Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • nF

Pomysł jest prosty. Proponuję wywierać naciski na samorząd. Załatwiamy salkę i samodzielnie uzupełniamy ją sprzętem łóżkowym. Dzieki temu możemy przespać się przy okazji jakiegoś okienka czy nudnego wykładu. Nie będziemy musieli przysypiać na trzecim piętrze i w Rochu. Ewentualnie może się przydać ktoś do przypilnowania rzeczy. Co o tym myślicie?
  • kropek

ja moge pilnowac!
    moja stwaka to 5 zl od godziny od jednej rzeczy (rzeczy przyjmuje nie krocej niz na godzine:)
    ;)
    <ale fucha>
  • martula

a czy chodzi o spalnie do przesypnia się czy do wysypiania? bo do konca nie zrozumiałam idei ...:)
  • Aliena

to nie Marta to wyżej to ja napisałam...
    ale marta mówi. że sie zgadza:)
  • Kamil

Na KP3 najlepiej śpi mi się na książkach w bibliotece, które to usiłuję czytać. POLECAM, choć chyba nigdy nie jestem osamotniony...
  • Anonim

pomysł nF'a jest genialny w swojej prostocie i od dziś należy wywierać nacisk na towarzyszy z samorządu, aby powstało takie miejsce. koszt znalezienia łóżek może będzie niski - wyniesiemy je z zamykanego La Madame, tak żeby komornik nie miał już czego zabierać ( he,he,he). i będzie czajnik i kubki, żeby można się napoić jeszcze ...
  • szopa

wiecie... wszystkei Wasze pomysły są niezłe, ale brakuje w nich rozmachu.

spalnia... po co jakaś spalnia?

NIECH NA FILOZOFII ZROBIĄ DARKROOMY!

a i przespać też się w takim darkroomie też można.
  • Anonim

A wiecie, że jest łóżko, gdzie można spać? Na najwyższym piętrze na IKPie, za zakrętem korytarza jeszcze niedawno było szpitalne łóżko...
  • Anna Karolina

ja tez uwazam, ze spalnia to super pomysl, nie sadze jednak, zeby doszedl do skutku... ale za to moze chociaz ta opcje z kubkami i herbata uda nam sie zrealizowac? bylobyby mi milo, gdybysmy mieli takie miejsce, gdzie moglibysmy zaparzyc sobie (filozoficzna) herbate, wystarczy czajnik( +pomieszcznie+ prad;), kazdy z nas moze przyniesc po kubku.
  • kropek

>szopa napisał
    >a i przespać też się w takim darkroomie
    >też można.

ale to jest niebezpieczne:)
  • Aliena

bardzo...
  • nF

Przede wszystkim chodzi o chwilę odpoczynku w granicach jednego-dwóch okienek (kiedy najczęściej nie opłaca się wracać do domu).

A idąc stylem Rysia, niech na filozofii zrobią klub!

Sprawdzę tę opcję z IKPem :-)
  • Anonim

A w barku powinna być wódka spod lady, a na zagraconym podwórku zrobimy ogródek piwny...
  • cudownie. tu jest cudownie.

na ostatnim piętrze ikapu łóżko ciągle stoi :), jest też w tym zakątku wcale zacisznie, naprawdę niezły patent, serdecznie polecam!
  • Tomasz, Aleksander, Sylwester

?? A co, jeśli będzie więcej chętnych niż łóżek? Jakieś przydziały społeczne? Limity miesięczne? (Tak, wiem, wichrzę i narzekam.)
  • Anonim

może udałoby się przejąć na potrzeby spalni/pijalni pomieszczenie vis a vis szatni? na oko jest ogromniaste, więc zmieściłoby się sporo łóżek:)
  • *stardust*

Ale zamiast herbaty powinno być ciepłe mleko z miodem,po tym się smacznie śpi,a w herbacie jest teina,co nie sprzyja leżakowaniu,o ile mi wiadomo... ?:/
  • Anonim

bierzmy przykład z wyższych stopniem. Proponuję przy sztni wstawić Dżejdżejowskopodobną szawke tylko większą z wysuwanymi łóżkami ( takimi jak na filmach w prosektorium) W ten sposób zaoszczędzi sie miejsca...i każdy będzie miał swoją na szafeczce będzie imię delikwenta i nazwisko tak jak w naszej instytutowej gablocie.
  • Kot z Cheshire

Szuflandia 2.0 :D:D

Wsio eta matrix :D
  • szopa

wiecie, w Japonii takie patenty funkcjonują od lat... może dałoby się zaimportować gotowe spalnio-kontenery?