Filozofia [3665]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Disassociative

Który uniwersytet polecacie?
  • Cold Mouth Prayer

Tu akurat nie ma jednej reguły. T zależy od kierunku.Jesli prawo to zdecydowanie UW itd.
    ZNam kilku ludzi z ukswfordu i ogólnie mówią że jest spoko a ich wiedzę oceniam na dobrą,choć słyszałem też wiele złych opinii.
    Co do UW to nędznie jest z wszystkimi tymi sprawami papierkowymi,ba załatwienie czegokolwiek w sekretariacie to masakra.Ja studiuje archeologie i wiem że na UW jest największy ośrodek badawczy w całej Polsce,a na UKSW niestety jest nędza z ty.Nie mniej wielu archeologów z PMA wywodzi się z UKSW
  • Disassociative

Chodziło mi głównie o filozofię; ). Ale dzięki za te informacje.
  • Gwiezdna

nie wiem, czy jeszcze Cię to interesuje, ja studiuję na UW i słyszałam, że na UKSW raczej nie uczy się filozofii laickiej; -) w końcu to określona religijnie szkoła, myślę że także poglądowo
  • Karol

Filozofii laickiej uczą, a jakże, tyle że nie podają tego, zresztą zgodnie z prawdą, za szczyt myśli filozoficznej człowieka. Metatafizyka klasyczna otwiera myślenie. Na UW bywa czerwono z poglądami, a na UKSW można zgłębiać właściwą koncepcję człowieka. Bo w końcu filozofie można wartościować..
  • Profesor

Na UKSW jest tomizm, a na UW pluralizm.
| |

Filozofia. Od pierwszych myślicieli greckich do czasów współczesnych... metodologia nauk, metafi...

Fotki

Miejsca grona (0)