-
Anonim
" najlepiej zostawić jeszcze przed odejściem jakiś mylący list tak jak to zrobił Bocheński... "
Keee???????? Ten Bocheński? Mój stryjek Bocheński?
Możesz coś więcej w temacie? :-o
( Ja też znam pewne plotki... możemy pohandlować...; -P ) -
Anonim
"pohandlować"? no Khalid nie udawaj, przecież Ty sie zawsze za darmo oddajesz! :D -
Anonim
Znów niedomagasz na gruncie metodologii i przeskakujesz przepaść niewiedzy nie zwracając najmniejszej uwagi na procedury weryfikacyjne...
No kiedyż Ty się nauczysz, że tak nie wolno i że powinnaś to zmienić... :-) -
Anonim
Ad Khalid Hassan
Bocheński przed śmiercia zostawił list w którym napisał że tak naprawdę nie jest ważne w co sie wierzy i czy sie wierzy - wtedy wybuchła wśród kleru i nie tylko wielka afera że zdradził kościół i takie tam , pisał też jakieś sprostowania a propo swojej filozofii ale tu sie wypowiadac nie chce bo niewiem czemu dokładnie zaprzeczał... -
-
Anonim
A źródła skąd? Może masz ten list? :-)
Ja słyszałem jeszcze bardziej sensacyjną wersję, ale chyba już dobrze nie pamiętam... :-> -
Anonim
A jeszcze a propos jego kontrowersyjnych tekstów, to polecam zerknąć tutaj:
http://w8.grono.net/forum/topic/609...
Tamto o "filozofii chrześcijańskiej", to akurat trafia w sedno, ale na pewno w niektórych środowiskach musiało budzić pewne zawirowania. :-)
Jednak jego osobisty testament, (nie mylić z książką "Polski testament") który zdaje się, pozwolił odczytać dopiero po swojej śmierci, to musiało być coś większego kalibru, ponieważ echo poszło dość szerokie, no i też podejrzanie trudno znaleźć na ten temat jakieś konkretne i pewne informacje...
-
*stardust*
ad. zapytania z początku tego tematu,to ja w wyborze tegoż kierunku na perspektywy pracy PO tymże raczej nie pa3łam,jako że mam dwie lewe łapki do pracy (na razie przynajmniej),a na podobne pytania ze strony mojej rodziny najczęściej odpowiadam,że moim zdaniem Filozofia nie zamyka cię w żaden sposób w jakimś konkretnym zakresie zawodów,raczej otwiera każdą z dróg,ale sama nie uważam studiowania za swoistą drogę do konkretnego zawodu,a raczej trakuję miłowanie mądrości jak coś,co-wybaczcie kolokwializm; ))) -mega mnie kręci i co sprwia mi kupę radości. Jako drogę życiową-polecam! -
dementia
Dzien dobry grzybki:
tak w ramach tematu( a moze i nie?)- studiuje sobie wlasnie filozofie w Grenadzie hiszpanskiej, widoczki piekne i ciepelko, ale czasami mam awrazenie ze jestem w liceum, i ze straszna pupe ze mnie czynia, gombrowiczowska. Mam slowem zastrzezeina do poziomu. Mam wiec pytanie: czy wy, jako studenci filozofii na UW, czujecie ze popychaja was ku zdobywaniu ciagle nowej i nowej wiedzy i ze FILOZOFIA NA UW JEST NA PRZYKLAD SWIETNA? pytam bo jeszcze po tym roku mam szanse wrocic na uw, nie zdajac ponownie egzaminow wstepnych, to szukam argumentow. A poniewaz konflikt hiszpania- polska jest racjonalnie nierozwiazywalny i posuwam sie daleko by znalezc racje za a nawet przeciw.
Czy ktos chcialby mi na przyklad napisac ze filozofia na uw jest fajna i ze mam natychmiast wracac? Albo przeciwnie, ze z dala mam sie trzymac? Bede- chyba naprawde- wdzieczna za sugestie.
-
WhenSatanPlaysDiscoPeopleDie
planuje wydziarac sie po karku i lapach,
grac trasy z behemothem,
pierdolić całą resztę.
"Czy ktos chcialby mi na przyklad napisac ze filozofia na uw jest fajna i ze mam natychmiast wracac?"
filozofia na uw jest fajna, masz natychmiast wracać !!!
-
Kasiunia