-
tutaj możecie wrzucać pomysły na flashmoby, może komuś się pomysł spodoba i będzie chciał go zrealizować, np. Wy sami bądź niektórzy moderatorzy tego grona:)
Oto pomysły na które wpadliśmy podczas wspólnych dyskusji na temat flashmobów:
1.Wszyscy ustawiamy się w centrum handlowym i śpiewamy sto lat(3-4 zwrotki) ubrani w czapeczki urodzinowe dla małych dzieci, z trąbkami w ustach, po odśpiewaniu bijemy brawo i gwiżdżemy :)
2.Ustawiamy się przez PKiN na chodniku koło dworca, zakładamy czepki, gogle do pływania i na sygnał udajemy że płyniemy w jednym kierunku
3. Ustawiamy się w kolumnę(jak w wojsku) jakaś dziewczyna ubrana dość skromnie udaje że prowadzi ćwiczenia wojskowe, (prezentuj broń, ładuj, celuj ognia-bang!, padnij itp.) sądzimy że to zwróci doś dużą uwagę
4.ściągnięte z jednego flashmoba: ustawimy się rozproszenie na jednym placu, o określonej godzinie udajemy że ładujemy łuk i mierzymy z niego we wszystkich kierunkach, na dane wcześniej hasło(okrzyk prowadzącego) obracamy się w jednym kierunku, nastpnie na hasło "celuj" podnosimy "łuki" do góry i ładujemy, na jakieś hasło ognia, udajemy że oddajemy strzał i ponownie wyciągamy strzałe zza pleców i ładujemy łuk, przy strzale wydajemy klasyczny dświęk "szszszszszsz" efekt moze być ciekawy, po powiedzmy 2 strzałach prowadzący coś krzyknie i wszyscy "yeah!!" no i się rozchodzimy
5.slow motion, umawiamy się w jakimś centrum handlowym i zaczynamy się wolniej ruszać
6.Dance flashmob, każdemu znany flashmob z grand central:) ustawiamy sie w danym miejscu i o określonej godzinie wszyscy zaczynamy tańczyć:)
numerujcie swoje flashmoby będzie potem łatwiej je odnaleźć:) -
Anonim
Do 6. Można zatańczyć coś w stylu tego skakanego, jumpowego tańca (nie wiem jak to się profesjonalnie zwie; )
A teraz moje, może beznadziejne pomysły:
1. Grupa przygotowana na flashmoba może bawić się w berka, biec dotykając kolejno następną osobą.
2. Ktoś morze krzyknąć "Uwaga! Niezidentyfikowany obiekt na horyzoncie. To kosmici!". I wszyscy padają na ziemię xD.
;) -
Dominisia
Moniś ten pomysł z kosmitami jest zajebisty :p A mi się jeszcze podobają pomysły Pana wyżej z pływaniem i tańczeniem =)
Dobra to kiedy?? :P hehe;] -
-
-
Anonim
-
-
>Moniś.! wrote:
>Do 6. Można zatańczyć coś w stylu tego skakanego,
>jumpowego tańca (nie wiem jak to się profesjonalnie zwie
>;)
>
>A teraz moje, może beznadziejne pomysły:
>1. Grupa przygotowana na flashmoba może bawić się w
>berka, biec dotykając kolejno następną osobą.
>2. Ktoś morze krzyknąć "Uwaga! Niezidentyfikowany obiekt
>na horyzoncie. To kosmici!". I wszyscy padają na ziemię
>xD.
>
>;)
ta 2. jest nice ^^. -
Anonim
lol nieźle nieźle :P... jeszcze mozna "uciekać" przed czymś kupą ludzi xD ^^. i drąc się... wtedy pare osob "przypadkowych" pewnie dołączy widziac mase uciekajacych ludzi xD ^^.
-
Anonim
-
ja bym komuś 100 lat na 18 zaśpiewał w kilkaset osób w centrum handlowym:)
-
Anonim
Jakby ktoś miał przez przypadek wtedy 18-stkę; ] Ja zamawiam sobie taką akcję w marcu przyszłego roku :P -
kurde no... 2 dni temu mialem xD. ej czemu nikt nie pomyslal o mnie?. xD.
-
ej no mógłbyś zaglądać tutaj częściej;P albo mogłeś wpaść ostatnio do GM z Tomkiem to byś wiedział, że wpadliśmy na pomysł zorganizowania czegoś takiego:P
-
Siska
Hej,moja kumpela ma taki pomysł,tylko najpierw chce sprawdzić czy jest to dość flashmobowe.Co o tym sądzicie???
Dzień jak co dzień,na starówce,turyści i wycieczki klasowe,duży ruch.Nic szczególnego.W pewnym momencie ktoś zaczyna grać na gitarze dość relaksującą muzykę.Ludzie zaczynają się przeciągać i ziewać.Grający na gitarze zaczyna chodzić między ziewającymi a ci wyjmują z plecaków i toreb jaski i kładą się spać.Po ok 4 minutach gitarzysta przestaje grać,ludzie momentalnie budzą się,chowają jaśki i wracają do wcześniej przerwanej czynności.
Wszelka krytyka w granicach przyzwoitości; p -
da rade, jak dla mnie ze 40-50 osób potrzeba żeby to jakoś wyglądało:)
-
Anonim
baa ja sie zgadzam xD ^^. zawsze chciałem sie przespać na starowce xD ^^. -
-
Siska
Mam jeszcze jeden pomysl:
Przy wyjściu podziemnym przy rotundzie,ale tym w strone pasażu handlowego ustawiaja sie dwa rządki ulotkarzy po 20 ludzi w rządku i przez ok 3-5 minut rozdaja ulotki.Cała akcja zaczyna sie o ustalonej wcześniej godzinie i rozpoczynają ją dwie osoby do których dołączają inni.Dopiero kiedy akcja sie rozpocznie ludzie zakladaja stroj ulotkarza,badź jak ktos nie ma jak zorganizowac to zwykla koszulke i ulotki.Może to i głupie ale co sadzicie??? -
fajnie ale to trzeba jakieś ulotki rozdawać:D i trzeba jakieś projekty zrobić, ja jestem za:) skołuj jakiś termin, ja wpadnę na 100%
-
Siska
Ulotki to moge skołować,co do strojów to każdy musi sie o siebie zatroszczyć niestety =( Najlepiej mieć zwykła koszulkę i czapke z daszkiem(na koszulce napisać markerem nazwe jakiejś wymyslonej przez siebie firmy)nie kazdy ulotkarz musi nosić strój firmy z której rozdaje,ale fajnie by było od kogoś takowy pożyczyć jeśli ma znajomych którzy rozdają.Bede mieć kilkoro znajomych ulotkarzy którzy pójdą na tą akcję więc bedzie to wyglądac bardziej realistycznie.Metro,Echo,ulotk i bankowe i jeszcze inne.