-
Anonim
-
Anonim
-
Anonim
no , po pierwsze Nietzche homoseksualistą nie był "gdzie ci mężczyźni, których poznać mozna po kroku" , no to chyba panowie musieli jaja mieć, po drugie Nietzsche był wielkim zwolennikiem ruchu na świeżym powietrzu " nic nie warta myśl, która nie zrodziła się z ruchu" , po trzecie Nietsche był wielkim zwolennikiem przekraczania nihilizmu i piewcą nadczłowieka , czyli człowieka wolnego, budującego własną hierarchię wartości , wolną od (dotychczasowego) superego , opartą o wolę mocy , nie był również negatywnie nastawiony do seksu , ale uważał , ze silni potrafia trzymać temperament(bo go mają ) na wodzy
po następne jest prorokiem filozofii ŚMIECHU , i kiedy mówi o walce, mówi o walce bez krwi " nauczcie się śmiechem zabijać"
nadczłowiek Nietzschego jest jednostką predysponowaną biologicznie do bycia wolną i do dzielenia się tą wolnością z innymi ("Dusza dostojna") -
Anonim
No doubla rozrzuconego na dwa tematy, to jak żyję jeszcze nie widziałem. Mocne! :-) -
-
Anonim
lubie mocne rzeczy LOL
kontynuujmy temat , ale ja muszę spadać na razie, potem tutaj swoją pracę wrzucę , co by was doedukować , pA -
bartkiller
-
Yanorave
dlaczego niepotrzebnosc jest szkodliwa, a nie tylko niepotrzebna? czy to znowu cos o nieszczelsiwych wlascicielach grona ktorym konczy sie miejsce na twardzielu? -
bartkiller
redundancja to nie jest niepotrzebność
a jest szkodliwa właśnie wtedy kiedy jest niepotrzebna -
pan sympatyczny
aaa czego wy się wogóle dziwicie...koleżanka jest przecież "z krainy czarów" ...zresztą wystarczy spojrzeć na zdjęcia :]
edukuj edukuj..lol -
.
wkoncu ktos pozytywnie rozpatrujacy Neitzshego !!!
czekam z niecierpliwoscią... :)))))
Khalid schowaj sie jak nie masz nic do powiedzenia; ] -
Anonim
a sorry - widzę , że nie będę miała z kim pogadać a praca jest za dobra żebym miała ją oddać w niegodne ręce]]]]].... -
Anonim
widzisz dziecko w zdjęciu chodzi o to żeby was nauczyć panowania nad sobą i nieschematycznego postrzegania rzeczywistości, jak to przemyślicie i nauczycie się szacunku dla starzej pani, która ma wam coś KONKRETNEGO do przekazania i znajdę grono inteligentnych słuchaczy - zaczniemy wykład. -
Anonim
Ja chętnie podyskutuję o Nietzschem, w końcu w którymś niedawnym wątku stałam się piewczynią idei czytania tegoż. :-) Ale o czym ta praca, o jakimś konkretnym problemie, dziele czy o FN per se? Była tam jaka teza?
-
Anonim
-
Anonim
praca jest konkretna" Koncepcja bytu Nietzschego w świetle nauki , myśli i sztuki wspólczesnej" , dyskusja mam nadzieję będzie o wiele szersza , chcę z wami o tym pogadać, bo przeraża mnie to jak wielu młodych inteligentnych ludzi ma fałszywe schematy na tamat tak szlachetnego , w moim przemyślanym odczuciu - filozofa -
.
aLicja - pokory drogie dziecko to Fryderyk Cie nie nauczył... a tez jest wazna dla NIEGO bardzo! -
Anonim
zauważ , że Fryderyk daleki był od FAŁSZYWEJ pokory , kiedy mówię drogie dziecko stwierdzam fakt na temat swojego wieku , kompetencji , no i może faktu , ze sama jestem matką -
Anonim
pozostaje mi cieszyć się, ze tak młodo wyglądam i mam tak wyluzowane podejście do młodzieży -
.
przeczytaj sobie jeszcze raz rodzial o medrcach ktorzy medrkuja wymedrkowujac innych... to jest temat ktory zgubil nietzshego i poprowadzil do psychozy - wiec uwazaj. to bylo bardzo osobiste i jest dla wielu jego studentow. -
Anonim
nie zmieniaj tematu , mówiliśmy o pokorze
"samolubstwa zdrowego mi się nauczcie" NIetzsche "Tako rzeczeZaratustra"
mam nadzieję , ze to będzie polilog - nie mędrkowanie, czego sobie i wam wszyskim życzę