Zajkowscy [19]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Michał

Moze jak wiecej osob sie zbierze na tym forum zrobimy drzewko, byc moze sciezki rodzinne niektorych sie laczą...
  • Tomek Z

nie zdziwił bym się :)

kiedyś w książce telefonicznej znalazłem pana doktora zajkowskiego, laryngologa, który mieszkał jakieś 2 km ode mnie. Tak się składa że mój tata też jest laryngologiem :) to się nazywa zbieg okoliczności :D

to może wstępnie o moim pokoleniu: mam brata Krzyśka Zajkowskiego. Moi rodzice to Piotr Zajkowski i Grażyna Zajkowska (Gumkowska)
    Mój tata ma brata Tomasz Zajkowskiego on ma syna Tomasza Zajkowskiego a ja jestem jego ojcem chrzestnym (i też jestem Tomasz Zajkowski; )) Wujek ma córkę Anie Zajkowską.
  • Marbo

Z tego co wiem to "moi" Zajkowscy wywodzą się z kujaw konkretnie z Włocławka - moja prababcia Salomea Zajkowska słynęła z malowania porcelany, jej syn a mój dziadek Henryk Zajkowski jest jedynakiem i ma dwójke dzieci i dwie wnuczki w czym mnie (ale tylko ja jestem Zajkowska)
  • Anonim

No więc ja mieszkam w dzielnicy Wola i mój Tata ma na imię Sławomir a moja Mama Monika oczywiście Zajkowscy... moja Babcia Teresa a ja Ola...
  • Tomek Z

Tez mam babcie Teresę Zajkowską ale wszyscy mówią na nią Jadwiga (drugie imię) bo już była jedna Teresa w domu; ) babcia mieszka na Żoliborzu
  • Anonim

O ja pierdole...Moja Babcia też ma na drugie imię Jadwiga, ale niestety mieszka na Imielinie...:(
  • Anonim

No więc moja rodzina:
    Pradziadek Aleksander, Prabacia Leokadia z domy Labrentz a z pierwszego małżeństwa Kiełczykowska. Wcześniej mieszkali na Dzielnej a później na Jana Olbrachta. Następnie mój Dziadek Aleksander i moja Babcia Teresa z domu Sowińska...Jeżeli chcecie coś więcej to pytajcie...
  • magda

"moi" zajkowscy pochodzą z okolic Łomży i Białegostoku, chociaż w Warszawie też mam jakąś rodzinkę (stryjeczne ciotki itd.)

moi rodzice to Grażyna i Jacek, a moi dziadkowie to Irena i Jerzy. jeśli chodzi o rodzeństwo dziadka, wiem niewiele, bo żyje tylko 1 brat - Zdzisław (mieszka w Białymstoku), pozostali (10?) zmarli.

wiem też, że mamy jakieś powiązania z rodziną Śliwowskich i Chojnowskich
  • ja to sie umiem ustawic

czesc tu ola zajkowska 2 mieszkam w warszawa- białołęka moja rodzinka jest z okolic bialego stoku moj dziadek to waclaw jego bracia to m.in antonii i jan rreszty 7 nie znam moj pradziadek mial na imie michal a jego zona to anna moi rodzice to krytyna i zbigniew brat taty to zdzislaw duzo rodzinki mam w bialym stoku i w ostrudzie m.in stefam i zofia zajkowscy marek zajkowski jagoda moj brat rodzony to jarek pozdrowionka dla calego klanu zajkowskich
  • Zaj

Kolejna Zajkowska we wtorek przyszła na świat :)
  • Michał

>~Ol€$k@~ napisała:
    >O ja pierdole...Moja Babcia też ma na drugie imię Jadwiga,
    >ale niestety mieszka na Imielinie...:(

na imielinie? Ja mieszkam na imienilinie :)))
  • Anonim

ja mieszkam tam gdzie mieszkam, moi starzy maja na nazwisko ignacak.
| |

Zajeczkowe forum dla wszystkich Zajkowskich. :)

Miejsca grona (0)