-
Jack Luka
Jestem szczesliwym uzytkownikiem wyzej wspomnianego w wersji 100 tdi i .. jestem zachwycony - a przejezdzilem juz kilka samochodow z racji wykonywanej pracy, dosyc intensywnie... pierwszy kontakt byl z jakims rozjezdzonym modelem zstepczym a i tak okazal se on o niebo lepszy niz peugeot 307 ktory byl akurat w naprawie... i tak mi juz zostal w glowie :] po godzinie czulem jakbym jezdzil nim od zawsze i teraz po prostu nie wyobrazam sobie ze moglbym go zamienic na cokolwiek innego - po prostu nie chce... ale ciekawi mnie focus II ktos testowal? jak wrazenia z bezposredniej konfrontacji?
pozdrawiam i mam nadzieje ze grono troche sie rozbuja...
cze -
Morethiefa
cześć
ja jeżdżę X100 1.6 ZETEC SE, na wyższych biegach 100KM to ciut za mało niestety :( ale i tak sobie chwalę ten pojazd - wcześniej jeździłem Camry i byłem mile zaskoczony po przesiadce :]] Latem zszedłem nawet do 7,3l na 100km (przeważnie miasto), teraz niestety pali mi około 9 :/ Peugeoty szroty wyjątkowe, coś o tym wiem jako że szef ma do nich słabość; ) W życiu nie kupię Peżota!!!
Co do FII to liczyłem na większą rewolucję w zewnętrznym designie, ponoć nie ma jej także w charakterystyce jazdy - ale tu opieram się na pogłoskach i info z prasy... W każdym razie nie mam zamiaru się przesiadać - jeszcze; ))
-
Jack Luka
Hej! widzialem jakis przeglad w tv i z tego co opowiadali to zachowano po prostu elementy ktore sie najbardzej sprawdzily czyli cale podwozie a reszte po prostu zupgradowali. polecam disla, polecam - na trasie 4,5-5l... :] brmi niezle nie? :] -
Grono.Net
-
-
Karmela
jezdzilam focusem 1,6 benzyna, od pierwszego wyjazdu w trase jestem zachwycona i zakochana w tym aucie, niestety juz nie jest mi dane jezdzic foka, jednak z kilkunastu przejzdzonych aut oprocz passata jest to dla mnie najlepsze auto, ford pomysla o wszystkim, mocne, zdrowe silniki, wyposazenie jak na te klase rewelacyjne,sylwetka- do tej pory nie spotkalam auta, ktore by mnie tak zainteresowalo swoim wygladem
szczesliwym posiadaczom graluluje:)
dbajcie o swoje foki -
ej, troche obiektywizmu; ) generalnei tym 1.6 to ja i tak objezdzam 2.0, tyle ze mi sie wlasnie tarcza sprzegla konczy....no ale trudno. ale juz tak nie piejcie no; ) tylko dajcie mi minimum 1.8T; )
-
Karmela
ja tez objezdzalam, 100 km to nie tak malo, tarcze sie trzymaly, zawieszenie tez dawalo rade w trudnych warunkach drogowych;) -
Grono.Net
wniosek końcowy jak dla mnie
Focus wspaniały jest, nie awaryjny, wszechstronny, kochane autko :D -
Morethiefa
-
-
Grono.Net
Vonsal
popieram pytanie :) bo nie dokońca rozumiem wypowiedz Morethiefa'a :(
-
>>Vonsal
popieram pytanie :) bo nie dokońca rozumiem wypowiedz Morethiefa'a :(
nie morethiefa, tylko karmela w sensie; ) -
janik
Hello 1.6 się kłania...no przydało by sie ze 20 koni do tych 100; ( ale pozatym jest super -
Rafał
Witam!Tu 1.6 16V w automacie:)!Jezdziliscie czyms takim?POdobno zadkosc w srod focusow:)!Wlasnie posiadam to autko od mniej wiecej 6m-cy!Fajnie sie jezdzi i nawet zrywne ale jak na automat (wg mnie) 100koni to troche malo... A poza tym nie wiem czy cos u mnie jest nie halo czy ten typ tak ma.Przy wchodzeniu w ostrzejsze zakrety jest uczucie(i nie tylko uczucie) ze odjezdza dupsko i ma ochote czasami mnie wyprzedzic:(!Mowa tu o sedanie!!!No i osatnio nalezy u mnie wymienic prawdopodobnie sforzen wahacza czy cuś takiego;) bo na malych dolkach upierdliwie stuka a przy skrecaniu cos jakby ocieralo.Zazanaczam auto nie bite,nawet nie zarysowane:)!Wczesniej strasznie pieszczone:)
Pozdrwaim -
silentblocki w tylnym zaweieszeniu to leca akurat, wiec sie nei dziw, mi co 25tys. Wiec moze dlatego masz troche nadsterowny samochod, pytanie jeszcze jak ty pokonujesz te zakrety, ale ja bym sie tylko cieszyl z nadsterownosci, wiec nie wiem czemu sie mazesz; )
-
Morethiefa
-
Rafał
Ale to w przednim zawieszeniu mi stuka,a nie w tyle.Chyba amorki nie sa juz pierwszej nowosci.A co do nadsterownosci to owszem jest fajna jak sie bawie np na placyku:).Co do zakretow to przy 120km/h i zakrecie ok120'i mniejszych staje sie to troche nie ciekawe. -
Anonim
@ Vonsal - stary moja siostra ma 2,0 które ma 167 KM i ty chcesz mi wmówić że objechałbyś ją chyba ci sie cos w głowie poprzewracało a poza tym to może brałeś się z dziadkiem w kapeluszu hehe -
ja mialem na mysli seryjne 2.0 a nie jakies dlubane do 167 koni, takie gadanie, to to jasne, ze 167 koni mi da po dupie...bez sensu w ogole.
-
Anonim
stary bo jeżdzić to trzeba umieć ale spoko mam takiego kumpla podobnie myśli do ciebie i twierdzi że jego Tico gania 160 km/g więc może was musze poznać to będziecie mieli o czym pogadać hehe