FiloZofia UW [1223]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anna Karolina

hej,

poszukuje tekstow m.in. Platona, Arystotelesa, Locke'a, Kanta po angielsku.
    Nie ma ich u nas w bibliotece niestety, czy znacie moze jakos godna polecenia strone w necie?
  • martula

spróbuj na gutenbergu;)
    http://www.gutenberg.org/
  • szopa

mi się jakoś zawsze udawało szybko wyguglować co trzeba.

jakby Tobie się nie udawało, albo potrzebowałabyś tych tekstów dużo i strasznie szybko, to istnieje takie coś, co się zwie ``Philosophical CD''. stworzył to kilka lat temu pewien filozof z UK i zdążyło to zawędrować aż do mnie. jeżeli kwestia jest bardzo pilna to możemy się umówić, że Ci to przyniosę (z tym że lojalnie ostrzegam, iż jestem generalnie bałaganiarzem i trzeba mnie mocno pilnować i nękać esemesami abym nie zapomniał).

a Kant na pewno jest w BUW-ie. przynajmniej _Critique of Pure Reason_, bo sam wypożyczałem.
  • Anna Karolina

dzieki za info, pomysle nad ta plyta. te materialy nie sa dla mnie, ale dla mojego znajomego Nigeryjczyka, ktory pisze u nas doktorat i musi zdac egzamin z filozofii, nie mowi po polsku, ale liste lektur dostal tylko po polsku...:/

co do Kanta, to poszukuje Uzasadnienia Moralności

( wczoraj sie dowiedzialam, ze na anglistyce jest filozofia po angielsku i tam mozna tez szukac)

a moze ktos z Was chce pomoc zagubionemu Nigeryjczykowi?:)
    ( doktoryzuje sie na orientalistyce)
  • Aliena

yhmm Nigeryjczyk? A wysoki i zbudowany jak NIgieryjczyk? i czy bardzo czarny?

no dobra zartowałam:P
  • kropek

• Anna Karolina

dzieki!:)
    teraz juz mamy chyba wszystko:)

| |

strona internetowa IF UW: http://filozofiauw.wikidot.com To grono *NIE* służy do ogłaszania...

Uniwersytet Warszawski, Filozofia

Zapisz się do klasy

Strona 1/26

Anonim

Anonim

Anonim

Ag.

Anonim

helen

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki