- 1
- 2
-
Anonim
Hmm...może ktoś będzie tak uprzejmy i umożliwi mi zgłębianie tego iście frapującego tematu:P -
Anonim
Eee...no więc Dobrywieczór.....I tego....ja się tu zapisałam,bo się ostatnio dowiedziałam,że "dziadzieję".....:D Bardzo chętnie podyskutuje więc o dziadzieniu,dziadowaniu,dziada ch i tym podobnych :D -
Grono.Net
witam,
cóż, ja dziadem zostałem z wyboru, bo z małżeństwem.
Po rozwodzie nie zmyłem tego piętna, ale bycie dziadem uważam za ważny element mojej tożsamości. -
dziadzie
ja dziadem jestem od kolyski ale ludzie to lubia i ich to zazwyczaj bawi wiec mysle ze zaczne na tym zarabiac po prostu - bede mial talk show pod tytulem 'dziad wypytuje' (wypytać to znaczy stłuc kogoś pytą) -
-
zala
dziadostwo bylo w mojej rodzinie od zawsze i od pokolen. dziadowatosc plynie w mojej krwi. gdybym mogla to caly dzien ogladalabym "klan" i reality shows w zapyzialej pizamie. lubie groszek z puszki zmieszany z tunczykiem z puszki. nic mi sie nie chce. nie lubie nic wyrzucac - zawsze moze sie jeszcze do czegos przydac. moi najomi to same dziady - coz, swoj ciagnie do swojego. -
Grono.Net
nawet Twoja kamera internetowa (dokladnie Twojego brata) wyglada jak otwieracz do puszek dziadowski:) -
zala
a ty nawet nie masz budzika, tylko uzywasz najbardziej dziadowskich dzwonkow na swojej komorce, ktora rano dzwoni tyle razy, by upewnic sie, ze wszyscy poza toba sie obudzili. i jak rasowy dziad zaraz po przebudzeniu siegasz po papierosa i wstretna, sypana kawe...:) -
Grono.Net
wlasnie taka kawe pije:P
a i dobrze ze mi przypomnialas, musze sobie budzik kupic. w mojej nowej komorce nie ma opcji nastawiania wielokrotnego, tylko dzwoni raz i to przyjemnym dzwonkiem... to tak, jakby budziła mnie Krystyna Czubówna swoim głosem - przecież bym jej przyfasolił w twarz, myśląc, że się do mnie dobiera;)
a poza ty szczasz w gacie:P:P:P:P:P -
Anonim
a ja życzę wszystkim dziadom aby dziadami pozostali (cokolwiek to znaczy):)
hmm....a dziad w r. żeńskim to co? dziadowa? -
zala
dziadowa, dziadowka, tak mnie czasem nazywa moj ukochany przyjaciel, dziad wszystkich dziadow:) -
Grono.Net
trzeba na jego cześć jakiś dziadoski poemat stworzyć. proponujęL
dziadzie wszystkich dziadów
dziadem wszystkich dziadów
pozostań
(i niedziadów) -
Grono.Net
poza tym w tematyce dziadostwa nie ma miejsca na gender - ma się dziadostwo w krwi, a jak zwał tak zwał, dobre i to dziadoskie męskie "dziad" imho -
Anonim
dziadostvo drzemie tylko w wybranych
objawia sie w różnych formach
dotyka pojedynczych sfer bytowych, lub całości dziada -
n[][]ky
Ja to zdziadziałem przez Zeti,. Wszystko sie zaczelo na Creamfields w Kolobrzegu, ale szczegulow nie pamietam :) -
shu
bo zeti jest w dziadoskiej czolowce. notabene tesz bylem z nia na cream. jechalismy razem pociagem ale potem sie zgubilismy -
FrAnCzEsIa
-
ZETI
-
FrAnCzEsIa
-
bp
-
Rychoo!!!
- 1
- 2