-
il duce
>Sir Khalid Hassan Al-Nasrallah napisała:
>A co Ty wiesz o samochodach, synku?
>Otóż wiesz bardzo niewiele albo i w ogóle nic - jesteś
>jedynie nieporadnym pozerem.
>A czemu tak jest? Ano dlatego, że po prostu, co się od
>dawna jawnie rzuca w oczy (jestem przekonany, że zwłaszcza
>niewiasty widzą to bardzo wyraźnie), nie jesteś
>twardzielem i prawdziwym mężczyzną...
Khalid, porusza mnie Twoja nieumiejętność dostrzeżenia i przyznania, że góruję nad Tobą intelektualnie i osobowościowo. Stąd te Twoje zaczepki.
A co do meritum (to o twardzielu i prawdziwym mężczyźnie), to nie przeczę, że masz rację. Wczoraj mój ojciec wrócił ze swojej rodzinnej wsi i opowiadał mi o dawnej sąsiadce, której syn w chwili kiedy ja piszę te pierdoły broni jakiejś oblężonej twierdzy w Afganistanie.
-
Anonim
oh Khalid nie bede sie na Ciebie obrazal i oburzal. bo sa SWIETA:)
Poza tym w koncu zdobyles jakis rodzaj mojego uznania. z natloku chlamu, banalow badz pozycji ktore kazdy zna i musial przeczytac w koncu poleciles cos naprawde wyjatkowego pieknego i niekonwencjopnalnego. jedna z najlepszych ksiazek mojego zycia.
http://ksiazki.wp.pl/katalog/ksiazk...
jesli moge polecic dalej to co sadzisz na tem temat?
http://merlin.pl/Tatus-Muminka-i-mo...
wspaniale dzielo i jakie madre. czytales Rapier? naprawde zajebiste- w zyciu nie czytalem tak dobrej analizy "meskosci" oraz "religii" i "absurdu swiata" w jednym. Kurde az bym wam kupil w prezencie... -
il duce
Tia, Stubb. Muminki zupełnie nie tracą na traktowaniu ich poważnie (kiedyś nawet pisałem tekst o metaforze u Freuda, w którym cały aparat krytyczny zaczerpnąłem z pierwszego z 'Opowiadań z doliny.." :)
-
m
>Stubb ... napisał
>Kurde
>az bym wam kupil w prezencie...
Nie żartuj, kto nie ma Muminków. -
-
Anonim
>maryna wrote:
>>Stubb ... napisał
>>Kurde
>>az bym wam kupil w prezencie...
>
>Nie żartuj, kto nie ma Muminków.
A co to jest muminki? To jest taka dobranocka disneja która był w latach dziewięćdziesiątych w soboty w TVP? -
Anonim
mimo mej przyjazni i estymy k'Tobie- masz w ryj i spadles na poziom Khalida. no chyba ze zrehabilitujesz sie odwiedzinami w empiku i za zapewne procent 2procent Twojej pensji;) kupno calej serii (jest dostepna!).
I widzisz Maryno?
Pewnie podobnie z Khalidem. Wyrzucil by zrobic miejsce dla Poppera. Swiat bajek umiera- swiat czlowieka umiera. ot to. a co. -
Anonim
>rapier napisał
>Tia, Stubb. Muminki zupełnie nie tracą na traktowaniu ich
>poważnie (kiedyś nawet pisałem tekst o metaforze u
>Freuda, w którym cały aparat krytyczny zaczerpnąłem z
>pierwszego z 'Opowiadań z doliny.." :)
>
Dokladnie, mysle ze na swoj sposob zyskuja. I dobre podejscie, jak przeczytalem za pierwszym razem, przerazilem sie ze uzywales Freuda by interpretowac Muminki. ale widze ze odpowiednio gradacja zachowana:) -
Sir Khalid Nasrallah
" Nie żartuj, kto nie ma Muminków. "
Ja. :-)
Kojarzę tylko, jak przez mgłę, że tam był jakiś Włóczykij i takie małe niby-hipopotamy. Ale to z TV z dawnych lat. Nie oglądałem specjalnie, tak mi czasem coś mignęło. -
Anonim
>Stubb ... wrote:
>mimo mej przyjazni i estymy k'Tobie- masz w ryj i spadles na
>poziom Khalida. no chyba ze zrehabilitujesz sie odwiedzinami
>w empiku i za zapewne procent 2procent Twojej pensji;) kupno
>calej serii (jest dostepna!).
A wieczorami noszę różowe leginsy...
Stubb, znam te książki, o których piszesz, choć przeczytałem dopiero pod wpływem dobranocki disneja. I nigdy tych książek nie lubiłem. Nie lubiłem też Alicji w Krainie. Nie lubiłem Mikołajka. Nie lubiłem Opowieści z Narnii. Nie lubiłem tej całej pseudo-dziecięcej klasyki. Byłem kurwa twardy i lubiłem wyłącznie Sienkiewicz, Dumasa oraz publicystykę o piłce nożnej. -
Sir Khalid Nasrallah
-
Anonim
>Sir Khalid Hassan Al-Nasrallah wrote:
>" Byłem kurwa twardy i lubiłem wyłącznie
>Sienkiewicz(...) "
>
>Henrykę?
Henrykę Marię Curie-Sienkiewicz.