-
Paweł Brola
Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda test na studia magisterskie: finanse i rachunkowość. Czy podane książki wystarczają, żeby się przygotować do testu? Kończę właśnie zarządzanie i chciałbym zmienić kierunek na finanse i rachunkowość. Mam pewne obawy czy wiedza zdobyta na zarządzaniu będzie wystarczająca do dobrego zdania testu. Proszę o podsunięcie jakiś pozycji pomocnych przy nauce do egzaminu -
Moskwa
Test odbywa się chyba dopiero pierwszy raz, więc trudno określić, ale myślę że podana literatura wystarczy. A wiesz może czy w przypadku dostania się na studia magisterskie trzeba nadrabiać różnice programowe z licencjata? -
Magdalena
-
▪°¤ margarítēs ¤°▪
>Moskwa napisał
>Test odbywa się chyba dopiero pierwszy raz, więc trudno
>określić, ale myślę że podana literatura wystarczy. A
>wiesz może czy w przypadku dostania się na studia
>magisterskie trzeba nadrabiać różnice programowe z
>licencjata?
Ty na pewno będziesz musiał!!! :D -
-
Moskwa
-
Blond
-
Natalia
>Blond napisała:
>ktoś wie coś na temat zeszłorocznego testu, poziomu
>trudności itd?
4 posty do góry. -
Patrycja
Jak tam przygotowania do środowego testu??
Duży zasób wiedzy??
Pozdrawiam -
Marta Wojcicka
Widzę, że wszyscy podobnie zdezorientowani:)
Pozdrawiam i do zobaczenia w środę:) -
Domi
-
Moskwa
Czy ktoś ma potwierdzoną wiedzę, że na pewno nie trzeba nadrabiać różnic programowych ze studiów licencjackich? Bo trochę zastanawia mnie ten potwierdzony program odbytych studiów, który trzeba złożyć wraz z dokumentami. -
Mattii17
Mam pytanie. CO to jest ten suplement do dyplomu lub program odbytych studiów , który musimy składać? A po drugie czy w związku z tym, że do tej pory byliśmy na UW to nie wpłacamy za legitymację kasy tylko robimy kserokopie legitki? -
Ralf
-
▪°¤ margarítēs ¤°▪
>Mattii17 napisał
>Mam pytanie. CO to jest ten suplement do dyplomu lub program
>odbytych studiów , który musimy składać? A po drugie czy
>w związku z tym, że do tej pory byliśmy na UW to nie
>wpłacamy za legitymację kasy tylko robimy kserokopie
>legitki?
w IRK jest napisane: "UWAGA: w przypadku posiadania legitymacji studenckiej Uniwersytetu Warszawskiego, Kandydat składa kserokopię tego dokumentu. Podanie i dowód wpłaty za legitymację nie są wówczas wymagane." to samo mi odpisali z rekrutacji jak im pisałam maila z tym pytaniem... tylko nie wiem czy zdjęcia trzeba składać, czy też nie... ktoś wie?
jak spytałam jaki dokument trzeba składać w zamian za odpis dyplomu, to odpisali mi, że zaświadczenie o dokonanej obronie z dziekanatu studiów licencjackich (do odebrania od ręki)
kolejne pytanie które im zadałam, to o suplement do dyplomu lub potwierdzony program
odbytych studiów... odpisali: "dziekanat wydaje suplementy z dyplomem, więc proszę donieść suplement po jego otrzymaniu" -
▪°¤ margarítēs ¤°▪
mam też odpowiedź na pytanie o zdjęcia, jakby ktoś się zastanawiał tak jak ja:P
"3 zdjęcia potrzebne są do akt papierowych, więc nie ma to związku z posiadaną legitymacją. Wobec tego nawet mając ELS 3 zdjęcia trzeba dostarczyć" -
Mattii17
Czyli podsumowując:
- nie składamy podania i legitkę oraz nie wspłacammy za nią kasy
-przynosimy kserokopię Legitymacji ( w jakiej formie ktoś wie? Czy jedna strona dokumentu na jednej kartce?)
- przynosimy mimo wszystko 3 zdjęcia -
▪°¤ margarítēs ¤°▪
>Mattii17 napisał
>( w jakiej formie ktoś
>wie? Czy jedna strona dokumentu na jednej kartce?)
myślę, że to akurat nie ma znaczenia:p byle by były obie strony skserowane...
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne