-
Anonim
Obecnie studiuje psychologie na UW, ale mam zamiar zaczac zaoczna filozofie, jednak rekrutacja jest jedna dla wszystkich trybow. Czy gdybym przez przypadek dostal sie na dzienne lub wieczorowe to moge z nich zrezygnowac i przejsc na zaoczne?
Ach i jeszcze jedno - czy do studiowania 2 kierunkow trzeba jakis pozwolen od rektora? -
Czarownica z Krainy Os :>
od rektora?; p moze od razu od prezydenta?; p
pewnie gdybys sie dostal bez problemu moglbys zmienic tryb.
a, zeby miec pewnosc to wybierz sie do dr. Dobieszewskiego, do ktorego i ja sie wybieram (albo na drzwi otwarte); ) -
Anonim
hej. Też studiuję psycho. Na Stawkach kazano mi napisać prośbe o zgodę do dziekana - Tobie tez radzę to zrobić. Zawsze potem łatwiej pokombinować z zaliczeniami, egzaminami i wypisywaniem z kursów.
Na filo takiej zgody nie trzeba.
(Tak przy okazji: zajęć na obu wydziałach jest tak mało, ze spokojnie da się z nich ułożyć spójny plan w trybie dziennym. Ja mam srednio 3-4 zajęcia w ciągu dnia. Więc jeśli chodzi Ci tylko o czas, to radzę przemyśleć jeszcze raz wybór miedzy zaocznymi a dziennymi:)
pozdrawiam i powodzenia. -
Kot z Cheshire
Zwłaszcza, że zaoczni mają inny plan niż dzienni i wieczorowi (którzy się pod względem programu zasadniczo nie różnią).
A poza tym - zdaje sie, że ogólną regułą jest konieczność zdobycia zgody władz własnej jednostki przed rozpoczęciem studiów równoległych. -
-
szopa
z przeniesieniem się z dziennych bądź wieczorowych na zaoczne nie ma najmniejszego (hint: na zaoki przyjmuje się wszystkich), gorzej jest w drugą stronę. poza ztcw nie powinno być problemu z połączeniem dziennej filozofii i psychologii. -
...
A może by tak studia równoległe? Choć tu musisz mieć naprawdę dobrą średnią... Ale od razu jesteś na drugim roku, robisz dwa lata w jeden rok, ale masz prawo do jednego warunku za darmo... -
Czarownica z Krainy Os :>
mam nadzieje, ze na drzwiach otwartych bedzie mozna zdobyc informacje na temat bo jakos nie moge dotrzec do dziekana na razie