FiloZofia UW [1223]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • szopa

właśnie usłyszałem w radio, że dyrektorka liceum Cervantesa odwołała panel na temat wolności słowa i mediów, który miał się odbyć w tej szkole... miała w nim uczestniczyć m.in. Katolicka Agencja Informacyjna, dr Środa (powiem wręcz, że sam bym chętnie posłuchacł).

czy ktoś z Was ma może kontakt z organizatorami tego panelu? być może dałoby się go zorganizować np. u nas w instytucie i dzieci na niego zaprosić? co o tym myślicie?

(oczywiście, wszystko pod warunkiem, że nius w radio TOK FM nie okaże się kaczką dziennikarską.)
  • Anonim

Jedną z organizatorek jest koleżanka Zosia z pierwszego roku filozofii :)
  • kropek

dr Sroda powinna miec miala byc w koncu jedna z prelegentek:)
  • szakal

http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,...

organizacją zajmuje się też kolega Kitka(t) z grona Cervantes 34

ps. w szkole oburzenie
  • Ion Tichy

Nie wiem kto tam teraz jest dyrektorką, ale z informacji wnoszę że nic sie nie zmieniło...:-) Zresztą starzy towarzysze są niezastąpieni...
  • Anonim

oto rozwiązanie...

"(...)Wczoraj licealiści, którzy na debatę chcą zaprosić m.in. Katolicką Agencję Informacyjną i prof. Magdalenę Środę, zdecydowali, że zorganizują dyskusję, ale poza szkołą. - Teraz będzie jeszcze ważniejsza, bo okazuje się, że nie wszędzie można głośno o wszystkim mówić - mówią maturzyści Aleksandra Postek i Kamil Skowroński.

Joanna Malawska też przyjdzie na uczniowską dyskusję. - Tak, jestem konformistką. Choć uważam, że powinno się wychowywać także przez dyskusje na różne tematy, to nie mam już sił tłumaczyć się ze swych poglądów przed ludźmi, którzy mnie nie rozumieją. To, co wydarzyło się w mojej szkole, powinno ministrowi dać do myślenia: dyrektorów można stłamsić, ale młodzieży ust zamknąć się nie da - mówi dyrektorka Cervantesa." za: gazeta.pl, 23.03.06

• J KS

Głupia baba i tyle. Pewnie pokłóciła się ze Środą, a tłumaczy się ministrem.
  • Ion Tichy

No proszę, jakbym zgadł :-)
  • m

>czy ktoś z Was ma może kontakt z organizatorami
    >tego panelu? być może dałoby się go
    >zorganizować np. u nas w instytucie i dzieci na niego
    >zaprosić? co o tym myślicie?

mamy już propozycję sali i myślę, że uda się ją wykorzystać.
    niemniej dzięki za dobre chęci.
  • kropek

W zwiazku z zaistniala sytuacja wpadlem na pomysl, ktory moze Samorzad podejmie a jak nie to trudno:)

Moze trzeba by sie zastanowic nad stworzeniem czegos w rodzaju "Akademi wolnej mysli" skierowanej dla licealistow (tu problem bo to naprawde powinno byc dla licealistow) czyli debata z Cervantesa organizowana na Filo regularnie?
  • Aliena

bardzo dobry pomysł..... :)
  • kropek

http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,...

no i po ptokach...
  • szopa

wręcz przeciwnie :) CI ma bardzo ładne sale.

a tak na serio -- jeśli dobrze zrozumiałem posty, które są wyżej, licealiści już sie byli dogadali na robienie debaty w jakimś innym liceum, czyli nasza pomoc stała się niepotrzebna. a jeśli licealiści są w stanie sami to wszystko załatwić etc. --- nie ma sensu ich upupiać.
  • m

Nie w innym liceum, ale sala jest. Przynajmniej takie informacje były ostatnio :).
  • Anonim

Wiecie, ja dzisiaj rozmawiałem ze Środą (czyli jeśli dobrze pamiętam, osobą, która miała wziąć w debacie udział). I ona twierdzi, że nic nie wie o sali, i uważa, że sala w Instytucie byłaby dobrym pomysłem, więc może warto się skontaktować jednak?
| |

strona internetowa IF UW: http://filozofiauw.wikidot.com To grono *NIE* służy do ogłaszania...

Uniwersytet Warszawski, Filozofia

Zapisz się do klasy

Strona 1/26

Anonim

Anonim

Anonim

Ag.

Anonim

helen

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki