-
Anna Karolina
hej,
poszukuje tekstow m.in. Platona, Arystotelesa, Locke'a, Kanta po angielsku.
Nie ma ich u nas w bibliotece niestety, czy znacie moze jakos godna polecenia strone w necie?
-
martula
-
szopa
mi się jakoś zawsze udawało szybko wyguglować co trzeba.
jakby Tobie się nie udawało, albo potrzebowałabyś tych tekstów dużo i strasznie szybko, to istnieje takie coś, co się zwie ``Philosophical CD''. stworzył to kilka lat temu pewien filozof z UK i zdążyło to zawędrować aż do mnie. jeżeli kwestia jest bardzo pilna to możemy się umówić, że Ci to przyniosę (z tym że lojalnie ostrzegam, iż jestem generalnie bałaganiarzem i trzeba mnie mocno pilnować i nękać esemesami abym nie zapomniał).
a Kant na pewno jest w BUW-ie. przynajmniej _Critique of Pure Reason_, bo sam wypożyczałem. -
Anna Karolina
dzieki za info, pomysle nad ta plyta. te materialy nie sa dla mnie, ale dla mojego znajomego Nigeryjczyka, ktory pisze u nas doktorat i musi zdac egzamin z filozofii, nie mowi po polsku, ale liste lektur dostal tylko po polsku...:/
co do Kanta, to poszukuje Uzasadnienia Moralności
( wczoraj sie dowiedzialam, ze na anglistyce jest filozofia po angielsku i tam mozna tez szukac)
a moze ktos z Was chce pomoc zagubionemu Nigeryjczykowi?:)
( doktoryzuje sie na orientalistyce) -
-
Aliena
yhmm Nigeryjczyk? A wysoki i zbudowany jak NIgieryjczyk? i czy bardzo czarny?
no dobra zartowałam:P -
kropek
-
Anna Karolina