-
Matt Bukovski
...o sprawności większej od 5.
jest to elektrohydrodynamiczny grawitacyjno-inercyjny silnik zamkniętego cyklu, który nie potrzebuje paliwa do spalania, a działa na zupełnie innej zasadzie niż inne turbiny. Dzięki temu wynalazkowi uda się rozwiązać problemy ze środowiskiem.
http://granipol.home.pl/innowacje.h...
Proszę bardzo nie mówić, że to głupoty i to niemożliwe, tylko przeczytać dokładnie wszystkie pdfy :)
Pozdrawiam serdecznie
-
Grześ
to ja mówię, że to głupota i to niemożliwe, po pobieżnym zapoznaniu się z tymi pdfami:) dla mnie to brzmi jak jakiś bełkot bez żadnych uzasadnień i wbrew temu co piszą to zaprzecza zasadom termodynamiki. Zasada zachowania energii wprost nam mówi, że sprawność nie może być większa od 1, czyli 100%!!! -
Anonim
czasem wydaje mi sie ze za takie rzeczy powinni nakladac grzywne :p szum informacyjny, balagan i w ogole oglupienie :p Najlepsze jest to ze b. czesto te "rewolucyjne" wynalazki maja ci biedni, prosci ludzie bez wyksztalcenia, i na domiar zlego nikt nie chce kupic od nich tych cudow. Musza krecic jakies nedzne filmiki w polu i wystawiac je na zapomnianych przez google stronach; ) -
Kilgore Trout
>☺Grześ☻ napisał
>to ja mówię, że to głupota i to niemożliwe, po
>pobieżnym zapoznaniu się z tymi pdfami:) dla mnie to brzmi
>jak jakiś bełkot bez żadnych uzasadnień i wbrew temu co
>piszą to zaprzecza zasadom termodynamiki. Zasada zachowania
>energii wprost nam mówi, że sprawność nie może być
>większa od 1, czyli 100%!!!
Najlepsze że pod tym bełkotem nikt nie podpisał się nawet pseudonimem, nie mówiąc już o imieniu i nazwisku. Sama firma ma skrzynkę pocztową na wp.pl :-)
-
-
Anonim
czy tutaj naprawde nei ma zadnego moderatora?
bo nie wiem czy mam smiac sie czy plakac...; / -
Grześ
kolejne genialne rozwiązanie:)
http://free.of.pl/z/zlabs/technika/... -
Matt Bukovski
Proszę bardzo o dokładne przeczytanie mojego posta. Dziękuję za państwa wszystkie opinie, nawet jeśli są one negatywne - rozumiem je jak najbardziej. Do każdego wynalazku należy podchodzić sceptycznie. Sam na początku patrzyłem z niedowierzaniem na ten wynalazek.
Przepraszam też Państwa za to, że zrobiłem taki "super" temat i że opisałem na starcie wynalazek jako "nowy, rewolucyjny, genialny" -
powinienem opisać go bardziej chłodno, wtedy zapoznaliby się Państwo dokładniej ze szczegółami.
>☺Grześ☻ napisał
>to ja mówię, że to głupota i to niemożliwe, po
>pobieżnym zapoznaniu się z tymi pdfami:) dla mnie to brzmi
>jak jakiś bełkot bez żadnych uzasadnień i wbrew temu co
>piszą to zaprzecza zasadom termodynamiki. Zasada zachowania
>energii wprost nam mówi, że sprawność nie może być
>większa od 1, czyli 100%!!!
Dlaczego zapoznał się Pan pobieżnie z tymi pdfami? Proszę zapoznać się szczegółowo z choć pierwszym z nich. Proszę też powiedzieć CO KONKRETNIE jest według Pana bełkotem bez żadnych uzasadnień. Co do zasady termodynamiki, silnik działa na zupełnie innej zasadzie niż pozostałe (wykorzystano zjawisko wybuchu związane z ruchem wirowym energii - ruch wirowy nie został jeszcze dokładnie opisany, a także nie został uwzględniony w teorii względności einsteina).
Tak, może brzmi to kosmicznie, lecz autentycznie jest wynikiem 30 lat pracy dr inż. Anatoly Beryukova - jednego z najwybitniejszych rosyjskich fizyków kwantowych (współpracował w latach 70 z prof. Kasztanowem, prof. Schlesserem, prof. Łandauem, prof. Lipszycem). Działające modele turbiny o mocy 2500kW były umieszczone na statku m/s Centuri należącym do profesora Beryukova.
Gdyby to było ot tak sobie zrobione, to po co drogie krajowe i międzynarodowe zgłoszenia patentowe, po co tyle biznesplanów, po co korespondencja z zakładami H. Cegielski, z Ministerstwem Gospodarki, z Komisją Europejską? Wszystko jest na stronie.
Podejrzewam, że i tak państwo nie przyznają mi racji (czemu zresztą się nie dziwię), lecz chciałem wyjaśnić sytuację z mojego punktu widzenia.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich gronowiczów. -
Matt Bukovski
>Siriuz napisał
>Najlepsze jest to ze b. czesto te "rewolucyjne" wynalazki
>maja ci biedni, prosci ludzie bez wyksztalcenia.
Silnik został wynaleziony przez dr inż. Anatoly Beryukova,
teraz wynalazek zabezpiecza i nadzoruje mgr. inż. Zbigniew Bukowski
Proszę o dokładne czytanie pdfów.
>i na domiar
>zlego nikt nie chce kupic od nich tych cudow. Musza krecic
>jakies nedzne filmiki w polu i wystawiac je na zapomnianych
>przez google stronach; )
Jeśli ten filmik nic Panu nie powiedział, to nie moja wina - w każdym razie nie jest on nędzny.
Jak na razie rzeczywiście nikt nie chce zakupić wynalazku z powodu sceptycyzmu a także silnego lobby paliwowego. -
Matt Bukovski
>Ozim napisał
>Najlepsze że pod tym bełkotem nikt nie podpisał się
>nawet pseudonimem, nie mówiąc już o imieniu i nazwisku.
>Sama firma ma skrzynkę pocztową na wp.pl :-)
W pdfach jest czarno na białym - powtórzę to po raz trzeci:
dr Anatoly Beryukov i mgr Zbigniew Bukowski
założona została też spółka Research and Mobility Engineering sp. z.o.o. - jak na razie została zawieszona.
Co do skrzynki pocztowej, to została już wykupiona płatna skrzynka, trzeba tylko jeszcze poczekać na domenę granipol.eu. Gdy będzie nowy adres strony poinformuję Państwa o tym. -
> czy tutaj naprawde nei ma zadnego moderatora?
>
Jest! :]
Ale przecież grono jest po to aby dyskutować.
Ja się nie włączam do dyskusji bo nawet nie chce mi się czytać tego.
Jak ktoś mi mówi że, per saldo więcej energii odbiera niż dostarcza to mogę tylko skrętu kiszek dostać i tyle... -
Matt Bukovski
bardzo szkoda, że nie chce się panu tego czytać, niech pan sobie to traktuje jako kolejną bzdurę, pana sprawa - ciekawe tylko, że duże koncerny są zainteresowane wynalazkiem... -
OK w wolnej chwili przeczytam.
Nie mówię żę to jest nic nie warte tylko jak wykształcony fizyk słyszy sprawność 500% to dostaje ataku śmiechu. No sorry ale nie da się... jak to mówią:
"wyżej d... nie podskoczysz" albo ekonomicznie "nic za darmo"
Myślę że tam może być pewna ciekawostka techniczna i dlatego prawdziwi inżynierowie się tym zainteresowali.
-
wszystko zalezy jak licza sprawnosc tego silnika, pewnie w jakis skomplikowany sposob i potem im wychodzi 500%..
Te 500% to pewnie licza podobnie jak w piecach gazowych, w ktorych podaja ze maja nagle 110% sprawnosci.. A maja powyzej 100%, bo we wzorach nie biora pod uwage energii jaka ucieke ze spalinami.. I nagle odzyskuja czesc tej energii i sa dumnie ze maja ponad 100%..
Chodzi o to, ze nie biora pod uwage pewnych energii, ktore na poczatku spisali na strate, choc potem z nich korzystaja..
mowiac krotko reklama dziwgnia handlu;) -
Matt Bukovski
po prostu to jest oparte na innej zasadzie działania - to nie jest stratne przetwarzanie/spalanie materii i ten wynalazek nie potrzebuje paliwa
- wszystko opiera się na kilku nowych teoriach - to jest wynalazek, nad którym pracowano całe 30 lat - opiera się na zupełnie innej zasadzie działania - proszę zobaczyć w 1 od góry pdfie i ocenić merytorycznie. proszę też o zgłaszanie uwag na adres granipolcon@wp.pl - będziemy wiedzieli do czego można się przyczepić :)
co do ataków śmiechu to to jest jak najbardziej normalne - jak dotąd oprócz prezesa zakładów H. Cegielski nie było osoby, która nie śmiała się z tego wynalazku
chciałbym też powiedzieć, że istnieją piecyki zbudowane na podstawie tej samej teorii (3 egzemplarze istnieją) i działają świetnie
ps. a może po prostu zasada zachowania energii musi ulec zmianie w kilku wyjątkowych przypadkach? :) -
>═organista═╗ napisał
>ps. a może po prostu zasada zachowania energii musi ulec
>zmianie w kilku wyjątkowych przypadkach? :)
HAHAHAHAHA! Muzyk z Ciebie niezły ale fizyk to niezbyt.
Z.Z.E. jest fundamentalna i nic nie jest w stanie jej podważyć (chyba poza Bogiem...). Po porostu czegoś nie biorą pod uwagę. Tak jak silniki na magnesy stałe: tam zużywa się energia samych magnesów. A żeby je namagnesować to trzeba o wiele więcej energii niż potem dostajemy.
To może jeszcze jedno powiedzenie:
"Z próżnego nie nalejesz" -
Matt Bukovski
to dlaczego to urządzenie działa, jak zakładano?
"Świętość" w fizyce czasami musi ulec załamaniu. Zresztą co jakiś czas odkrywane jest coś nowego co zmienia dotychczasowe teorie, by na jakiś czas stać się znowu "naukową świętością" do czasu jakiegoś następnego odkrycia, które wprowadza następne zmiany. -
Matt Bukovski
a nawet jeśli hipotetycznie założyć, że wynaleziony silnik pracuje ze sprawnością równą 0,99 albo 1, to i tak to byłby przełom (nie ma innej turbiny, która osiągnęłaby sprawność większą niż 0,55)
choć ja będę i tak upierał się przy wersji sprawność > 1 -
druga strona 1-go pdfa: ruch po okręgu wykracza poza teorię względności
HAHAHAHA!
Poleć swojemu tacie (bo rozumiem że on jest tym drugim autorem) wikipedię -
Matt Bukovski
-
Wiki:
"Teoria względności (Albert Einstein) składa się z dwóch teorii fizycznych:
* szczególnej teorii względności, odnoszącej się do układów inercjalnych, czyli poruszających się wobec siebie ze stałą prędkością, opublikowanej w 1905 roku, i
* ogólnej teorii względności, czyli teorii grawitacji, będącej rozszerzeniem teorii szczególnej o opis zjawisk w układach nieinercjalnych, która została opublikowana 10 lat później, w 1915 roku."
układ wirujący to prosty układ nieinercjalny czyli patrz OTW