-
Anonim
Może polecice mi jakąś?? Ja poza testami na prawko przez ten tydzień nie czytałem nic innego :/ -
Grono.Net
A ja polecam Ci Ardianku książki Thomasa Harrisa: "Milczenie owiec", "Czerwony smok", "Hannibal"...... Warto tesh przeczytać "Kod Leonarda da Vinci" , bardzo interesująca i wciągająca:D -
Anonim
kod czytałem... :)
jeśli chodzi o harrisa to oglądałem adaptacje filmowe :), ale...
nie zmienia to faktu, że możesz pozyczyć mi te książki :P
cmok; ] -
Anonim
Matthew Pearl, "Klub Dantego";
jeszcze nie czytalem ale chodzi za mna od miesiaca. recenzje nice, zachecajace; ostatnio w polityce jakis artykul byl rowniez o tej ksiazce.
mysle, ze jest warta poswieconego jej czasu; ] -
-
Anonim
a ostatnio przeczytalem "Krainę Chichów" Jonathana(chyba) Caroll'a.
swietna ksiazka!
realizm przeplatany i wypelniany przez fantastyke pisarza-idola narratora-bohatera ksiazki, ktory nota bene pisze o nim biografie.
polecam!! -
Anonim
to robimy wymianę:
najnowsza płyta kazika - ta książka
na jakiś czas (aż przeczytam:P)
co ty na to?? -
Anonim
teraz ma ją Sienia a wogole jest to ksiazka Agi,ale mysle ze nie bedzie problemu :) -
kamykówna
-
Anonim
cortazar to ten od stu lat samotności?? to czytałem i mogę rzec jedno - książka kozak!! nie przepadam za światem fantazji (ala harry potter bądź gnomy, strzychy i inne takie), ale tu wszystko zostało pokazane w tak pięknej oprawie, że czyta się to z zapartym tchem. jedno co mnie zraziło to zbyt duża i dość pogmatwana ilość bohaterów (niczym w telenowelach:))
pozdro :* -
kamykówna
Nie sloneczko 100 lat samotnosci napisal Marquez ale to nic; ) Cortazar jest od "gry w klasy" buzka :* -
Anonim
ups :)
"gry w klasy" stoją gdzieś na półce. a może w lodówce?? w dzisiejszym świecie wszystko możliwe; )
:* -
Anonim
a w ogóle jaki rodzaj literatury przypada wam szczegolnie do gustu?
ulubiony tytul, autor..? -
eM
Dobra jest "jedenascie minut" Coela, trzeba ja zrozumiec... dobra bo prawdziwa :) -
weronika
Mnie ostatnio wciagnely ksiazki Browna-"Anioły i demony", "Kod..", "Cyfrowa Twierdza" teraz jestem w trakcie czytania "Zwodniczego punktu". Zgadzam sie, ze ksiazki Coelha trzeba rozumiec a "Jedenascie minut" to wspolczesna basn dlla doroslych=] -
eM
-
Anonim
a moim zdaniem zarówno coelho jak i brown piszą książki taśmowo... rozumiem, że to wyznaczy ich styl i w ogóle, no ale po przeczytaniu jednej wiesz jak skończy się następna. trochę to deprymujące.
co do "jedenastu minut" to faktycznie jest taki współczesny kopciuszek. z tym, że napisany wyśmienicie, zaskakujący (jak nie coelho;)) i co najważniejsze wciągający. po "procesie" kafki drugi tytuł z mojego top 10 :) -
eM
co do browna to sie zgodze ze wszystkie ksiazki sa na jedna stope szyte... ale nie Coehlo, a co powiedziec o "Nagrodach Darwina" (".) ? -
weronika
w sumie macie racje, ze ksiazki Browna takie sa...ale jak przczyta sie kilka pierwszych stron to korci cie zeby przeczytac nastepne, az dojdzie sie do ostatniej=]Do "Nagrod Darwina" zajrzalam, nie jest to ambitna lektura, ale mozna sie posmiac z roznych ludzkich przypadkow, chociaz wole jak te naciekawsze historyjki z tej ksiazki Ty Monisiu mi opowiadasz;) -
weronika
A dla tych, ktorzy lubia troche historii polecam ksiazke Davies'a "Powstanie '44".Umieszczona jest tam historia powstania na tle zdarzen od 1939 do 1956 roku, jest tez duzo na temat funkcjonowaniu koalicji, ktorej czesc towarzyszyly polskie sily zbrojne. -
weronika
A dla tych, ktorzy lubia historie polecam ksiazke Normana Davies'a "Powstanie'44"-umieszczona jest tam historia powstania na tle zdarzen od 1939 do 1956 roku.