "religii" i "absurdu swiata" w jednym. Kurde az bym wam kupil w prezencie...
  • il duce

Tia, Stubb. Muminki zupełnie nie tracą na traktowaniu ich poważnie (kiedyś nawet pisałem tekst o metaforze u Freuda, w którym cały aparat krytyczny zaczerpnąłem z pierwszego z 'Opowiadań z doliny.." :)

• m

>Stubb ... napisał
    >Kurde
    >az bym wam kupil w prezencie...

Nie żartuj, kto nie ma Muminków.
  • Anonim

>maryna wrote:
    >>Stubb ... napisał
    >>Kurde
    >>az bym wam kupil w prezencie...
    >
    >Nie żartuj, kto nie ma Muminków.

A co to jest muminki? To jest taka dobranocka disneja która był w latach dziewięćdziesiątych w soboty w TVP?
  • Anonim

mimo mej przyjazni i estymy k'Tobie- masz w ryj i spadles na poziom Khalida. no chyba ze zrehabilitujesz sie odwiedzinami w empiku i za zapewne procent 2procent Twojej pensji;) kupno calej serii (jest dostepna!).

I widzisz Maryno?
    Pewnie podobnie z Khalidem. Wyrzucil by zrobic miejsce dla Poppera. Swiat bajek umiera- swiat czlowieka umiera. ot to. a co.
  • Anonim

>rapier napisał
    >Tia, Stubb. Muminki zupełnie nie tracą na traktowaniu ich
    >poważnie (kiedyś nawet pisałem tekst o metaforze u
    >Freuda, w którym cały aparat krytyczny zaczerpnąłem z
    >pierwszego z 'Opowiadań z doliny.." :)
    >
    Dokladnie, mysle ze na swoj sposob zyskuja. I dobre podejscie, jak przeczytalem za pierwszym razem, przerazilem sie ze uzywales Freuda by interpretowac Muminki. ale widze ze odpowiednio gradacja zachowana:)
  • Sir Khalid Nasrallah

" Nie żartuj, kto nie ma Muminków. "

Ja. :-)
    Kojarzę tylko, jak przez mgłę, że tam był jakiś Włóczykij i takie małe niby-hipopotamy. Ale to z TV z dawnych lat. Nie oglądałem specjalnie, tak mi czasem coś mignęło.
  • Anonim

>Stubb ... wrote:
    >mimo mej przyjazni i estymy k'Tobie- masz w ryj i spadles na
    >poziom Khalida. no chyba ze zrehabilitujesz sie odwiedzinami
    >w empiku i za zapewne procent 2procent Twojej pensji;) kupno
    >calej serii (jest dostepna!).

A wieczorami noszę różowe leginsy...
    Stubb, znam te książki, o których piszesz, choć przeczytałem dopiero pod wpływem dobranocki disneja. I nigdy tych książek nie lubiłem. Nie lubiłem też Alicji w Krainie. Nie lubiłem Mikołajka. Nie lubiłem Opowieści z Narnii. Nie lubiłem tej całej pseudo-dziecięcej klasyki. Byłem kurwa twardy i lubiłem wyłącznie Sienkiewicz, Dumasa oraz publicystykę o piłce nożnej.
  • Sir Khalid Nasrallah

" Byłem kurwa twardy i lubiłem wyłącznie Sienkiewicz(...) "

Henrykę?
  • Anonim

>Sir Khalid Hassan Al-Nasrallah wrote:
    >" Byłem kurwa twardy i lubiłem wyłącznie
    >Sienkiewicz(...) "
    >
    >Henrykę?

Henrykę Marię Curie-Sienkiewicz.
| |

strona internetowa IF UW: http://filozofiauw.wikidot.com To grono *NIE* służy do ogłaszania...

Uniwersytet Warszawski, Filozofia

Zapisz się do klasy

Strona 1/26

Anonim

Anonim

Anonim

Ag.

Anonim

helen

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki