Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ♥ agusia. ♥

mam pytanie, w jakich książkach znajde coś na temat miłości wg Freuda ? 'Wstęp do psychoanalizy' ? Coś jeszcze ? prosze o szybką odpowiedź.
  • DELUR

dla osoby nie zamierzającej studiować filozofii a interesującej się tym tematem lepiej przeczytać ogromną Historię Filozofii Tatarkiewicza, czytać poszczególne dzieła filozofów wraz z komentarzami z literatury tematu, czy co?
  • Anonim

jakie elementy filozoficzne Pani zdaniem są obecne w polskim systemie pedagogicznym? Na jakich podstawach filozoficznych i przy użyciu, których elementów filozofii zbudowałaby Pani system pedagogiczny, gdyby miała Pani możliwość stworzenia takiego systemu?

Czy jest mi ktoś w stanie pomóc ? Błagam...
  • Nelly

Jest w stanie ktoś omówić mi regułę hedonistycznego kołowrotu??

Ogólnie potrzebuję pomocy; )
    z zestawem zdecydowanie większej ilości pytań; )
  • Ania

DELUR: Tatarkiewicz jest ok, dla początkujących to dobry start. na pierwszym roku filozofii zaczyna się właśne od Tatarkiewicza. Polecam także É.Gilsona, w dalszej kolejności np. F.Coplestona na końcu obowiązkowo T.Gadacza (to w kwestii podręczników)
    co do samych tekstów filozoficznych, chyba najpierw lepiej się wprowadzić w tematykę ogólną, czyli przegląd poszczególnych stanowisk na przestrzeni dziejów, ogólne spory filozoficzne, zapoznanie się ze specyficznymi pojęciami a potem to już śmiało można do tekstów źródłowych sięgać. w odwrotnej kolejności można się zrazić. ale spróbować też można.
    w zgłębianiu filozofii nie ma żadnych reguł :P

pozdrawiam
  • Monia

Pomoc w badaniu internetowym

Witam!

Jestem studentką Szkoły Wyższej Psychologii Społecznej i przeprowadzam badanie dotyczące postrzegania niektórych zawodów. Jeśli ma Pan/Pani trochę czasu (ok. 15min) to proszę o odpowiedzenie na kilka pytań. Na początku badania jest umieszczona dokładna instrukcja. Badanie jest anonimowe. Z góry dziękuję za pomoc i poświęcony czas.

Oto link badania: http://www.redfrogstudio.pl/badanie...
| |

Filozofia. Od pierwszych myślicieli greckich do czasów współczesnych... metodologia nauk, metafi...

Fotki

Miejsca grona (0)