Finanse i rachunkowość UW IV rok 2011/2012 [551]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Paweł Brola

Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda test na studia magisterskie: finanse i rachunkowość. Czy podane książki wystarczają, żeby się przygotować do testu? Kończę właśnie zarządzanie i chciałbym zmienić kierunek na finanse i rachunkowość. Mam pewne obawy czy wiedza zdobyta na zarządzaniu będzie wystarczająca do dobrego zdania testu. Proszę o podsunięcie jakiś pozycji pomocnych przy nauce do egzaminu
  • Moskwa

Test odbywa się chyba dopiero pierwszy raz, więc trudno określić, ale myślę że podana literatura wystarczy. A wiesz może czy w przypadku dostania się na studia magisterskie trzeba nadrabiać różnice programowe z licencjata?
  • Magdalena

Nie trzeba,
  • ▪°¤ margarítēs ¤°▪

>Moskwa napisał
    >Test odbywa się chyba dopiero pierwszy raz, więc trudno
    >określić, ale myślę że podana literatura wystarczy. A
    >wiesz może czy w przypadku dostania się na studia
    >magisterskie trzeba nadrabiać różnice programowe z
    >licencjata?

Ty na pewno będziesz musiał!!! :D
  • Moskwa

Dzięki, zawsze można na Ciebie liczyć :D:D:D:D
  • Blond

ktoś wie coś na temat zeszłorocznego testu, poziomu trudności itd?
  • Natalia

>Blond napisała:
    >ktoś wie coś na temat zeszłorocznego testu, poziomu
    >trudności itd?

4 posty do góry.
  • Patrycja

Jak tam przygotowania do środowego testu??
    Duży zasób wiedzy??
    Pozdrawiam
  • Marta Wojcicka

Widzę, że wszyscy podobnie zdezorientowani:)
    Pozdrawiam i do zobaczenia w środę:)
  • Domi

Są wyniki egzaminu w "wynikach rekrutacji na studia" ... :)
  • Moskwa

Czy ktoś ma potwierdzoną wiedzę, że na pewno nie trzeba nadrabiać różnic programowych ze studiów licencjackich? Bo trochę zastanawia mnie ten potwierdzony program odbytych studiów, który trzeba złożyć wraz z dokumentami.
  • Mattii17

Mam pytanie. CO to jest ten suplement do dyplomu lub program odbytych studiów , który musimy składać? A po drugie czy w związku z tym, że do tej pory byliśmy na UW to nie wpłacamy za legitymację kasy tylko robimy kserokopie legitki?
  • Ralf

Pamietacie moze jakies pytania?
  • ▪°¤ margarítēs ¤°▪

>Mattii17 napisał
    >Mam pytanie. CO to jest ten suplement do dyplomu lub program
    >odbytych studiów , który musimy składać? A po drugie czy
    >w związku z tym, że do tej pory byliśmy na UW to nie
    >wpłacamy za legitymację kasy tylko robimy kserokopie
    >legitki?

w IRK jest napisane: "UWAGA: w przypadku posiadania legitymacji studenckiej Uniwersytetu Warszawskiego, Kandydat składa kserokopię tego dokumentu. Podanie i dowód wpłaty za legitymację nie są wówczas wymagane." to samo mi odpisali z rekrutacji jak im pisałam maila z tym pytaniem... tylko nie wiem czy zdjęcia trzeba składać, czy też nie... ktoś wie?

jak spytałam jaki dokument trzeba składać w zamian za odpis dyplomu, to odpisali mi, że zaświadczenie o dokonanej obronie z dziekanatu studiów licencjackich (do odebrania od ręki)

kolejne pytanie które im zadałam, to o suplement do dyplomu lub potwierdzony program
    odbytych studiów... odpisali: "dziekanat wydaje suplementy z dyplomem, więc proszę donieść suplement po jego otrzymaniu"
  • ▪°¤ margarítēs ¤°▪

mam też odpowiedź na pytanie o zdjęcia, jakby ktoś się zastanawiał tak jak ja:P
    "3 zdjęcia potrzebne są do akt papierowych, więc nie ma to związku z posiadaną legitymacją. Wobec tego nawet mając ELS 3 zdjęcia trzeba dostarczyć"
  • Mattii17

Czyli podsumowując:
    - nie składamy podania i legitkę oraz nie wspłacammy za nią kasy
    -przynosimy kserokopię Legitymacji ( w jakiej formie ktoś wie? Czy jedna strona dokumentu na jednej kartce?)
    - przynosimy mimo wszystko 3 zdjęcia
  • ▪°¤ margarítēs ¤°▪

>Mattii17 napisał
    >( w jakiej formie ktoś
    >wie? Czy jedna strona dokumentu na jednej kartce?)

myślę, że to akurat nie ma znaczenia:p byle by były obie strony skserowane...
| |

Grono dla wszystkich studiujących finanse i rachunkowość na WZ UW oraz dla wszystkich którzy w p...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (1)