-
vooyeck
-
chronicsleepdisorder
>vooyeck napisał
>kultura moze Ci powie a moze nie? :)
moze daruj sobie, co?:) -
-
vooyeck
moze moderator to powinien zrobic :) w koncu od tego jest i pousuwac niepotrzebne posty te o polacu kultury tez; ]
dziekuje! -
-
Adrian
-
Krupsą
-
Tru Tu Tu
Wracając do tematu.
Powoli pojawia się na cyfrowym polsacie program na najbliższy weekend.
Narazie wiadomo tyle, ze oba treningi będą tylko w polsat sport extra. (3 treningu nie widzę w programie; / )
kwalifikacje - polsat i polsat sport extra
Jutro bedzie wiadomo, czy chociaż wyścig puszczą w HD, co po powyższych informacjach jest wątpliwe. -
Powtórzę więc że nie ma szans na wyścigi w HD ponieważ realizator dotąd nigdy nie nadawał sygnału HD w transmisjach z wyścigów F1. W zeszłym roku był taki news że Max i Bernie mieli wziąć temat HD "na ruszt" gdy w tym roku miały zapadać decyzje na temat przyszłości sportu. Jednak teraz gdy sport ma tyle inntch problemów, raczej wątpie żeby w ogóle byli tym zainteresowani w tej chwili.
Więc o wyścigach w HD możemy póki co zapomnieć. Co najwyżej upscale'ing może jakiś zastosują trikując z cyfrowym przekazem w połączeniu z dobrej jakościtelewizorami w domach. -
lorenz.
>Kunegunda GoRyl napisał
>Co najwyżej upscale'ing może jakiś zastosują trikując z
>cyfrowym przekazem...
może tak po polsku... -
Krupsą
-
Szynkuś
Jeśli realizator F1 nie nadaje sygnału HD, to jakim cudem kiedy oglądam F1 na Polsat Sport HD mam:
Większe tabelki na bocznym layoucie
Wyższą rozdzielczość tychże oraz wszelkich innych "przeszkadzajek" (np. te wykresy obrotów, prędkości, przepustnicy itd)
Telewizor i dekoder krzyczą "1080p"
i typowe dla tej rozdzielczości króciutke przestoje przy płynnym obrazie, to jest np. jak na dole przewija się informacja o pit stopach to widać takie mniej niż półsekundowe zatrzymania.
? -
Krupsą
Moja teoria brzmi - realizacja (grafika) jest podciągnięta do HD natomiast reszta (obraz z kamer) pozostaje w SD. -
Anonim
dokładnie.
Bernie wspominał, że może w przyszłym sezonie będzie dopiero HD. -
Krupsą
potwierdzenie - być moze GP abu zabi bedzie w HD
http://www.f1fanatic.co.uk/2009/06/... -
Anonim
-
Anonim
A ja na twoim miejscu OD TEGO rokU bym zaczĄŁ uczyć się więcej polskiego -
vooyeck
-