-
Zapraszam wszystkich graczy do wymiany opinii na temat gierek o F1 na wszelakie sprzęty, niezależnie czy chodzi o konsole czy komputery.
Troszkę grubszy off-top w tym temacie się zrobił i z racji waszych sugestii założyłem taki temat by tu można było się pochwalić osiągnięciami, bądź dowiedzieć o premierach i akcjach związanycch z grami o tematyce F1
Njoy. -
Anonim
ef pierwsza Czelyncz '99-'02 rzomdzi
A tak serio to gra się bardzo przyjemnie. Jest coś, czego nie ma w rF. Tam jazda po jakimś czasie staje się nudna. De gustibus coś tam coś tam, ale takie są moje odczucia. :P -
Moim zdaniem najbardziej realistyczny i jednocześnie najtrudniejszy model jazdy bolidem F1 jest w Live For Speedzie. Niestety tylko jeden samochód (BMW Sauber F1.06) i niskie AI komputerowych przeciwników sprawiają, że o ekscytującym ściganiu się możemy zapomnieć.
Pozostaje nam jedynie rFactor i mod MMG F1 07 oraz oczekiwanie na nowego moda FSONE 07.
Co do wymienionych "czylenczy" 99-02 to powiem tylko tyle, że takie zręcznościówki są dobre na 2-3 dni zabawy, potem stają się nudne. Podobnie jak F1 06 na PS2/PSP/PS3. -
...:MATYS:...
ja polecam F1 challenge 2007. Jest to mod do wersji 99-02. Grafika spoko, dzwiek też, no i prawdziwe teamy i zawodniki i tory. Można sie ścigać po necie z innymi graczami. Jak ktoś gra to niech napisze to zmierzymy sie kto jest lepszym kubicą:) -
-
rafał.
>...:MATYS:... napisał
>ja polecam F1 challenge 2007. Jest to mod do wersji 99-02.
>Grafika spoko, dzwiek też, no i prawdziwe teamy i zawodniki
>i tory. Można sie ścigać po necie z innymi graczami. Jak
>ktoś gra to niech napisze to zmierzymy sie kto jest lepszym
>kubicą:)
nie ma czegos takiego jak f1c 2007. Sa mody 2007, ale wykonane przez roznych tworcow. Sprecyzuj o jaki dokladnie mod ci chodzi; ] moznaby sprobowac. -
basbob
ja mogę tylko w rfactora grać i ostatnio mod 2007MMG. W Challengu wkurzała mnie grafa, zachowanie bolidu na tarkach (praktycznie nie można na nie wjeżdzać, od razu spin) i takie ogólne "drewno" :) -
Anonim
f1 06 na konsole ps2 polecam polecam choć gra jest naprawdę trudna, na początek najlepiej jeździć z włączoną pomocą coś jak TC bolid sam zwalnia nam na zakrętach jest pokzana linia optymalnego toru jazdy a jeśli już się wkręcisz radze spróbować jeździć bez tego cholernie ciężko nie wypaść z toru, można się poczuć jak Massa :P minus gry chyba tylko to że gra z sezonu 06 bez aktualnych składów ogólnie świetna pozycja. -
>...:MATYS:... wrote:
>ja polecam F1 challenge 2007. Jest to mod do wersji 99-02.
>Grafika spoko, dzwiek też, no i prawdziwe teamy i zawodniki
>i tory. Można sie ścigać po necie z innymi graczami. Jak
>ktoś gra to niech napisze to zmierzymy sie kto jest lepszym
>kubicą:)
Gralem kiedyś w jeden z takich modów i nie powiedziałbym, żebym się dobrze bawił; )
Dzisiaj ściągnałem sobie w końcu mod MMG 2007 v. 1.0 do rFactora i jak będę miał czas to podzielę się wrażeniami. Pierwsza wersja była całkiem niezła, aczkolwiek model uszkodzeń i koszmarna podsterowność mnie odrzuciły. Podobno w finalnej wersji to poprawiono. Się zobaczy :] -
>Thomson wrote:
>f1 06 na konsole ps2 polecam polecam choć gra jest
>naprawdę trudna, na początek najlepiej jeździć z
>włączoną pomocą coś jak TC bolid sam zwalnia nam na
>zakrętach jest pokzana linia optymalnego toru jazdy a
>jeśli już się wkręcisz radze spróbować jeździć bez
>tego cholernie ciężko nie wypaść z toru, można się
>poczuć jak Massa :P minus gry chyba tylko to że gra z
>sezonu 06 bez aktualnych składów ogólnie świetna
>pozycja.
Gralem w to na PSP jakiś czas(w stosunku do wersji PS2 stwierdziłem różnicę wyłącznie w grafice) i nie powiedziałbym, że jest to strasznie trudna gra. Ten wspomagacz o ktorym mowisz to brake assistance i uważam go za bajer dla 7latków, nie umiejących grać nawet w Mario Bross, a o F1 nawet nie wspominając; ) Linia wyznaczająca tor jazdy przydaje się na jakiieś kilkanaście okrążen w celu obcykania toru, potem można sobie śmiało ją darować.
Gra potrafi dostarczyć trochę emocji, jak ktoś ma psp/ps2/ps3 to polecam na kilka dłuższych wieczorów. Mnie na dłuższą metę znudziła :] -
basbob
muszę powiedzieć, że mi sie najlepiej jeździ w tym modzie-
http://www.rfactorcentral.com/detai...
no, ale ile można samymi BMW;)
Zamot, jakie tam czasówki wykręcasz na MMG? ja wczoraj zszedłem poniżej 1:35:xxx na Sepangu i dalej nie idzie:) -
Pszczół.
Ja mam Challenge 99-02 z modem na 2007 i nie narzekam zami, wręcz przeciwnie. Po wygraniu sezonu po kolei Hamiltonem, Kubicą, Raikkonenem teraz sobie odpoczywam chwilowo, ale pewnie niedługo wrócę :P -
Pszczół.
>zamot wrote:
>Gralem w to na PSP jakiś czas(w stosunku do wersji PS2
>stwierdziłem różnicę wyłącznie w grafice) i nie
>powiedziałbym, że jest to strasznie trudna gra. Ten
>wspomagacz o ktorym mowisz to brake assistance i uważam go
>za bajer dla 7latków, nie umiejących grać nawet w Mario
>Bross, a o F1 nawet nie wspominając; ) Linia wyznaczająca
>tor jazdy przydaje się na jakiieś kilkanaście okrążen w
>celu obcykania toru, potem można sobie śmiało ją
>darować.
>Gra potrafi dostarczyć trochę emocji, jak ktoś ma
>psp/ps2/ps3 to polecam na kilka dłuższych wieczorów. Mnie
>na dłuższą metę znudziła :]
Mam wrażenie że w samochodówkach to przy Tobie sprawdza się powiedzenie "wyżej s*a niż d*pę nosi" zamot, wiesz? :PP Jak się spikniemy w końcu to zobaczymy, kto wymiata... :D -
Anonim
>zamot napisał
>Gralem w to na PSP jakiś czas(w stosunku do wersji PS2
>stwierdziłem różnicę wyłącznie w grafice) i nie
>powiedziałbym, że jest to strasznie trudna gra. Ten
>wspomagacz o ktorym mowisz to brake assistance i uważam go
>za bajer dla 7latków, nie umiejących grać nawet w Mario
>Bross, a o F1 nawet nie wspominając; ) Linia wyznaczająca
>tor jazdy przydaje się na jakiieś kilkanaście okrążen w
>celu obcykania toru, potem można sobie śmiało ją
>darować.
>Gra potrafi dostarczyć trochę emocji, jak ktoś ma
>psp/ps2/ps3 to polecam na kilka dłuższych wieczorów. Mnie
>na dłuższą metę znudziła :]
Nie pisałem że jest strasznie trudna ale na początku trudno przejechać więcej niż kilka okrążeń bez wypadnięcia z trasy, jeśli ci się udało ok; ] Moim zdaniem gra bardzo fajna no ale myślę że raczej dla zapaleńców. nie wiem jak długo w nią grałeś ale dodam że gra jest bardzo realistyczna, co jakiś czas trzeba bronić swoją pozycję w zespole biorąc udział w testach więc nie jest powiedziane że pozycje np. drugiego kierowcy utrzymasz mimo wszystko, no i co cieszy bywają rotacje kierowców w zespołach. -
mc
Tak na serio F1C to tandeta, jest tam mnóstwo błędów, nie mówiąc już o silniku gry.
Na FSONE 07 nie ma co czekać, bo będzie to kolejna kicha ich twórców.
A w gwoli ścisłości nie ma jeszcze finalnej wersji MMG 07; ]
Btw. Jak ktoś chce się pościgać to zapraszam na http://f1forum.formula1.pl/ -
Krupsą
w kazdej z tych gier na poczatku trudno jest zrobic pare kółek... trzeba sie przeciez przyzwyczaic do nowej fizyki itp...
w live for speed wymiatałem a jak zainstalowałem rfactora to nie umialem zrobic przez 3 dni czystego okrazenia...
mnie tam akurat interesują historyczne sezony f1 i w F1C jest jeden fajny pod tym wzgledem, nie wnikam za bardzo w realizm bo duzo wspolnego z innymi modami miec nie moze...
w rfactorze znowu historyczny mod bodajze sezon 79 to masakra - tak trudnego modu chyba jeszcze nie widzialem, ruszyc ze startu bez uslizgow nie mogłem... -
mc
GP79 to genialny mod, na serio przyjemnie się na nim jeździ; )
I wcale nie jest taki trudny; P -
>basbob wrote:
>muszę powiedzieć, że mi sie najlepiej jeździ w tym
>modzie-
> http://www.rfactorcentral.com/detai...
>no, ale ile można samymi BMW;)
>Zamot, jakie tam czasówki wykręcasz na MMG? ja wczoraj
>zszedłem poniżej 1:35:xxx na Sepangu i dalej nie idzie:)
MMG prawie wcale nie jezdzilem, nie mam czasu teraz na obczajenie go.
2007 Sauber BMW F1 na Istanbul Parku wykrecilem jakies 1:27:1xx wiec chyba calkiem spoko.
Sciagasz sobie jakies setupy do samochodu? Bo ja to ciagle na defaultach jade :] -
>Maciek K. wrote:
>A w gwoli ścisłości nie ma jeszcze finalnej wersji MMG 07
>;]
>
Zawsze mi się wydawało, że wersja oznaczona numerem 1.0 jest finalna; )
http://www.rfactorcentral.com/detai...
-
basbob
ze skrzynią, spojlerami, wyważeniem i hamulcami sam sobie radze, zawieszenie to czarna magia dla mnie:P jesli chodzi o skrzynie/spojlery zawsze porównuje top speed z prawdziwymi prędkościami i tak reguluje przekładnie i spojlery, zeby sie zgadzalo mniej więcej. Nie powiem, frajda jest jak się dobrze ustawi. Duzo trzeba porównywać z onboardami (miejsca gdzie jaki bieg ma być)..
Tory katuje zawsze wg harmonogramu prawdziwych wyścigów, zeby sobie klimat zrobić pod race:D no i najlepsza zabawa to jednak wciąż dla mnie treningi i doskonalenie okrążeń.. -
Krupsą
>Maciek K. napisał
>GP79 to genialny mod, na serio przyjemnie się na nim
>jeździ; )
>I wcale nie jest taki trudny; P
widac moja kierownica nie ulatwia mi sprawy... bardz krotki skok gazu a hamulec to jest zero-jedynkowy; ) to sie sprawdza w richard burns rally ale w f1 to lipa jak cholera...
btw graliscie w richarda z czeskim modem przez net, ktory wrzuca na biezaco wyniki na stronę?? super sprawa, namiastka prawdziwych rajdów...