-
Iga
-
Anonim
bylam caly jeden semestr tam jako na studiach rownoleglych a teraz przenosze sie na fizyke na pw :)
czy moja opinia tez cie interesuje? tak sie pytam no bo w sumie jeden semestr to nie duzo :] -
Iga
-
Anonim
ja studiuje na UW na Fizyce juz 3 rok polecam wszystkim ktorzy maja jakiekolwiek pojecie o fizyce. Nie jest trudno trzyba przetrwac tylko 1 semstr a potem jakos leci. pozdrowionka -
-
Anonim
przenosze sie na pw bo stiwerdzam ze fizyka na uw jest jak najbardziej fajna i zdecydowanie polecam ale ja chce uczyc sie bardziej praktycznie. mam pewne porownanie bo wiem jak wyglada studiowanie na politechnice (co prawda na innym wydziale no ale sama forma jest podobna) i zdecydowanie bardzij mi ono odpowiada. tzn glownie pod wzgledem tego ze na uw to wyszstko jest od strony bardziej naukowej i teoretycznej a na pw od poczatku sa juz labotratoria, program matematyki skupia sie na rozwiazywaniu problemow matematycznych a nie dowodzeniu wszystkiego co sie da itp :) -
Anonim
eee 1 rok jest dla odsiewu wiec nie rezygnuj jak go zaliczylas! nie ma sensu. Nie ma egzaminow [za kazdego studenta idzie kasa] wiec idzie motloch ktory trzeba wywalic [ 1 rok a konkretnie 1 semestr] potem zaczynaja sie studia. jest loozno praktyki masz sporo pracownie sa zajebiste no i specjalizacji troche wiecej niz na PW. porazko jest tylko to iz masz zawsze ustne i zero zerowek :D no ale czego sie nie robi dla klimatu Hozej 69 :D pozdro -
Iga
no własnie mi chyba bardziej się podoba własnie ta strona 'naukowa i teoretyczna'
no i faktem jest, że jest potem do wyboru ok 10 czy 12 specjalizacji [mnie np interesuje popularyzacja fizyki lub cos z astronomia] a na polibudzie sa tylko 3 w dodatku jak dl amnie mało ciekawe
ps okonek a wiesz cos może o astronomii, bo jeszcze nad tym kierunkiem sie zastanawiam -
Anonim
Astronomia rozni sie od Fizyki tym ze masz na 1 roq dodatkowy przdmiot tyle wiem no i zaliczylem jakis przedmiot z V rok[Astrofizyke czy cuus] z astronomii jest troche ciezej wydzial jest rozsiany po calej warszawie Hoza -> Banacha -> smyczki-> obserwatorium ,uciazliwe. Co do popularyzacji fizyki to pomysl o kolegium nauczycielskim...:))btw jakas impreza wydzialowa ma byc 21 lutego w proximie o ile mnie pamiec nie myli jak chcesz dowiedzeic sie wiecej to...napewno kogos spotkasz
PzDRo -
Iga
czyli można studiowac fizyke i potem jakos dodatkowo zaliczac przedmioty z astronomi?
na kolegium jakos mnie nie ciagnie, ale chcialabym zaliczyc praktyki w szkole, bo z tego co czytałam jest taka mozliwosc, zawsze potem moge być nauczycielem jak cos nie wypali
a nie wiesz czy gdzies bedzie cos napisane wiecej o tej imprezie?
pewnie na fuw.edu.pl -
Anonim
z tego co mi wiadomo to jezeli masz zaliczone iles godzin z jakiegos przedmiotu to mozesz uczyc tego przedmiotu na poziomie gimnazjum i nizej. Praktyki oczywiscie ze mozesz zrobic tak samo jak chodzic na przedmioty z NKF'u o ile starczy Ci czasu no i checi :) co do imprezy..hmm zaraz bede jechal na wydzial dowiedziec sie o wyniki egzaminu wiec moge cos popatrzec a jakbym nie dotarl to adres znasz Hoza 69, szukaj zoltych plakatow; D
PzDRo -
Iga
to jakbys cos wiedzial to daj znac :D
adres of kors znam, nawet chodzilam tam na wykłady różne :) -
Anonim
No to super ja na wyklady nie chodze..jakos niemoge wejsc po tych schodach usypiam:P
PzDRo -
Grono.Net
ta impreza to po prostu sa polowiniki wydzialowe ,wiele wiecej informacji nie ma ,bilety sa do nabycia w bufecie w glownym budynku wydzialu na hozej ,pewnie w proximie tez mozna
co do astronomi to jest tak ,ze na pierwszym roku ma sie jeden przedmiot wiecej ,na drugim roku jest inna informatyka i metody numeryczne ,a od trzeciego juz zaczyna mocniej roznic program ,na czwartym juz prawie wszystkie przedmioty sa inne
zeby studiowac astronomie to trzeba byc na studiach magisterskich ,czyli na poziomie B lub C ,poziom C rozni sie od B algebra i analiza ktorych jest wiecej i na wyzszym poziomie,jest tez poziom A (teraz sie to chyba nazywa L jak licencjat) i na nim jest bez porownania latwiej niz na B i C ,jak chcesz jeszcze cos wiedziec to pytaj:)
-
Anonim
decyzja podjeta - ja chce na pw :) na poczatku tez myslalm ze ta strona teoretyczna i naukowa bedzie mi bardziej pasowac ale ja to jednak chce na pw :) i wlasnie chce na fizyke ciala stalego a to jest na pw. i przyznam szczerze ze jesli chodzi o klimat to mam porownanie i przynajmniej z tego co ja trafilam - na pw o niebo fajniej :) -
Iga
jakby ktos był jeszcze zaunteresowany, to na stronie wydziało pojawiła sie informacja:
"Dzień 12 marca 2005 r. będzie dniem otwartym na naszym Wydziale.
Spotkanie rozpocznie się o godz. 1000 w Sali Dużej Doświadczalnej w budynku przy ul. Hożej 69.
W trakcie spotkania będzie wykład dra hab. Aleksandra Filipa Żarneckiego
Na tropach cząstki Higgsa.
Wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszamy do udziału w spotkaniu. " -
Użytkownik uśmiechnięty
to ja wystapie jako traba propagandowa fizyki na PW :->
dni otwarte sa u nas, zreszta jak na calej uczelni, 05 i 12.03. oprocz wykladu bedzie mozliwosc zwiedzenia wszystkich laboratoriow dydaktycznych i porozmawiania z wykladowcami i studentami...
nie bede specjalnie reklamowal swojego wydzialu, ale chyba o czyms swiadczy, iz z PW na UW przeniosla sie jedna osoba, a z UW na PW wiadomo mi o czterech :-). poza tym polecam klimat panujacy w Gmachu Fizyki i tak porypane towarzystwo, ze az sie milo robi :-).
i jeszcze chcialbym zauwazyc, ze praktyka praktyce nierowna i inaczej wygladaja pewne sprawy na UW i PW -
suavek
ja rowniez polecam UW.
nauczysz sie wielu bardzo interesujacych rzeczy i juz nigdy nie bedziesz patrzyla na swiat jak wczesniej :)
oczywiscie na hozej panuje specyficzna atmosfera. chyba nie ma drugiego tak dziwnego wydzialu. ale to wszystko rekompensuja rzeczy ktorych sie tam uczymy.
a z okonkiem to zdaje sie ze jestem na roku.
pis -
Anonim
-
Iga
-
suavek
Trudno okreslic :)
Na poczatku bylo mi ciezko... az sie przyzwyczailem. ale to pewnie osobiste odczucie i Tobie moze sie podobac od razu.
|
|
Grono ludzi zainteresowanych fizyką, badaniem i opisem otaczającej nas rzeczywistości. Szkolne z...
Miejsca grona (2)
-
WF PW koszykowa, Warszawa
-
FUW Hoża, Warszawa
- Dodaj miejsce