-
Anonim
Ok. Ale wyrok sądu jest taki, a nie inny. Niech ktoś się odwoła. Jak sąd zmieni wyrok, to w porządku. -
Kot z Cheshire
O ile rozumiem sprawę, wyrok sądu dotyczył sporu miasta z poprzednim właścicielem kamienicy, od którego lokale wynajmowały LM, salonik prasowy i galeria ONA. To, czy LM zgodnie z prawem może pozostać tam, gdzie jest, nie zalezy teraz od decyzji sądu, ale od decyzji władz miasta, które mogą umowę z LM podpisać, lub nie. I, z tego co wiem (a proszę - jeżeli coś przestawiam, poprawcie, bo składam fakty z kilku róznych wypowiedzi), władze miasta najpierw obiecały, że umowę podpiszą, jeżeli LM spełni określone warunki, a teraz, kiedy je spełniło, podpisać nie chcą i zgodnie z prawem wywalać próbują...
A Rybiński mnie zaskoczył.. a w jakim kontekście to padło? -
Anonim
http://www.rzeczpospolita.pl/gazeta...
Z tego, co wiem, z umową miasta z klubem było tak, jak piszesz. -
Anonim
A propos lansu, bansu itp.
Chciałbym przypomnieć, że jeśli chodzi o alternatywne wydarzenia kulturalne, to Le Madame ZA DARMO udostępniło Instytutowi Filozofii salę na Połowinki, gdzie zagrały zespoły związane z filozofią (personalnie, nie ideologicznie; ). Oczywiście, można się pluć, że to nie Szekspir czy Beckett, ale wiecie... fajnie, że można to było zorganizować za darmo, to jest JAKIEŚ wsparcie dla JAKIEJŚ kultury. A podobno Nerwica Natręctw była nawet "ambitna" muzycznie (nie żeby inne zespoły nie były Kasiu, Twój podobał mi się szczególnie; )
A darkroomy... proszę, wiecie to jest taki argument, jak przytaczany tu wcześniej poseł Bosak - bo tam były "orgie homoseksualne" (a jeśli były - TO CO?!). Chciałem więc oświadczyć: byłem w LeMa wiele razy i NIGDY nie byłem w darkroomie. Co prawda większość osób twierdzi w związku z tym, że nie jestem trendy i w ogóle nie powinienem się tam pojawiać, ale lubię grzać się w cieple lepszych ode mnie... -
-
Aliena
ale metafora darkroomu nie maiła seksualnego kontekstu a przynajmniej nie przede wszytskim i nie w moim użyciu:) -
Anonim
-
Tomasz, Aleksander, Sylwester
Bardzo głupie pytania wrednego liberała - ekonomisty:
skoro LM cieszy się taką populrnością i jest tak ważne społecznie, etc., to dlaczego nie może po prostu wynając sobie innego lokalu? Skoro jest tak popularne, i tak dalej, to chyba zbierze dość ludzi i pieniędzy, aby utrzymać się samo. No, chyba że nie jest popularne ani ważne społeczne - ale jeżeli tak, to dlaczego miasto ma je utrzymywać (jesteśmy biednym krajem i nie stać nas na zaspokajanie drogich zachcianek rozwydrzonych studentów; ) )?
A w ogóle, ludki kochane, spokojnie. Ja osobiście myślę, że wielu zwolenników, ale też i przeciwników LM to pozerzy, którzy są przeciw/za, bo wszyscy są przeciw/za, a im głupio nie mieć opinii i mieć opinię inną, niż ich znajomi. Co nie jest podstawą do odrzucenia żadnej z podstaw, by the way. -
Anonim
hmm..
tak się zastanawiałam czemu te miejsce. ale.. no ono jest niesamowite po prostu :) nie wyobrażam sobie innego miejsce jako lema.. tak to odczuwam nie będę tego jakoś tam argumentować. myślę że inni co w lema bywali tesz to czują. właśnie zapytałam innej bywalczyni i czuje tak samo; ) nie wyobrażam sobie. krystian założył dwa inne miejsca. i tam często bywają ci sami ludzie. ale to są zupełnie inne miejsca.. abstrahując od tego że tomba tomba jest dla gejów. ale m25.. no fajne miejsce. teatry super. sam budynek.
nie da rady gdzie indziej..
po prostu lema. nie tylko że ci ludzie. nie tylko że ta muzyka. nie tylko że zieloni mają siedzibę że są sztuki że są wystawy. do tego wszystkiego ta podłoga te brama wejściowa te ściany.. okna w środku.. loch.. te kible. wszytsko razem. -
Anonim
>Tomasz Aleksander Sylwester napisał
>A w ogóle, ludki kochane, spokojnie. Ja osobiście
>myślę, że wielu zwolenników, ale
>też i przeciwników LM to pozerzy, którzy
>są przeciw/za, bo wszyscy są przeciw/za, a im
>głupio nie mieć opinii i mieć opinię
>inną, niż ich znajomi. Co nie jest podstawą
>do odrzucenia żadnej z podstaw, by the way.
tak to chyba było jak papa umarł; ) -
Aliena
-
Kot z Cheshire
-
Anonim
teraz to jusz nikt mnie nie będzie lubił
no nic to
mam nowe info bardziej na temat:
dziś przed 7 przyszedł komornik z ochroniarzami
wszystkich wyprowadzili
drzwi zaspawali
planujemy się spotkać o 19 przed le madame
ma być koncert -
Tomasz, Aleksander, Sylwester
>driada napisała:
>>Tomasz Aleksander Sylwester napisał
>>A w ogóle, ludki kochane, spokojnie. Ja
>osobiście
>>myślę, że wielu zwolenników, ale
>>też i przeciwników LM to pozerzy, którzy
>>są przeciw/za, bo wszyscy są przeciw/za, a im
>>głupio nie mieć opinii i mieć opinię
>>inną, niż ich znajomi. Co nie jest podstawą
>>do odrzucenia żadnej z podstaw, by the way.
>
>tak to chyba było jak papa umarł; )
Nie rozumiem - czyj papa? Chodzi ci o reakcję twoich znajomych na śmierć ojca? (Btw., przykro mi, składam kondolencje). -
Anonim
a nie sory że tak niejasno się wyraziłam.
chodziło mi o śmierć papieża Jana Pawała.
jakoś tak się przyzwyczaiłam skracać.
wtedy straszne rzeczy się działy.. jeśli ktoś myślał co innego niż wszyscy to miał....przeje.ane..po prostu..
ale może nie warto o tym zaczynać.... -
Anonim