-
Tifa
Poszukuję dobrych sampli..... skrzypiec, kontabasu, harfy...
Niestety, chociaż program "Sibelius" posiada w sobie całą orkietstre, wrzucenie jego dźwięków do FL powoduje utratę "rzeczywistego" brzmienia.
w wyszukiwarce dźwięków: http://www.findsounds.com/ niestety nic nie znalazłam. Są albo szumy, albo zbyt krótkie smyczki.
Ma ktoś jakąś propozycję?
-
marcin
najlepiej szukaj sampli w kawalkach, najlepiej starych, jazz, soul, funk.....vinyle itd itd
-
Tifa
Dzięki bejbi bej :) kiedyś tak ciełam w CollEditcie dzwonki z "Who is it" Bjork, ale doszłam do wniosku, ze to w pewien sposób zżynanie. A zresztą ciężko je (te sample) później doprowadzić do ładu - żeby miały początek i konieć, a nie się nagle urywały :/ -
Pylon
szukanie sampli w kawalkach ma jeden manakament - sa kiepskiej jakosci; / -
-
Tifa
A ma ktoś sposób na dobre nagranie TAM_TAMA? oraz melodicy? Kiedyś próbowałam nagrać swoje melodie na melodice, ale nie obyło się bez obrabiania dźwięku i wyszło trochę sztucznie. :| Tak samo podejżewam, że zwykłym mikrofonem nie nagram dobrze uderzeń w tam-tama... -
Anonim
bozeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! masz melodyke????
moze chcesz sie jej pozbyc? -
Tifa
ni ! :))) jest moja, moja, moja :D czerwoniutka! alto :D nikomu ni dam! ni! ni! :DDDDDD :PP
ale spoko, kupiłam nowiuśką za 120 zł, więc nie taka drożyzna :) -
Flower Power
-
Tifa
salvi - to chyba normalne... Ale nie rozumiem do czego nawiązujesz... :) ... slonko :D -
Pylon
5tak tak nie znieksztalca; ]
zreszta dobra equalizacja i do przodu :) -
Anonim
Na http://hammersound.net można znaleźć nienajgorsze smyki i w ogóle sporo jest nieźle brzmiących soundfontów. Tylko trzeba pogrzebać trochę. -
Tifa
-
Anonim
Luz śluz :P polecam jeszcze wtykę VST Edirol Orchestral - chyba lepszy od Sibeliusa (choć to subiektywne bardzo)
pzdr -
Tifa
A czy w VST Edirol Orchestral również możesz układać nuty na pięciolinii? :)
p.s. masz jakis namiar? -
Tifa
p.p.s No i Sibelius przerzucony do FL tez juz nie brzmi tak pieknie. Trzeba niezle filtrami pokombinowac... -
Flower Power
-
trip
mam biblioteke sampli (smyczki) z pisma Future Music. daj namiary na slsk lub gg to przegrasz sobie:) -
Anonim
tifa: orchestral to instrument VST a więc odgrywa te nutki, które nagrasz/zagrasz na swoim kibordzie MIDI albo wklikasz w piano rollu w FL Studio. W samym programie żadnych melodii nie tworzysz jeno wybierasz sobie instrument(y) jakie mają grać (a jest ich masa i niektóre brzmią niesamowicie). Znalazłem Orchestrala na jakiejś stronce z torrentami, niestety nie pamiętam na jakiej. Ale myślę, że jak poszukasz to znajdziesz (w eMulu też powinien być). Zajmuje 130 mega.
pzdr! -
Flower Power
salvi - to chyba normalne... Ale nie rozumiem do czego nawiązujesz... :) ... slonko :D
własciwie to sam nie wiem :) -
ninja
turboterror, piszesz o edirolu, jak sobie poradziłeś z konfiguracją? bawiłem się trochę tą wtyczką (pod FL oczywiście) ale problemy z zapisywaniem i ogólną kontrolą intrumentów doprowadzały mnie do szału... może szybki tutorial? nie jestem z gatunku "tych co robią na FL hop-hop"; P :)))