-
Anonim
Według mnie pilates. Joga jest jakas "nawiedzona"
(a teraz trzykrotnie wyrecytujemy salwę "om"
ommmmmmmmmmm....
ommmmmmmmmmmmmm...
ommmmmmmmmmmmmmmm...) -
Anonim
-
kagie
>Miss Rippin Kittin napisała:
>a ja polecam wszedzie tam gdzie sa dobrze przeszkoleni w tym
>zakresie a nie tylko po jakichs weekendowych warsztatach
>pilatesa
Jesli chodzi o tych dobrze przeszkolonych,to nie zawsze jest tak ze między nimi a profesjonalizmem można postawic znak równości.Byłam juz w 3 szkołach i powiem Wam,ze ostatnia do której trafiłam,gdzie pilates prowadzi Yo Sakai-japonka,która posiada Międzynarodowy certyfikat Body Control Pilates,potrafi jakos inaczej i bardziej z sercem fachowo przekazywac swoja wiedze i miłość do pilatesa.
Dlatego nad takimi szybkimi instruktorami,raczej bym sie zastanawiała. -
pies
zgadzam się z obą. ja przypadkiem trafiłam do studia Jestem na ochocie i potwierdzam, że japonka jest super. Maja tam również dwie inne instruktorki równie fajne. Jednak to miejsce ma przewagę nad innymi dlatego, że prowadzi zajecia w maksymalnie 5 osobowych grupach, a placi się za nie normalnie . -
-
kagie
Nie wiem czy wiesz,ale teraz doszły jeszcze ćwiczenia z body ball i na mięśnie brzucha.
Z piłka ćwiczyłam pierwszy raz i jestem pod wielkim wrazeniem; )
tel do studia 600-923-373 -
Wszedobylska
-
Wszedobylska
-
kagie
>Wszedobylska napisała:
>Rozciagać się; )
No w sumie pilates i body ball tez tego dotycza; )
Wiec pasuje ten wpis i tutaj.Ale mam wrazenie ze nawet po body ball kregosłup jest bardziej rozciagnięty. -
Wszedobylska
Zależy jakie ćwiczenia są na Body Ball. Generalnie piłka jest dobra dla odciążenia kręgosłupa. Wiele pozycji Pilatesa klasycznego trudnych do prawidłowego wykonania w pozycjach podporu bokiem a nawet przodem (ze względu na brak kontroli środka u początkujących ćwiczących, nadwagę etc) można plus minus zrobić na piłce i nie ma obawy o ewentualne bóle. Moim zdaniem piłka najlepiej sprawdza się w przypadku ćwiczeń Balance:), robię więc czasem Balance Pilates -
kagie
Mnie powiedziała moja instruktorka ze plecy moga bolec przez około miesiac czasu
JA chodze na pilates na Ochocie do studia Jestem.I powiem Wam ze ten ból moze tez byc wynikiem tego ze cwiczenia po prostu działaja; ) -
Ewa Rojek
Musiałam pokochać i pokochałam!
dla kręgosłupa po prostu rewelacja!
Ale... Na brzuch średnio działa. Lepsze normalne brzuszki.