- 1
- 2
-
dge-bses
witam ,
jako lekko żółtodzioby organizm osobowy (aczkowliek z już zielonkawą czupryną ) mam pytanie do bardziej doświadczonych .
Studiuję zaocznie i chciałabym się dowiedzieć czegoś o egzaminie u prof . Dembińskiej i prof. Terleckiej ?
Kogo polecacie ?
z góry dzięki
-
Aliena
terleckiej nie znam ale Dembińska to taka Pani z klasą :)
jest wymagająca ale bardzo sprawiedliwa -
Anonim
-
Anonim
Ja natomiast chętnie poczytałbym wypowiedzi osób, którym zdarzyło się zdawać HFS u prof. Terleckiej...
Na podstawie samych wykładów - skądinąd takich, że przez 1,5h słuchania, co ta pani ma do powiedzenia staję w obliczu alternatywy: notować/nagrywać [?] każde jej słowo, by potem systematyzując notatki próbować rozkminić, o czym mówiła LUB podziękować za wykład - nie mogę sobie w żaden sposób zwizualizować tego, jak może wyglądać u niej egzamin.
(z góry przeparszam za chorą konsturkcję gramatyczną powyższego zdania) -
-
Anonim
-
Łachim
No dobrze. A czy ktoś może powiedzieć czy generalnie te egzaminy (mówię o tych dla studentów dziennych) są trudne, czy sporo osób oblewa (ma poprawki)? Co się przydaje? Cenne będą wszelkie uwagi odnośnie samego egzaminu; ) -
Anonim
Ja na egzamin poszedłem z marszu, do prof. Dębińskiej, to taka dobra ciocia, bardzo sie zmartwiła, że nic nie słyszałem o Awerroystach, i dostalem 3+, ale jest to osoba bardzo uczciwa a jak za pierwszym razem sie nie uda to trzeba sie nauczyć tego co się nie umiało i przyjść za tydzień, natomiast z Terelecka miałem cwiczenia, porażka, kobieta patrzaca na wszystko przez pryzamt św. Augustna, który jest jej prywanym bogiem i chyba nawet z niego sie doktoryzowała, jednym słowem spadek z nieba na ziemie po zajęciach z Krauze, Terelecka to porażka, zatwardziała dewocja. -
Azrael
Pani prof. Frankowska-Terlecka jest przesympatyczną starsza panią, chodziłem na jej seminarium i się wiele nauczyłem o pracy nad tekstem i tym podobnych rzeczach. Nie wiem skąd takie dramatyczne przezycia. Nie wierzę żeby kogos niesprawiedliwie oblała czy coś, żeby jakieś wredne pytania zadawała tez nie. -
Tomasz, Aleksander, Sylwester
Prof. Terlecka nie jest najbardziej porywającą wykładowczynią w IF WFIS UW, fakt, ale za to jej wykłady są bardzo porządne. Pamiętam, że na ćwiczeniach troszkę się nudziłem, ale za to miałem po nich świetne, przejsrzyste, doskonale zorganizowane notatki.
Natomiast osobiście bardzo ją lubię. To przemiła kobieta. Nawet jeżeli ma tzw. przechył na punkcie św. Augustyna, to nie jest to straszne - zwłaszcza wśród historyków każdy ma przegięcie na punkcie kogoś, np. ja z dr. Porębą, który jest specem od Kanta, siedzę nad Kantem chyba trochę głębiej, niż wynika to z programu, ale nie narzekam. Btw., nie zauważyłem na ćwiczeniach, aby miała jakiś taki niezdrowy odchył. -
Tomasz, Aleksander, Sylwester
Co do egzaminu - najlepiej u Boczara :) Skąd taki wybór? Jeżeli idziesz do prof Terleckiej, to lepiej się naucz dobrze tego Augustyna i w ogóle całej średniowiecznej i starożytnej, a będzie dobrze. -
Anonim
hmm... Terleckiej nie znam, ale DDS polecam zdecydowanie (choć podobno u Boczara też przyjemnie). -
Anonim
ja chodzę na wykłady do jednej i drugiej pani ( nie ze względu na ambicje po prostu mam pamięć słuchową i tak lepiej sie przygotuję do egzaminu) i polecam wykłady u pani DD ale egzamin zdawałabym u pani Terleckiej. -
Anonim
Z profesor Terlecką jest jeden problem. Znam to tylko z ćwiczeń, ale mże wystarczająco dobrze. Otóż wyjątkowo często używała zwrotów typu: "no dobrze, ale teraz tak ogólnie", "ogólnie już pan powiedział, a teraz proszę wyszczególnić", "już pan to trzy razy powiedział, ale proszę powiedzieć jeszcze raz", "już pan to prawie powiedział, właściwie już pan to powiedział".
Od kolegi słyszałem ostatnio, że w jednej ze zgadywanek, kiedy wszyscy rzucali: "Chrystus", "logos", "Bóg" i tym podobnr, hasłem było: "tłumaczenie". Nie chciałbym tak się bawić na egzaminie...
A profesor Dembińską polecam. -
WhenSatanPlaysDiscoPeopleDie
mialem ten sam problem, kolerzanka powiedziala mi ze
u terleckiej jestspoko, wiec sie zapisalem.
w dzien egzaminu dowiedzialem sie ze zostalem ostro wydymany,
bo wszyscy spieprzali jak najdalej od niej.
nie powiem, nie bylo latwo, 40 minut maglowala mnie, ale
dostalem 4, jezeli ja moglem to z pewnoscia nie jest to takie
wielkie wyzwanie.
elo. -
mic j.
nie wiem, czy powinienembyl sie zapisac do krauze, czy nie, ale zapisalem sie do terleckiej. za pierwszym podejsciem oblalem -- nic nie umialem, co wyszlo na jaw bardzo szybko, egzamin nie trwal dluzej niz 10 minut; )
do poprawki juz sie troszku przygotowalem, ale poszlo na dwie tury -- najpierw starozytna przez 1h, tydzien pozniej sredniowieczna 1h (bo podczas pierwszej tury nie umialem sredniowiecznej;). bylo uczciwie, ale nie obylo sie bez niewygodnych pytan typu "z czego sie pan uczyl?"; ) tak poza tym, to w sumie przyjemnie, bardzo mila osoba i zyczliwa, zero jakiejkolwiek zlosliwosci, mimo iz niektore pytania byly szczegolowe. -
Kasiunia
Dębińska jest bardzo spoko i nie wprowadza atmosfery nerwowej... Przygotuj się z Plotyna bardziej niż z czego innego, przeczytaj Realego 4 tomy i zdasz na pewno -
Łachim
-
Kasiunia
-
Aliena
Dembinska na pewno pyta szczegółowo ze wszytskich tematów i Plotyn z pewnoscia nie wystarczy
a z Realem to trezba uwazac, bo Dembinska nei uznaje jego interpretacji Plantona odwołującej sie do teorii nauk niepisanych, (a przynajmniej nie uznawała 6 lat temu) -
Aliena
- 1
- 2