Finanse i rachunkowość UW IV rok 2011/2012 [551]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Michał Kozłowski

Witam was wszystkich, nazywam się Michał Kozłowski, jestem studentem II roku Zarządzania i teraz będę się uczył z wami także na FiR.
    Z ramienia Samorządu chciałem zaoferować pomoc we wszelkich waszych problemach, bo wiem, że na początku może być ich sporo :) Jeśli chcielibyście uzyskać jakąś poradę piszcie do mnie na priv, lub na adres michal.kozlowski@onet.eu. Postaram się pomóc każdemu w miarę możliwości; )
  • Anonim

to pytam - czy na przedmioty ogólnouniwersyteckie musze sie rejestrowac w 1 semestrze czy mogę to przełożyc na lejter?
    i drugie pytanie - czy wykłady historia, geografia, logika są do wyboru (bo cos takiego obiło mi się o uszy na NK .. ) czy to ploty jakies?

to tyle;]
  • Domi

ja mam same problemy...
  • Michał Kozłowski

Przedmioty ogólnouniwersyteckie są nieobowiązkowe na Wydziale Zarządzania. Logika/historia/geografia są rzeczywiście do wyboru. Obie te rzeczy wynikają z programu naszych studiów dostępnego na stronie :) więc można samemu zajrzeć żeby się upewnić: http://www.wz.uw.edu.pl/studia,prog...

pozdrawiam
  • Ralf

Jakie przedmioty to są te co koleżanka wyżej nazwała - "przedmioty ogólnouniwersyteckie" ??
  • Monika

Zastanawiałam się nad jedną rzeczą: czy jest taka możliwość zeby chodzić na wykłady z geografii i logiki a egzamin zdawać z jednego z nich?? Dzięki za odp.
  • Anonim

ale oguny są nieobowiązkowe tylko na 1 roku czy w ogóle przez całe studia? chyba tylko na pierwszym ,co?
  • Krzyś

z tego co wiem, to nawet jesli nie trzeba na pierwszym roku to warto bo mamy tak luzny plan, ze 2 oguny duzo nie zmienia, a w pozniejszych (trudniejszych) latach bedzie wiecej luzu.
  • Anonim

a jest możliwość zapisania się na nie dopiero w 2 semestrze?:P
  • Krzyś

chyba oguny sa w cyklu rocznym, znaczy sie, ze w drugim sem. jest kontunuacja pierwszego.
    czyli chyba nie mozna, ale glowy nie dam.
  • Michał Kozłowski

http://rejestracja.usos.uw.edu.pl/a...

Tu jest bardzo pożyteczny link na USOSie pod którym można uzyskać odpowiedź na pytania dotyczące lektoratów, ogunów, wf-u... oguny można spotkać zarówno semestralne jak i roczne. Jeżeli w programie studiów nie macie ogunów - nie musicie się zapisywać ale przypominam - macie na nie darmowe żetony. Zresztą zobaczcie jak są rozrywane - już na większość najciekawszych nie ma dawno miejsc.

/Zapraszam jednak naprawdę na priv/mail, bo nie zawsze wchodzę na to grono a pocztę sprawdzam systematycznie
  • Anonim

a może orientujesz się, jak jest z przepisywaniem ocen z innych kierunków? ja miałam już logikę, więc kombinuję, żeby zapisać sie na logikę i żeby się zwolnić... dałoby radę? Czy an WZ to wógle nie dziala takie przepisywanie?

I jeszcze jedno pytanie... czy może mógłbyś polecić kogoś z ćwiczeniowców do kogo warto sie zapisać...lub wręcz odwrotnie do kogo "nie wolno" się zapisywać?:P :>
  • Marek Krzyżanowski

Oczywiście, jeżeli zaliczyłaś już logikę i jesteś w stanie to udokumentować, to wykładowca albo w razie problemów prodziekan ds. studenckich może ci ją przepisać.
  • Marek Krzyżanowski

>Monika napisała:
    >Zastanawiałam się nad jedną rzeczą: czy jest taka
    >możliwość zeby chodzić na wykłady z geografii i logiki
    >a egzamin zdawać z jednego z nich?? Dzięki za odp.

nie, ponieważ masz możliwość zapisania się tylko na 1 przedmiot. (chyba, że coś przegapiłem)

dodatkowo, pamiętajcie, że jeżeli już zapiszecie się na coś, to praktycznie zawsze musicie to zaliczyć. tak jest np. z nieobowiązkowymi ogunami.

pzdr
    M. Krzyżanowski
    Samorząd Studentów
  • Marek Krzyżanowski

>monia napisała:
    >a jest możliwość zapisania się na nie dopiero w 2
    >semestrze?:P

są różne oguny:
    takie które są na pierwszym semestrze i mają egzamin pod koniec następnego, są takie które trwają tylko semestr, niektóre trwają dwa semestry...

radzę: na 1 roku zaliczajcie tylko to co musicie. jeszcze będzieciemieli czas na oguny :P
  • Anonim

dlaczego wchodzac w usos i na podpiecia przedmiotow one w ogole ni wyskakuja, jest pusta strona z nagłowkiem podpiecia?? czy wf i j. obcy jest obowiazkowy??
  • Anonim

czy reszte kasy trzeba wplacac na ten numer konta co placilismy to 10%
  • Michał Kozłowski

>Anioł napisała:
    >dlaczego wchodzac w usos i na podpiecia przedmiotow one w
    >ogole ni wyskakuja, jest pusta strona z nagłowkiem
    >podpiecia??

trochę nie bardzo mam szanse pomóc, nie wiem do końca o co chodzi. najlepiej poczekaj jeszcze z tymi podpięciami.

>czy wf i j. obcy jest obowiazkowy??

tak, jest w programie studiów, wiec tak.
  • Michał Kozłowski

>Anioł napisała:
    >czy reszte kasy trzeba wplacac na ten numer konta co
    >placilismy to 10%

Najlepiej upewnij się w dziekanacie.
  • Marek Krzyżanowski

>Anioł napisała:
    >dlaczego wchodzac w usos i na podpiecia przedmiotow one w
    >ogole ni wyskakuja, jest pusta strona z nagłowkiem
    >podpiecia?? czy wf i j. obcy jest obowiazkowy??

spokojnie, na podpięcie macie jeszcze dużo czasu...
| |

Grono dla wszystkich studiujących finanse i rachunkowość na WZ UW oraz dla wszystkich którzy w p...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (1)